sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Spektaakkeli

Kakkosdivarikarsinnan I vaihe. Flames- UHV Bulls. Pelipaikkana Leaf Areena. Taisto, joka nousi legendojen joukkoon. Traagista kyllä, liekkimiehet joutuivat taipumaan tappioon jatkoajan vika minsalla. Yhtä kaikki; Flamesin taisteluilme ja flow oli kolmannassa erässä sellaista, että GM voi vain ihmetellä miksei vastaavaa nähty pitkän kauden aikana aiemmin kuin hetkittäin.

Flames- UHV Bulls 5-6 (0-3, 2-2, 3-0, 0-1)

Jobin postia tipahteli GM:n telefooniin jo pari päivää ennen matsia, kun poissaoloilmoituksia alkoi tippua Nokia E-72:n näytölle. Seitsemän äijän vajeella mentiin, mutta paskat siitä. Niillä pelataan ketä on. Jalkeille saatiin 3 hyökkäysketjua ja 2 pakkiparia. Maaliin heitettiin Ketolan Masa, jonka peliminuutit ovat edelliskausina jääneen niin pieniksi, että GM:a lähinnä hävettää. Masa on nimittäin kelpo veskari ja muutenkin mukava mies. Katsaus Bullsin päätyyn osoitti, että vehmaalaiset olivat kaivaneet riveihinsä aimo annoksen kokemusta linjalta Wirmo-USB. Jopa Wirmo-legenda Niemi oli ongittu jostain Bulls-paitaan. Eihän siinä, edellytykset hyvälle spektaakkelille olivat olemassa. Mutta, mitä mitä? Flames loi alkuminuuteilla pari puolittaista paikkaa, mutta Bulls iski murhaavasti takaisin nakuttamalla pari häkkiä noin 15 sekuntiin pelin kahdeksannella minuutilla. Ja yksi vielä lisää muutaman minuutin jälkeen, joten tauolle 0-3 takissa. Pallo todellakin pomppi vastustajalle, jonka jokainen tilanne tuntui johtavan maaliin.

Toinen erä ja omissa kolisi taas heti alkuun. 0-4. Moni luuli, että peli oli taputeltu. Jostain kuitenkin kaivettiin Tiikerin silmää peliin ja ajassa 19.04 armeijasta lomille päästetty Iltasen Markus pisti pompusta pallon kattoon. Kuparinen rikki. Pari minsaa ja Bulls taas johtoon. 1-5. Maalijuhlan seuraavasta häkistä vastasi kuitenkin Simolinin Matti, joka aikansa leivottuaan toimitti pelivälineen verkon perukoille. Toiselle erätauolle tilanteessa 2-5 ja GM päätti tiivistää peluutusta kahteen ketjuun, siirtäen itsensä kameleonttimaisesti coachin rooliin.

Kolmas erä alkoi Flames ylivoimalla ja hoplaa! 14 sekuntia, kun Lamminluoto tarjoilee viimeistä matsiaan sählykaukaloissa pelanneelle el capitano Rantakömille joka pistää neliön keskeltä boltsin ineen. 5-3 ja flow-tila. Ajassa 36.02 Markus Iltanen tuplaa kauden maalisaldonsa ja laukoo Flamesit jo maalin päähän. Vajaa pari minuuttia ja Lamminluodon putoava lehti yllättää Bulls-vahdin ja peli tasan. 5-1 tilanteesta 5-5:een oli kova näyttö koko jengin tahtotilasta. Vika minsat mentiin tasatahtiin ja molemmilla oli omat paikkansa. Siispä suunta kohti jatkoaikaa, mars mars.

Jatkoaika todisti taas monta sporttiklisettä todeksi. Paikkansa oli molemmilla. Flames pisti jokusen kerran pallon tolppaan, mutta lopulta ajassa 54.33 nuorempi Lännistöistä teki matsin kolmannen osumansa kammottavan ruuhkan keskeltä ja näin tämä kausi oli sinivalkoisten osalta taputeltu. Maalia tosin seurasi huikea bolemiikki, sillä Lännistö karkasi maalintekoon jäähypenkiltä ilman lupaa sekuntia liian aikaisin, oikaisten kaupan päälle vielä hieman Flames-penkin puolelta. Tästä syystä maali ensin hyväksyttiin, sitten hylättiin ja lopulta vielä kerran hyväksyttiin. Kova matsi, jossa marginaalit olivat odotetun pienet. Tällä kertaa näin, ainakin tarjottiin kohtuullisen runsaslukuiselle yleisölle viihdettä koko rahan (VP) edestä :D

Tilastot, Flames-Bulls

0-1 08:06 Niemi (Ahala)
0-2 08:22 Lännistö Ju. (Laine)
0-3 12:29 Vina (Laine)
0-4 15:58 Lännistö Ju. (Laurila)
1-4 19:04 Iltanen Mar. (Kuuluvainen)
1-5 21:21 Laine (Lännistö Ju.)
2-5 23:57 Simolin.M
3-5 30:14 Rantakömi (Lamminluoto)
4-5 36:02 Iltanen Mar. (Simolin M.)
5-5 37:59 Lamminluoto (Kankkunen)
5-6 54:33 Lännistö Ju. (Lännistö Ja.)

Summasummarum; Flamesin osalta erittäin pitkä ja raskas kausi finaalissa. GM antaa ison kiitoksen koko jengille. Erityisesti niille pelimiehille, jotka jaksoivat treenata ja antaa peleissä kaikkensa myös silloin kun elettiin hyvinkin pimeitä hetkiä. Kauden pelillinen tulos oli seurahistorian paras, joten sen suhteen ei mitään naputtamista.

Nyt vedetään muutama viikko huilia ja ruvetaan pikku hiljaa kasaamaan ensi kauden jengiä. Vaikuttaa siltä, että vaihtuvuutta tulee viime vuosia enemmän, joten uusille pelimiehille on tilaa. Jos kiinnostaa siis liittyä yhteen alueen parhaista III-divarijengeistä, niin sähköpostia osoitteeseen fbtblueflames@gmail.com.

Tämän kauden osalta loppuyhteenvetoa luvassa hieman myöhemmin. Nyt GM avaa bissen.

Adios.

Ei kommentteja: