maanantai 8. joulukuuta 2008

Kenraalista tiukka voitto

FBT Blue Flames fiilisteli viikonlopun sarjamatseja silmällä pitäen tiukan voiton sarjatasoa alempana palloilevasta SB Naantalista. Loppulukemat SB Areenan digitaalinäytöllä näyttivät numeroita 2 ja 1.

Flames- SB Naantali 2-1 (0-0,1-1,1-0)

Paikalle oli saatu käytännössä koko Flames-perhe, maalivahteja Lemistä ja Ketolaa lukuunottamatta. Leminen vietti iltaansa jälleen painokoneen välissä ja Ketola, tuo SA-intin äärimmäisyyksiin varjeltu salainen ase, oli jälleen kertaamassa. Olihan miehen edellisestä kertausviikosta ehtinyt kulua jo aikaa noin viikon verran. Onneksi Kaunisharju oli vedetty Eri Keeperillä kuosiin, joten pahvimaalivahtia ei tällä kertaa tarvinnut valjastaa pelihommiin. Lähdettiin siis pyörittämään neljää hyökkäysketjua ja kahta pakkiparia, niin että kolme ketjuista huilari erän verran ottelun kuluessa.

Ottelu lähti käyntiin Flames-lasein melko nihkeästi. Hyökkäyspäässä heitettiin riskillä palloa maalin takaa maalin eteen, vaikka tätä on nimenomaan pyritty vähentämään. Tälläkin kertaa Naantali pääsi kontraamaan useita kertoja tällaisten "toivotaan toivotaan"-hyökkäysten päätteeksi. Maaleja ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä nähty.

Toisen erän alkuminuuteilla Naantali pääsi johtoon, kun Flames-puolustukselle sattui musta hetki oman maalin edustalla. Melko pian Flames kuitenkin kuittasi pelin tasoihin. Viime kauden alussa maaleilla herkutellut, ja nyt uudelleen koottu, ketju Törnström-Kuuluvainen-Rantakömi kuittasi plusmiinuksensa tasoihin, kun hyökkäyspään pallon riiston jälkeen Rantakömi pisti pallon pussiin. Paikkoja lisämaaleihin oli rutkasti, mutta ei taaskaan valkopaidoille kelvannut. Onneksi myöskään Naantali ei saanut palloa ohi hyvin torjuneen Marko Kaunisharjun.

Kolmanteen erään siis tasatilanteesta 1-1. Ottelun ratkaisijoina nähtiin yllätysnimet, kun varsinainen telaketju Joni Sjöström-Mattila-Sami Sjöström pisti Kankkusen roikkuna maalille heittämän pallon ruuhkan päätteeksi rysään. Maalintekijänä ilmeisestikin Mattila. Erän lopulla päästiin koettamaan myös ylivoiman toimivuutta. Vetopaikkoja luotiin, mutta vedot suuntautuivat lähinnä hallin seinään.

Melko tasapaksu matsi, mutta voitto on aina voitto. Paljon saa peli edelleen parantua mikäli lauantaina meinataan pisteiden makuun päästä, kun vastaan asettuu RuNu ja SBS Lieto III. Erityisesti maalintekijöille olisi saappaita tarjolla...