sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Sarja-avauksesta reppuun yksi piste

Liekkijengi starttasi seurahistorian kahdeksanteen kolmosdivarikauteen Liedon pahamaineisella parketilla. Lieto on läpi seurahistorian ollut Flamesille erittäin haastava mesta pelata. Montaa pistettä ei ole lentokentän kokoiselta parkettialustalta tarttunut matkaan ja esimerkiksi muuten huikealla nousukaudella 2011-2012 Flames hävisi molemmat Liedossa pelatut matsit.

Tällä kertaa vastaan asettui laadukkaiksi nipuiksi tiedetyt SC Toivo sekä SBS Wirmo II. Edelliskaudella keskinäiset kohtaamiset molempien kanssa olivat tiukkaa vääntöä ja samaa oli odotettavissa tälläkin kertaa. Kuten sarja-avauksen alla yleensäkin, tälläkin kertaa Flamesin pelaamisessa oli tiettyjä epävarmuustekijöitä. Treenikaudella otteet vaihtelivat nimittäin todella rajusti, riippuen toki paljon siitäkin ketä kulloisenkiin matsiin saatiin paikalle. Tällä kertaa päästiin matkaan kuitenkin lähes parhaalla kokoonpanolla, vaikka kentällisen verran sotureita olikin sivussa.

Flames- SC Toivo 2-4

Yskien lähti kausi käyntiin. Tuli ehkä liikaakin korostettua keskialueen virheiden välttämistä, sillä Flamesin peli oli tässä matsissa ylivarovaista. Kaksi kertaa tultiin tasoihin, mutta lopulta vastustaja käytti tarjotut maalipaikat hyväkseen ja venyi voittoon. Sinänsä harmi, että jokunen maaleista olisi jäänyt syntymättä pienellä skarppauksella. Oppia tarttui kuitenkin tästäkin matsista matkaan. Tänäkin vuonna lähes jengillä kuin jengillä löytyy rosteristaan valtava määrä kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Jos treenimatseissa nelosdivarin jengejä saatiinkin vastaavia koomailuja anteeksi, niin sarjassa näin enää harvemmin käy.

Flamesin kauden maalitilin avasi pitkän lätkätaustan omaava Kim Salonen, jolle matsi oli ensimmäinen virallinen salibandymatsi koskaan. Senioriketju pyöritti jo pitkään hyvin toiminutta ylivoimakuviotaan ja Kim lapioi riparista pallon varmasti pussiin. Toisesta maalista vastasi Joona Hyvärinen hienon yksilösuorituksen päätteeksi.

Flames-maalit: Kim Salonen, Joona Hyvärinen
Maalissa: Aki Tamminen

Odotettu paluumuuttaja: Kalle Keskinen palannee Flamesin rosteriin ensi turnauksessa (Kuva: Mikko Merranti)


Flames- SBS Wirmo II 2-2

Pari tuntia palauttelua ja vastaan Wirmon kakkosjengi. Mielenkiintoinen kombinaatio kokemusta ja nuoria lupauksia. Ensimmäinen erä jatkui yhtä synkkänä kuin edellinen matsi päättyikin. Pari lahjamaalia kaverille eteen siis heti kärkeen. Toiseen erään saatiin vihdoin peli-ilmettä kirkastettua ja matsi tasaantui selvästi. Hiljalleen Liekkimiehetkin pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä. Parin "läheltä piti" -tilanteen jälkeen Flames kavensi ylivoimalla kun Markus Iltasen laukaus painui vastustamattomasti perille saakka. Tästä saatiin tietty lisäuskoa ja kolisteltiin maalipuita vielä muutamia kertoja ennen kuin, ainakin Flames-linssien läpi, täysin ansaittu tasoitus saatiin aikaiseksi. Toki tätä saatiin odottaa viimeiselle minuutille. Paluumuuttaja Lasse Leinonen sai kummallisen paljon tilaa ja aikaa vaparinsa tähtäilyyn ja Tampereen Ilveksen junnukoulussa aikanaan hiottu kuti painuikin vastustamattomasti Wirmo-maalin takakulmaan. Maistui.

Flames-maalit: Markus Iltanen, Lasse Leinonen
Maalissa: Matti Ketola

Yhteenvetona; melko tyypillinen avausturnaus. Paljon hermoilua oli vielä ilmassa, mutta positiiviseksi on nähtävä se, että peli kehittyi päivän aikana selkeästi parempaan suuntaan. Valmennukselle tarttui haaviin paljon oppia ja tätä pitää siirtää harjoitteluun seuraavina viikkoina. Erityisesti korostui taas kerran se, että pistesaldo ei tässä sarjassa tule karttumaan, ellei jokainen Liekkisoturi pelaa koko sydämellä joukkueelle. Vapaamatkustajiin ei ole varaa.

Ei kommentteja: