maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kausi pakettiin tasureilla

Kauden vikat matsit läpyteltiin ilman sen kummempia panoksia. Vielä perjantaina näytti synkältä, kun loukkaantuneiden & sairastuneiden lista näytti koomisen pitkältä. Lopulta kuitenkin enemmän tai vähemmän puolikuntoiset Kuuluvainen & Mattsson elpyivät pelikuntoon, joten paikalle saatiin kuin saatiinkin kolme hyökkäysketjua, kaksi pakkiparia ja yksi maalivahti.

Flames- SC Toivo 2-2

Päivän eka matsi ja vastassa Toivo, jonka kanssa väännettiin lähinnä siitä kumpi sijoittuu sijalle neljä ja kumpi puolestaan sijalle viisi. Flamesilla oli piste enemmän plakkarissa, joten tässä skabassa etulyöntiasema oli Sinisellä Armadalla.

Siniset aloittivat pelin jopa yllättävän hyvin ja tämä palkittiin pian Lamminluodon pommittaessa pallon parhaalta sektorilta yläpeltiin. 1-0 johto kesti hyvän tovin, kunnes hyökkäyspään ylipelaaminen kostautui ja Toivo vastaiskulla ja muutamalla pompulla tasoihin. Jos olisi pelattu helpomman kautta, niin tämäkin takaisku olisi jäänyt syntymättä. Myös toinen maali tarjottiin Toivolla aikamoisena lahjana. Pieni jäätyminen avauspelissä ja pallo suht kaukaa Flamesin verkkoon. Mattsson kuitenkin pääsi tasoittamaan matsin ja vielä viimeisillä minuuteilla edellisiltana pilkkuun asti nesteyttänyt Kallio pommitti ylärimaan.

Lopputuloksena siis 2-2 tasuri. Maalipaikkojen määrällä mitattuna tulos olisi ollut yhtä hyvin olla vaikkapa 5-5, mutta maalivahdit pelasivat hyvin ja toisaalta molemmat jengit viimeistelivät erittäin tehottomasti.

Flames-maalit: Jens Mattsson, Jussi Lamminluoto

Maalissa: Matti Ketola

Tunnin palauttelu ja vastaan AFC Hirvensalon 2-jengi. Vastustajalla oli isompaa panosta, sillä karsintapeikko kuiskutteli vielä AFC:n korvaan.



Flames- AFCH 2 2-2

Vähän nukuttiin alku, mutta pian päästiin tässä matsissa kuskin paikalle. Matsin alkupuolisko mentiinkin Sinisten käsikirjoituksen mukaan ja olisihan tuo pitänyt 2-0 tilanteessa ratkaista. Paikkoja oli. Niitä oli paljon.

Sitten dumarit alkoivat ottaa hieman turhaan roolia ja vastustaja pääsi myllyttämään ylivoimaa. Kavennushan siitä tuli ja peli oli jälleen uusi. Tässä vaiheessa AFC tietenkin painoi kaasua pohjaan ja pääsi lopulta tasoittamaan vain pari minsaa ennen matsin loppua. Ylivoimalla tietenkin.

Matsin lopussa nähtiin vielä käsittämätön tapahtumasarja, joka loppui siihen että Flamesilta lähti kaksi jamppaa sairaalaan paikattavaksi. Jo pitkään jatkunut tyytymättömyys tuomaritoimintaan räjähti sitten lopullisesti, kun Saarisen sai poikapainin päätteeksi naamansa tikkien arvoisesti auki. Tuomarit eivät tähän reagoineet millään tavoin. Tämä taas johti siihen, että Saarisella kiipesi ns. orava muuntajaan ja mies otti turhan punaisen kortin paiskaamalla mailansa laitaan. Se miten Kallio sai tässä rytäkässä mailan silmäänsä jäi allekirjoittaneelta näkemättä, mutta joka tapauksessa kaverilta katosi hetkeksi toisesta silmästä näkökyky. Sittemmin näkö on jo osittain palautunut, mutta tutkimuksia jatketaan tällä viikolla TYKSillä. Ei ollut fiksua toimintaa meiltä. Ei todellakaan.

Flames-maalit: Markus Iltanen, Juhani Anttila
Maalissa: Matti Ketola

Yhteenvetona; ihan kivat läpyttelyt tuota tokan matsin välikohtausta lukuunottamatta. Flames sijoittui lopulta lohkossaan neljänneksi.

Allekirjoittanutta on alkanut hieman häiritä se, että joka matsin jälkeen lähes jokainen jengi piirittää tuomareita. Flames ei ole ollut tässä mikään poikkeus. Paljon on ollut meilläkin asiaa tuomareiden suuntaan.

Tuomaritoiminta on ollut ajoittain heikkoa. Se on selvää. Toisaalta pelataan kolmosdivaria, joten mitään huippudumareita ei tälle tasolle tietenkään ole (ainakaan usein) tarjolla. Vähissä ovat kuitenkin edelleen ne matsit, jotka oikeasti olisivat ratkenneet selviin dumarivirheisiin. Fiksumpaa olisi joukkueidenkin keskittyä vain siihen mitä ne voivat itse kontrolloida. Jatkuva tuomareille raivoaminen ei ainakaan edesauta lajin, tai tuomaritoiminnan, kehittymistä. Toisekseen alueella on jo nyt tuomaripula ja uusia dumareita tuskin on tulossa, jos ei ilmapiiriin saada taas pientä asennemuutosta. Ja sen muutoksen on lähdettävä niin joukkueista kuin tuomareistakin.

 Kausi paketissa. Ei päivääkään liian aikaisin, kun katsoo joukkueen terveystilannetta. En muista milloin olisi ollut kautta jolloin on nähty näin monta vakavampaa loukkaantumista. Nyt vedetään happea ja ryhdytään speksaamaan seuran tulevaisuutta. Mitään dramatiikkaa ei ole luvassa. Kolmosta vedetään ensi kaudellakin ja varmasti jokunen muutos pelaajistossa nähdään tänäkin kesänä.

GM:n perinteinen kausirapsa tulee lähiaikoina. Siihen asti: Hasta la Vista.

Ps. Flamesin höntsät pyörivät läpi kesän. Vierailijat ja/tai jengissä pelaamisesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Laittakaa meiliä (fbtblueflames@gmail.com) tai nykäiskää tuttua Flames-soturia hihasta, niin saatte tarkempaa tietoa.

Ei kommentteja: