tiistai 21. huhtikuuta 2009

GM:n kausianalyysi 2008-2009: ” After all, it was a pretty good season”

Flamesin kausi alkaa olla lauantaista päätössaunaa lukuun ottamatta paketissa. FBT Blue Flames ry:n historiallinen debyyttikausi oli tapahtumarikas ja pitkä, johon mahtui niin hienoja voittoja kuin raastavia tappioitakin. Flamesin web-toimitus ottikin piinapenkkiinsä seuran hallituksen puheenjohtajan titteliä kantavan GM Kuuluvaisen, tuon seuran jokapaikan höylän, jonka rooleihin kuuluivat myös mm. valmentajan, joukkueenjohtajan ja sentterin tehtävät. Muistellaanpas siis vielä kerran mennyttä kautta…

Toimitus: Don GM, mikä pössis näin savun jo hieman laskeuduttua?

GM: Mikäs, mikäs. Jätetään ne pössyttelyt nyt kuitenkin nuoremmille sukupolville. Itsehän nollailin kautta kaltaisilleni kosmopoliiteille tyypillisesti. Ensin viikko rahvaanomaisesti Levillä ja sitten Italian Alppien kautta Monacoon tsiigaamaan tennistä. Joku Djokovic siellä huitoi. Eipä juurikaan tasoltaan eronnut GM:n otteista Lohjan kansallisten kisojen D-luokassa, hieman ehkä kaverilla enemmän spinniä kämmenessä. Kohokohta on kuitenkin vielä edessä, kun lauantaina kiivetään Flamesin poikain kanssa saunanlauteille. Jos illankulku menee normaaliin tapaan, niin siinä iltakymmeneltä Flamesia pidetään jo varmana Suomen mestarina vuonna 2013. Seuraavaksi joku tulee sitten vaatimaan lisää peliaikaa ja kertomaan mitä virheitä tehtiin peluutuksessa, mutta onneksi jatkossa nämä vaatimukset voi suoraan osoittaa Saariselle, tuolle Nousiaisten pelikirjagurulle ja armottomalle orjapiiskurille.

Toimitus: Kuulostaa melko korkealentoiselta. Mitäs jäi seurahistorian ensimmäisestä kaudesta päällimmäisenä mieleen?

GM: Sarja oli juurikin niin kivikova kuin etukäteen ennakoitiin. Putoamis- ja nousutaistelu kävi kuumana viimeisiin matseihin saakka. Flamesin kausihan oli varsinaista vuoristorataa. Aloitettiin hienosti, joulun seutu rämmittiin todella syvällä, kunnes kevätauringon myötä saatiin peli taas jengoilleen ja pisteitä alkoi ropista. Sinänsä oli helppo lähteä sarjaan, koska eihän meiltä odotettu mitään. Mieltä lämmittävää oli lukea netistä ennakointeja siitä miten Flames on saletti putoaja ja heittopussi. Itse uskottiin kuitenkin koko ajan siihen, että pystytään haastamaan hyvänä päivänä kuka tahansa sarjan jengeistä. Flames-leirissä ehkäpä koomisimpana pidettiin kommenttia, jossa Flamesia pidettiin nimettömänä joukkueena. Hah, näytä minulle kolmosdivarin joukkue jossa pelaa kovia nimiä. Tai no itse asiassa olen kyllä itse sellaista joukkuetta vastaan kyllä pelannutkin takavuosina kun Nilsiän Apasseissa luuti Vienola & Perttilä kaksikko, joka vielä edellisenä kautena oli ollut voittamassa SM-kultaa. Kovia rustoja. Kyllähän meilläkin kuitenkin pelasi kavereita jotka olivat pelanneet mm. ykkösdivaria ja olleet joskus vuonna kivi ja miekka nuorten maajoukkueleirilläkin. Those were the days my friend… Se oli aikaa jolloin mailat oli puuta, miehet rautaa ja kaksipäiväisiin turnauksiin mentiin karjavankkureilla.


Toimitus: Aivan, aivan. Mitäs mieltä muista lohkon joukkueista?

GM: Kuten sanottua lohko oli kolmosdivariksi äärimmäisen kovatasoinen. Kertonee jotain, että kaksi parasta (toim.huom. TPS II ja Sc Sonics) nousivat saman tien kakkosdivariin. Onnittelut vaan hyvästä suorituksesta ja tsemppiä jatkoon. En myöskään muista, että milloinkaan olisi noinkin tasokkaita putoajia nähty mitä tänä vuonna. AFC Campus II, FBC Turku II ja Marsalkan Pallo olivat kaikki ihan asiallisen hyvää kolmosdivaritasoa. Erikoismaininta täytyy antaa naapuriseura Kalkkilan Majakan jannuille. Mukavia jätkiä ja hyvä homma, että sarjapaikka säilyi. Ensi vuonna treenataankin Majakan kanssa yhdessä yhden vuoron verran viikossa.

Toimitus: Siirtomarkkinoilla kuhisee ja viidakkorumpu laulaa. Onko Flames-leirissä tapahtumassa radikaaleja muutoksia?

GM: Näillä näkymin ei mitään radikaalia. Eikä ole tarvettakaan, koska nykyisestäkin porukasta jäi vielä huimasti potentiaalia hyödyntämättä. Saarinen siirtyy kokonaan valmennushommiin ja hallirumpu kertoi, että jokunen Flames-soturi oli ollut katselemassa meininkiä Ryhdin try outilla. Arvioisin, että jannut mahtuu kyllä halutessaan noselaisten jengiin. Samainen rumpu, kun kertoi myös että Ryhdin menetykset pelaajarintamalla on äärimmäisen raskaita. Muutaman jätkän vaihtuminen on kuitenkin jokavuotista ja sitä kautta hyvin luonnollinen juttu. Tulopuolellakin on jo pientä säpinää. Yhden jo pidempään seuratun kaverin kanssa on hommat alustavasti saatu jo sovittuakin. Kyseessä on meille oikea täsmävahvistus. Lisäksi jotain muitakin kyselyjä on tullut, mutta vielä ei ole päätöksiä näiden suhteen tehty. Nimet julkistetaan sitten massiivisessa tiedotustilaisuudessa salamavalojen räiskeessä kauden alla, jos ja kun puumerkkejä on lyöty papereihin. Hyökkäyspäähän etsitään vielä paria vahvistusta, joten kiinnostuneet voivat kysellä lisää seuran sähköpostista.

Toimitus: Joko suunnitelmia syksyn varalle on lyöty lukkoon?

GM: Pelaillaan tuossa vähän kesäliigaa, jossa Flames-leiri on jakautunut pariinkin eri joukkueeseen ja sarjaan. Virallisesti toukokuu huilataan ja kesäkuussa varmaan aloitetaan juoksemaan kesätreeneissä. Elokuussa alkaakin sitten taas pyöriä salivuorot. Odotellaan vielä Leaf Areenan vastauksia vakiovuorojen osalta, mutta näillä näkymin vedetään ensi talvena treeniä 3 kertaa viikossa. Varmaan käydään myös parissa treeniturnauksessa hiomassa ennen kauden alkua. Uusi valmentaja ja uudet systeemit tarvitsevat kuitenkin totuttelua ennen kuin tosipelit jälleen alkavat. Mutta sitä ennen nautitaan kesästä ja toivotaan, ettei makkara ja olut maistu ihan yhtä hyvin kuin edelliskesänä eräille Flamesin jannuille.

Toimitus: Kiitos haastattelusta ja arvokkaasta ajastanne Don GM. Tapaamme varmaankin jälleen syksyllä?

GM: Kide, kide. Time is money, ya know, mutta hyvälle asialle liikenee aina muutama hetki.

FBT Blue Flames ry:n web-toimitus kiittää uskollista lukijakuntaa menneestä kaudesta ja vetäytyy pienelle breikille. Palataan taas blogosfääriin, kun jotain mielenkiintoista tapahtuu. Kulisseissahan kahisee jo…

Ei kommentteja: