lauantai 29. tammikuuta 2011

Surkuhupaisat 4 pistettä Kilosportista

Flames jatkoi kolmosdivaritaivaltaan kohtaamalla HFT:n Halikosta ja KIKin Korppoosta. Vaikka päivästä jäikin pistepussiin täydet 4 pistettä, niin molemmat matsit muistuttivat lähinnä huonoa komediaa. Tasaisen heikosti esiintyivät tässä leffassa niin joukkueet, tuomarit kuin kenttäolosuhteetkin. Itseasiassa GM on niin tehokkaasti pyrkinyt unohtamaan koko päivän, että ottelutuloksista, eräluvuista tai maalintekijöistä ei tällä hetkellä ole juurikaan käryä. No, yritetään nyt sitten edes ja korjaillaan sitä mukaa kun faktaa tulee pöytään.

Flames- HFT 8-3

Matsi lähti liikkeelle ihan asiallisesti ja Flamesin tahtotila tuntui olevan kohdallaan. Nopeasti pari häkkiä sisään ja tukeva ote sarjapisteistä. En tiedä mitä sitten tapahtui, muuta kuin sen että tuomarikaksikko lienee oli jälleen kerran hukannut pillinsä eikä penalttia tai edes vapareita tullut selvimmistäkään kirvesiskuista. Loppumatsi sitten lähinnä taisteltiin sen kanssa, että saadaan pidettyä kasetti kasassa, eikä lähdetä hölmöilemään. Kilosportin ykköskentälle moitteita siitä, että laitojen edustat olivat törkeän liukkaat ja äijää keräili molemmilta jengeiltä useampaan otteeseen. Toisin sanoen, saa niitä kenttiä joskus putsatakin. Leafillahan ei tätä ongelmaa juurikaan esiinny.

Flames- KIK 7-4

Toinen matsi siirrettiin pelattavaksi ns. pääkentälle, mutta pelin taso oli vielä ensimmäistäkin heikompi. Harvoin on näin väsynyttä III-divarimatsia nähty ja käänteet olivat lähinnä tragikoomisia. Sama sapluuna toistui kuin edellispelissäkin eli Flames ratkoi käytännössä matsin eka erässä, mutta muuten ottelua voi kuvailla esimerkiksi sanoilla kura, scheisse, uberväsynyt jne. Dumarikaksikon nuoremmalle osapuolelle propsit siitä, että myönsi suoraan että viheltää päin helvettiä. Ja kaveri oli kuitenkin kaksikosta selvästi parempi... Toisaalta jos tuomarit joutuvat viheltämään päivässä vähintään 5 matsia, niin se kertoo suuremman mittakaavan tuomariongelmasta kuin pelkästään tänä iltana nähdyistä heikoista suorituksista. Tuomariasettelijaakaan kun ei oikein voi syyllistää, jos miehellä ei juuri valinnanvaraa ole. Toisesta perspektiivistä katsottuna on rehellisesti myönnettävä, etteivät joukkueetkaan olleet juuri tuomareita tasokkaampia. Harvemmin on selvässä johtoasemassa valtaosa vaihtopenkistä harmitellut yhtä äänekkäästi matsin venymistä ja venymistä, mutta tällä kertaa kukaan ei varmasti jäänyt tätä kärsimysnäytelmää kaipaamaan. Flames oli huono, KIK oli huonompi, tuomarit olivat heikkoja. Piste.

Jos ei tämän päivän matseja nähnyt, niin voi luulla että GM liioittelee tämän kertaisissa otteluraporteissaan. Jos taas oli paikan päällä, niin tuskin voi muuta kuin allekirjoittaa matsien surkean tason. Itse en huomannut juurikaan eroa aamulla katsomani 5-divarimatsin ja esimerkiksi Flames-KIK ottelun välillä.

Seuraavat matsit muutaman viikon päästä Halikon parketilla. Vastassa sarjakärki Leisku ja naapuriseura Majakka.

Ei kommentteja: