keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Seurahistorian seitsemäs pelikausi paketoitiin kunnialla

Seitsemän vuotta on jo kulunut siitä, kun ensitahdit FBT Blue Flamesin perustamiselle lyötiin Ravintola Koulun alakerrassa. Matkaa on siis takana jo sählyseuralle kohtalaisen kivasti, mutta toki tarina vielä jatkuu tästä eteenpäinkin. Liekkimiesten tarina jatkuu ensi kaudellakin kolmosdivarissa, jossa seura on koko historiansa ajan viihtynyt, lukuunottamatta yhtä ranskalaista visiittiä kakkosdivariin.

Edelliskaudet olivat seurahistorian tuskaisimmat, mutta tällä kaudella ilmeet vaihtuivat taas iloisempaan suuntaan. Loppusijoitus sarjassa oli neljäs. Sarjataulukko harvoin valehtelee, eikä se sitä tee nytkään. Ylempi keskikasti oli Flamesille juuri oikea paikka. Sarjan kärkijengeistä erityisesti Isännät oli tällä kaudella selvästi meitä edellä. TVV:n kanssa oli tasaisempaa, mutta rutinoitunut nousijajengi hoiti muut pelit selvästi meitä tasaisemmin. SBS Lieto III taas on jostain syystä ollut meille usein vaikea vastustaja ja tälläkin kaudella vedettiin molemmat matsit vihkoon. Muut lohkon porukoista sitten jäivätkin Flamesin taakse.

Vehmanen luotsasi Flamesin hyvään sarjasijoitukseen (kuva: Mikko Merranti)

Kausi 2014-2015 oli tietyllä tapaa paluu Flamesin peli-identiteetin lähteille. Tehtiin lohkossa kolmanneksi vähiten maaleja (63) mikä on vain kolme byyriä enemmän kuin suoraan pudonneilla TuTolla ja Sheriffs 2:lla. Flamesissa vain 5 pelaaja pääsi 10 tehopisteeseen tai yli, joten aika pitkä matka on tultu muutaman vuoden takaisesta kun peräti 9 pelaajaa saldotti vähintään 10 tehopistettä kauteen ja kärkipään tehomiehet naputtelivat 20-30 täppää.

Kolikon toinen puoli on se, ettei omissakaan juuri soinut. Omissa kolisi vain 59 kertaa, mikä oli kärkikaksikon jälkeen selvästi vähiten. Alle kolme maalia omiin per matsi on sählyssä aika vähän. Osansa tähän oli erinomaisella veskarikaksikolla (Aki Tamminen- Matti Ketola), mutta myös jämäköityneellä puolustuspelillä. Coach Vehmanen reagoi ansiokkaasti eka turnauksessa ilmenneisiin suuriin puolustuspelaamisen ongelmiin ja tämän jälkeen oman pään pelaaminen oli erittäin hyvää. Lukuunottamatta paria Lieto-matsia ja yhtä revennyttä Isännät-kohtaamista.

Nelosdivariin putosivat ahvenanmaalainen IF Fram, TuTo sekä Sheriffs 2. Sarjapaikastaan joutuu vielä karsimaan Runu.

Tällä kaudella oli taas aihetta hymyyn (kuva: Mikko Merranti)


Loppuun vielä GM Kuuluvaisen pieni haastattelu kauden käänteistä:

Flames-toimitus: Sir Kuuluvainen, mikä maku jäi kaudesta?

- Hyvä maku jäi. Pari edellistä kautta olivat suoraan sanottuna aikamoista kuraa. Paperilla meillä ei varmasti ollut kovempi rosteri nytkään, mutta tällä kaudella käännettiin tiukat matsit hyvin kotiin. Kesällä tehtiin muutamia täsmähankintoja ja haettiin sekä johtajuutta että leveyttä rosteriin. Tuntui toimivan.

Haluatko nostaa ketään erityisesti esiin?

- Tämä on joukkuelaji ja menestys syntyy hyvin toimivasta kollektiivista. Toki esimerkiksi Iltasen veljekset pelasivat hyvän kauden. Länsirannikon kaunein maalivahti Ketola toi hyvän kilpailuasetelman maalinsuulle ja veskarit onnistuivat kyllä hyvin. Coach Vehmanen on myös valmennuksellisesti kehittynyt ja tämä ansaitsee maininnan. Tietty myös iki-Flamesit Lamminluoto ja Anttila olivat hyviä. Niemisen Tommin mukana tilattiin johtajuutta ja sitä myös saatiin.

Jäikö jotain negatiivista mieleen?

- Käsittämättömät loukkaantumiset nyt tietenkin. Erittäin harmittava oli Mattias Bäckin käden katkeaminen. Lupaava kaveri ja pidetään kovasti peukkuja, että kaveri vielä kentillä nähdään. Lisäksi Jakobssonin uran lopettanut jalkavamma sekä Kallion uskomattomalla tavalla syntynyt silmävamma kaihertavat edelleen mieltä.

Miten tästä jatketaan?

- Höntsät pyörivät entiseen malliin läpi kevään ja kesän. Päätössaunailta pidetään huhtikuussa ja samalla speksataan isommalla porukalla seuraavaa kautta. Pelaajistoa koskeviin hommiin palataan keväämmällä, mutta jotain pientä tässä on jo vireillä.


Sarjataulukon ja pistepörssin löydät täältä: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/miesten-3-divisioona-m3d-05-lr/435










Ei kommentteja: