tiistai 12. lokakuuta 2010

Let the Show Begin- kohti kautta 2010-2011

Jälleen yksi pelikausi starttaa FBT Blue Flamesinkin osalta lauantaina Halikossa. Vihdoin, voisi moni sanoa sillä tällä kertaa kauteen startataan sarjamatsien muodossa hieman normaalia myöhäisemmässä vaiheessa syksyä. Flamesin web-toimitus tarrasi kiinni überkiireisen GM:n hihaan ja pisti miehen vastaamaan muutamaan kysymykseen alkavaa kautta koskien.

Don GM, mitä Flames-leiriin kuuluu näin kauden alla?

- Odottavalla kannalla ollaan tietty, mutta toisaalta suhteellisen itsevarmalta olo tuntuu. Siirtomarkkinoilta jäätiin selvästi voiton puolelle ja sinivalkoiset ovat ainakin paperilla kovempia kuin koskaan aikaisemmin. Kun lisäksi valmennuskin on erinomaisissa kantimissa, niin ihan lupaavaltahan tuo näyttää.

Ketkä nostat sarjan ennakkosuosikkien joukkoon?

- Runun, ehdottomasti. Jengi olisi noussut viime kaudella kakkoseen, mutta myi sielunsa liiton kabineteissa. Äärimmäisen kokenut porukka, joka muistaakseni aiheutti viime kaudella Ruoskan ainoan tappion. Sikäli mikäli isompaa vaihtuvuutta ei ole tapahtunut, niin halutessaan voittaa lohkon tänäkin vuonna. Painotetaan kuitenkin tuota halutessaan sanaa ja voihan se taas olla, ettei vanhoja herroja huvita ihan joka matsiin sata lasissa lähteä. Toisaalta esimerkiksi karsinnoissahan Sonics kaatui, vaikka runosmäkeläisillä oli vain pari vaihtomiestä messissä ja lukuisia kärkinimiä poissa. Pyritään tietysti itse siihen, että pystytään kärkitaistoissa heilumaan. Täytyy myöntää, että lohkossa on useita porukoita joista allekirjoittaneella ei ole vielä mitään hajua, mutta intuitio sanoo että esimerkiksi Leisku, Sheriffs ja vanha kunnon Majakka voisivat olla hyvinkin yllätysvalmiita. Antaa pelin kuitenkin näyttää.

Onko Flamesilla poissaoloja ensimmäisessä turnauksessa, kun vastaan asettuvat juuri Runu sekä HFT?

- Vehmanen treenaa jo, mutta ei ole vielä pelikunnossa. Mattila on luultavasti ja Karhu varmasti poissa. Mielellään ei tietysti annettaisi tämänkään vertaa tasoitusta muille jengeille, mutta emmeköhän me näiden kanssa pysty elämään. Mieluusti olisin kuitenkin nähnyt esimerkiksi Antsan Vehviläisen kanssa samassa ketjussa. Voisi olla hyvinkin toimiva tutkapari, jos kemiat loksahtaisivat kohdilleen. Viitteitä tästä on jo ollutkin. Tosin valmennusjohto tekee peluuttamista koskevat päätökset ja minä vain louskutan turpaani... Kovat matsit tulossa kuitenkin. Runusta jo puhuttiinkin, mutta luulenpa että HFT:llä on sarjanousijan into ja kotikenttäetu takanaan, joten saletisti tulee vääntöä.

Onko GM:llä vinkkejä ketä erityisesti kannattaa pitää silmällä kauden avausmatseissa?

- Parketti voi alustana olla osalle jannuista hankala alusta, koska tuo on alustana meille hyvin eksoottinen, kuten treenimatsi Halikossa Isäntiä vastaan osoitti. Luulenpa kuitenkin että esimerkiksi vanhat tutut Anttila ja Lamminluoto ovat tikissä. Uusista jannuista voisi mainita oikeastaan kenet tahansa, mutta uskon että esimerkiksi Simoliinin serkukset ovat tehokkaita sarjatasoa ylempänäkin, Tamminen on maalissa todella vakuuttava ja Vehviläiselläkin voi olla jokunen ässä hihassa lauantain varalle. Mielenkiintoisia matseja odotettavissa, indeed.

Eipä muuta kuin tsemppiä sarja-avaukseen.

- Kiitos. Odotettavissa lauantai-illan huumaa Halikossa.

Ei kommentteja: