lauantai 8. tammikuuta 2011

Tehottomuuden multihuipennus

Vuosi 2011 alkoi Flamesin osalta pahasti yskähdellen. Parista ensimmäisestä matsista saldoksi vain yksi piste.

Flames- Isännät 3-3

Kuume oli tiputtanut pari runkomiestä riveistä, mutta siltikin luokaton viimeistely johti siihen, että sarjan alempaan keskikastiin kuuluneelta salolaisjoukkueelta saatiin nipistettyä vain tasuri. Ja isompikin katastrofi oli lähdellä, sillä vastustaja johti matsia jo 3-1. Matsin käsikirjoitus oli sitä vanhaa ja tuttua. Vastustaja sumputti ja iski vastaan, kun taas Flames hakkasi päätään Isäntien tiiviiseen puolustukseen sekä erinomaisesti napsineeseen veskariin. Kertaalleen pallo tosin onnistuttiin toimittamaan maaliin Karhun toimiessa maalarina. Paikkoja olisi kyllä ollut huomattavasti suurempaankin maalimäärään, mutta jollei kaverin häkkäri venynyt haamutorjuntaan, niin viimeistään tolpat pysäyttivät Flames-laukaukset. Jäähyminuutit jakaantuivat kummallisesti, sillä noin 85% pallonhallinnasta huolimatta Flames tahkosi kyllä kauden runsaimmat alivoimaminuutit, mutta vastustaja ei ainakaan dumareiden mielestä rikkonut kertaakaan penaltin arvoisesti. Jep, jep...

Niin tai näin, tasuri puristettiin kun Lamminluoto ja M.Simolin saivat pelivälineen vihdoin verkonperukoille. Viimeiset minuutit haettiin "ultimate risk"-taktiikalla voittoa, sillä 3-3 tilanteessa pelattiin parisen minuuttia vielä ilman veskaria. Todella makoisa mesta voittomaalin tekemiseksi kyllä saatiinkin, mutta vielä kaverin veskari sai jollain käsittämättömällä reaktiolla (tai tuurilla) hanskan eteen ja näin todellinen Game Saver- torjuntanta näki päivänvalon. Täydet pisteet olisivat todellakin olleet käden ulottuvilla, mutta toisaalta hyvin lähellä oli myös 2 pongon luovutus salolaisille.

Flames-maalit: Antero Karhu, Jussi Lamminluoto, Matti Simolin
Maalissa: Marko Kaunisharju
Poissa: Törnström, Rantakömi, Vehmanen, Tiainen

Pari tuntia edellisestä ja vastaan hyvinkin tuttu Runu, eli ei muuta kuin rinta leukaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ja niitähän oli taas luvassa...

Flames- Runu 2-3

Matsi alkoi erinomaisesti, kun Vehviläinen ja M.Simolin namuttelivat pallon nuottaan heti ensimmäisessä vaihdossa. Johtoasemasta ei kauaa nautittu, kun Runosmäkeläiset sahasivat vastahyökkäyksellä Flames-puolustuksen riekaleiksi ja matsin tasoihin. Flames pääsi kuitenkin vielä johtoon, kun Kuuluvaisen timosusimainen kääntölaukaus painui verkon perukoille. Loppumatsi meni samalla tavalla kuin suurin osa aiemmistakin Flames-Runu matseista. Flames loi tarvittavat paikat, mutta maalipaikat tuhrittiin säännönmukaisesti. Runu sen sijaan tasoitti matsin räkämaalilla ja luonnollisesti kuittasi vielä kolmannessa erässä voiton kotiin. End of Story.

Flames-maalit: Matti Simolin, Arto Kuuluvainen
Maalissa: Aki Tamminen

Seuraavaan turneeseen pari viikkoa ja suotavaa olisi, että peli parsittaisiin parempaan kuosiin tuohon mennessä. Siirtoikkuna sulkeutuu piakkoin, mutta vielä on myös pientä yritystä saada viime hetken vahvistusta kokoonpanoon. Saa nähdä kuin liekkiäijien käy.