keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kausi 2011-2012: Sateentekijän aikakausi

FBT Blue Flamesin valmentajakuvio on ensi kauden osalta lyöty lukkoon. Seurahistorian neljäntenä päävalmentajana aloittaa Joni "Sateentekijä" Sjöström. Sjöström on viimeiset viisi kautta valmentanut naisjoukkueita, joista meriitteinä mm. pari peräkkäistä sarjanousua TPS:n II-joukkueen peräsimessä. Edelliskaudella Joni koutsasi IKAa, joka kukisti harjoitusottelussa mm. TPS:n naisten liigajoukkueen. IKAn valmennusta Sjöström jatkaa myös ensi kaudella Flames-pestinsä ohessa.

GM Kuuluvainen on äärimmäisen tyytyväinen valmennuskuvioiden ratkettua.

- On hienoa, että saadaan ikään kuin oma mies peräsimeen. Jonihan on itsekin kantanut Flames-paitaa seurahistorian ensimmäisellä kaudella ja tuntee suurimman osan pelaajista jo etukäteen. Lisäksi mies on tervetullut mauste saunailtoihin ja yölliset tekstiviestit ovat kertoneet, että hänellä on hallussaan Suomen johtava pelikirja. Mielenkiintoista päästä kurkistamaan tuohon sählykenttien Graalin maljaan.

- Edelliskauden valmentajasekoilusta oppineena kävin miehen kanssa Edisonin nurkkapöydässä pitkän keskustelun, jossa käytiin kuviota läpi ja nopeasti huomasimme olevamme samalla aaltopituudella pelillisistä seikoista ja elämästä yleensäkin. Lopullisesti diili sinetöitiin viime lauantaina Apollon tiskillä. Pari pientä reunaehtoa Jonilla on, mutta nämä ovat tiedossa jo nyt ja näistä ei mitään merkittäviä ongelmia ole odotettavissa. Se, että Jomppe jatkaa vitosdivarin dominointia River Ratsin paidassa voi aiheuttaa sen, että jokunen peli jää kaudella välistä. Tämän johdosta olen itse lupautunut miehen kakkoskoutsiksi ja koutsaan sitten tarvittaessa nuo pelit.

Flamesin osalta seuraavan kauden kokoonpano alkaa pikku hiljaa hahmottua.

- Jokuselta kaverilta odottelisin vielä ratkaisuja jatkosta, mutta muuten alkaa näyttää jo kohtuullisen hyvältä. Kyselyitä pelipaikasta on jo tullut ja kyseessä ovat III-divaritasolle ihan asialliset pelimiehet. Lisäksi muutamaa isoa kalaa hieman yritetään, mutta samoilla apajilla taitaa olla suurempiakin seuroja. Mutta totta kai ollaan vielä kiinnostuneita uusista naamoista tässä vaiheessa kevättä. Kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia, niin katsotaan tilannetta. Lähtöpuolella, ainakin 1-joukkueen osalta, suhteellisen varmoja taitavat olla Rantakömi, Kaunisharju ja Mattila. Tosin osasta näistä GM:llä on vain toisen käden tietoa.

Flames perustaa ensi kaudeksi myös II-joukkueen, jonka on tarkoitus pelata rennolla otteella Leafin hallisarjaa. Mukaan houkutellaan vanhoja Flames-sankareita sekä seuran lähipiiriin kuuluvia kavereita ja joukkuetta täydennetään sitten I-joukkueen pelaajilla. Myös tästä kuviosta kiinnostuneet voivat kysellä lisää seuran sähköpostista tai Flamesin pelaajilta.

Kausiyhteenveto on työn alla ja tarkoitus saada ulos pääsiäisenä. Stay tuned.

Ei kommentteja: