sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Flamesille täysi pistepotti: Mitä tuumivat paluumuuttajat Sjöström & Keskinen?

Flamesin lauantaista aamusaunaa voisi kutsua menestyksekkääksi. Ensin kaatui sarjakärki Lieto ja perään Liekkisoturit puristivat voiton sarjanousija TA-631:stä. Sen kummempaa raporttia ei ole nyt tarjolla, sillä GM vietti lauantain rakentamassa Salibandyliitolle uutta laatujärjestelmää. Tuosta tulee muuten aika mielenkiintoinen juttu.

Otteluiden tilastot löydät täältä:
Flames-SBS Lieto III 5-3 (Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/…)
Flames - TA-631 5-3 (Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/…)

Mutta, mutta. Jotta Flamesin kannattajat eivät jäisi täysin kylmäksi, niin General Manager pyysi pikaiset kommentit kahdelta paluumuuttajalta.

Ensin revolverihaastatteluun aseteltiin Joni "Rainmaker" Sjöström:

Sateentekijä nähtiin eilen todella pitkän tauon jälkeen III-divarissa pelaajan roolissa (mieshän siis nosti Flamesin aikanaan kakkoseen valmentajan roolissa). Pistetili avautui heti (0+2). 

Kerros Rainmaker hieman tunnelmia eiliseltä?
- Helvetin hyvät fiilikset jäi erityisesti tuosta voitosta Lietoa vastaan. Viimeksi syksyllä 2008 tuli kolmosdivaria pelattua, joten kyllä comeback vähän jännitti ja pohdin pitkin kesää, että jäänkö sarjassa jalkoihin. Teki myös erittäin hyvää itseluottamukselle päästä heti pisteiden makuun. Uskoisin että Tero Yli-Sipilällä on rinnallani hyvät mahdollisuudet yli 20 maalin kauteen. Itselläni edellinen maali virallisissa peleissä on niinkin tuoreesta lähihistoriasta kuin 29.3.2015 River Ratsin paidassa, joten katsotaan jos sellainenkin ihme tähän kauteen vielä mahtuisi, että iskisin maalin.

Miltä lohkon taso näyttää muuten?
- Pohdin ennen kautta, että SBS Liedon ja TVV:n kaudet ovat epäonnistuneita, jos menettävät yhdenkin pisteen muille joukkueille kuin toisilleen kauden aikana. Parin turnauksen jälkeen sarjan voisi kuitenkin tiivistää Kallion Laurin sanoihin: ”Ilmaisia pisteitä ei tässä sarjassa ole luvassa kenellekään”. Kyllä tässä vähän jo seuraavaa turnausta odottaa.

Sjöström jakaa lättyjä pitkästä aikaa Liekkipaidassa. Tässä mies vielä Ratsien univormussa.
  GM tavoitti myös parin välivuoden jälkeen eilen kaukaloon palanneen Kalle Keskisen. Kallella kesti eilen reilut 4 minuuttia, kun pistetili olikin jo avattu.

Mitä fiiliksiä eilisestä?
-No intoa puhkuen tietysti, kun pitkästä aikaa pääsi pelaamaan tosipelejä. Kyllähän näiden perään on tässä vähän haikailtukin. Nyt viimein elokuussa alkoi tuntumaan siltä, että paluu on tehtävä ja säbälle on taas löydyttävä arjesta aikaa. Oma peli tuntui yllättävän hyvältä ja rennolta taukoon nähden. Melkein uskaltaisin sanoa, että tauon aikana on, ainakin näiden kahden pelin ja muutaman treenin perusteella, tullut otteisiin lisää malttia ja järkeä. Fyysinen kunto ja terveyskin pysyneet ihan hyvänä tässä niin mahtavaltahan tämä säbäily taas tuntuu!

- Flamesiin paluu tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta. Joukkueen runko on pysynyt kasassa hyvin ja viimekertaisesta parin vuoden visiitistä jäi vain positiivisia muistoja

Kiitokset herrasmiehille haastatteluista. GM on erittäin iloinen, että seurahistoriaan olennaisesti kuuluvat mestarit on saatu taas kotiin. Ei pelkästään pelillisten seikkojen takia, vaan ennen kaikkea siksi, että kyseessä on kaksi hyvää ystävääni.

Matsit jatkuvat jokusen viikon päästä. Vaikka sarjakausi onkin lähtenyt oikein hyvin käyntiin, niin ei tässä todellakaan ole varaa leijumiseen. Takin napit siis tiukasti kiinni ja eteenpäin.

Ei kommentteja: