keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden viimeisiltä hitailta voitto ja tappio

Flames päätti vuoden 2014 sählykarkelonsa tappiolla ja voitolla. Tämän kauden kolmosessa harrastetaan nähtävästi raakaa ristiinpelaamista, joten sarjataulukko näyttääkin melkoisen mielenkiintoiselta, kun eka puolisko kautta on luututtu. Liekkimiehet löytyvät taulukosta sijalta kuusi, mutta matkaa kärkeen on vain 4 pistettä. Sarjataulukkoa pääset ihailemaan tästä linkistä (tosin tuloksia nähtävästi vielä päivittämättä): http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/miesten-3-divisioona-m3d-05-lr/435

Flames- Salon Isännät 2-3

Sarjakärki Isännät on täksi vuodeksi koonnut seurahistoriansa parhaan nipun. Osaltaan tätä on todennäköisesti auttanut SalPan kyykkääminen, sillä ainakin jokunen pelimies on saapunut Isäntien paitaan "Joutsenien" raunioilta. Joka tapauksessa, Isännät oli kokenut juuri kauden ekan tappionsa TVV:lle, joka kohta puolestaan hävisi AFC:n kakkosjengille. Esimerkki siitä, että tällä kaudella lähes mikä jengi tahansa voi todella voittaa kenet tahansa.

Flames lähti hyvällä jalalla matsiin ja ekat minuutit mentiin Liekkimiesten komennossa. Isännät kuitenkin näytti vaarallisuutensa pian. Ensin keskialueen menetyksestä yhteen nollaan ja pian merkkausvirheestä kahteen nollaan. Toisessa erässä Jokke Sjöström löysi vihdoin aukon etukulmasta ja toi Flamesin takaisin mukaan peliin. Kolmannen erän ekassa vaihdossa kävi kuitenkin se mitä ei missään tapauksessa saanut tapahtua. Isännät siis 3-1 johtoon. Lopussa päästiin vielä pomppumaalilla kosketusetäisyydelle, mutta lopun pyöritys jäi näennäiseksi. Näin pisteet Isännille niukasti lukemin 3-2.

Flames-maalit: Joakim Sjöström, Jussi Lamminluoto
Maalissa: Aki Tamminen

Flames- West Coast Sheriffs II 6-3

Toiseen matsiin vastaan saatiin sarjajumbo Sheriffs II. Flames oli kairannut edellisestä kohtaamisesta nihkeähkön 3-0 voiton lähes täydellisestä dominoinnista huolimatta. Tuossa matsissa vastustajalla ei ollut kovinkaan montaa laukausta kohti liekkimiesten maalia, mutta tällä kertaa Sheriffs avasi maalikarkelot. Melko nopeasti Flames kuitenkin kuittasi matsin tasoihin, kun Jokke Sjöström ehti ensimmäisenä irtopalloon. Tämän jälkeen käväistiin Markus Iltasen maalilla johdossa, mutta tällä kertaa vastustaja tasoitti pelin kahteen kahteen. Tämän jälkeen Flames-juna meni menojaan ja loppulukemiksi 6-3. Vastustaja sai kolmannen maalinsa vikalla minuutilla, joten varsinaista hätää ei ollut. Ei missään nimessä kuitenkaan hyvä esitys. Itse asiassa Isäntiä vastaan pelattiin huomattavasti paremmalla tasolla tappiosta huolimatta. Tärkeimmät, eli 2 sarjapistettä, kuitenkin plakkariin.

Flames-maalit: Markus Iltanen (2), Tero Yli-Sipilä, Joakim Sjöström, Olli Keso, Matti Iltanen
Maalissa: Matti Ketola

Se on sitten jälleen yksi vuosi Flames-historiaa paketissa. Huhtikuussa 2015 seura täyttää jo 7 vuotta. Näihin vuosiin on mahtunut paljon. Niin ylä- kuin alamäkiäkin. Kulunut kausi on toistaiseksi mennyt kutakuinkin odotusten mukaisesti ja seura onkin vihdoin toipunut kakkosdivarikauden traumoista. Tulevaisuus vaikuttaakin kohtalaisen stabiililta.

Flames tulee siis kyllä porskuttamaan jatkossakin, mutta tuleva vuosi saattaa tuoda mukanaan hieman normaalia suurempia muutoksia seuraorganisaatiossa. Tiedotetaan näistä keväällä, mikäli jotain tiedotettavaa tuolloin on... Näihin kryptisiin tunnelmiin; Loistavaa uutta vuotta!