sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Mission: Loimaa

Flames matkusti Loimaalle testaamaan kakkosdivariin viime kauden päätteeksi nousseen Leiskun vireen vastustajan sarja-avauksen kynnyksellä. Tiedossa oli, että Leisku oli ladannut kovat piippuun ja hankkinut siirtomarkkinoilta jopa liigassa pelannutta pelimiestä riviensä vahvistukseksi. Flamesin suuresta pelaajaringistä huolimatta matkaan saatiin vain parisen ketjullista pelimiehiä, joten peliaika 3 x 20 minuuttia tehokasta aiheutti pieniä kauhunväristyksiä Flames-leirissä.

Flames-Leisku 8-10 (3-6, 3-1,2-3)

Matsi lähti liikkeelle ällistyttävällä maalijuhlalla, kun pelikellon näyttäessä aikaa viisi minsaa ja rapiat tilanne oli suunnilleen 5-2 Leiskulle. Tässä vaiheessa todella pitkältä sairaslomalta palannut Tamminen sai Flames-häkillä tarpeekseen ja maaliin vaihdettiin Kaunisharju, joka pelasikin paremmin kuin ehkäpä koskaan aiemmin Flames-paidassa. Loistava esitys.

Pikku hiljaa Flameskin sai juonen päästä kiinni ja varsinkin toinen erä sekä kolmannen alku mentiin oransseilla liiveillä pelanneen Flamesin komennossa. Matsin vikalla kympillä Flames oli pitkään jopa 8-7 johdossa, mutta pari helpohkoa maalia vastustajalle takasi sen, että voitto jäi Loimaalle. Lopun virheille löytyy helppo selitys, sillä vastustajalla oli huomattavasti isompi rosteri käytössään ja näin ollen Flames-puolustus joutui pelaamaan koko matsin kovan paineen alla. Oli muuten ihan nasta pelata pitkästä aikaa tehokkaalla peliajalla ja katkomusiikeilla.

Yhteenvetona kuitenkin loistavaa taistelua Liekki-miehiltä ja täytyy olla tyytyväinen, että laitettiin selkeä ennakkosuosikki koville melko vajaallakin kokoonpanolla. Lupaa hyvää alkavaan sarjaan, sillä kolmosessa ei yhtään Leiskun tasoista yhdistelmää tule vastaan.

Flames-maalit: Jussi Lamminluoto (3), Lauri Lindroos (2), Juho Vehviläinen, Matti Simolin, Juhani Anttila

Maalissa: Aki Tamminen/Marko Kaunisharju

Flames jatkaa treenimatseja parin viikon päästä, jolloin testiin laitetaan samassa lohkossa luuttuava SBS Lieto III. Vieläköhän vastustajalla on varaa suhtautua yhtä ylimielisesti Flamesiin kuin muutama kausi takaperin? GM:llä on norsun muisti...

Ei kommentteja: