lauantai 21. maaliskuuta 2009

Sarja pakettiin voitolla ja tappiolla

FBT Blue Flames päätti historiansa ensimmäisen pelikauden riemukkaaseen voittoon SBS Lieto III:sta. Tätä ennen oli otettu ehkäpä kauden heikoimmalla esityksellä pannuun TPS II:selta murskaluvuin. Loppukauden huikean pelillisen nousun ansiosta Flamesin onnistui kuin onnistuikin säilyttää sarjapaikkansa, vaikka vielä joku kuukausi sitten tilanne näytti hyvin synkältä.

Flames-TPS II 1-7 (0-1,0-1,1-5)

Ennen kauden viimeisiä matseja sarjatilanne oli vielä pahasti auki, niin putoamis- kuin nousukarsintataistossakin. Laskeskeltiin, että kahdella pisteellä varmistetaan sarjapaikka. Harmaita hiuksia valmennukselle aiheutti runsas poissaolojen määrä, jonka takia hyvin toimineita ketjukoostumuksia ja pakkipareja jouduttiin laittamaan uuteen uskoon. Vielä, kun Kankkusen polttariseurue päätti poistaa luottopakin pelistä vajaa puoli tuntia ennen ensimmäisen matsin alkua, oltiin tilanteessa jossa miehiä oli kahden ketjullisen verran.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui siis TPS II, jolle oltiin hävitty tällä kaudella jo kertaalleen lukemin 6-3. Pari ensimmäistä erää roikuttiin tällä kertaa mukana, mutta kuolinisku tuli toisen erän viimeisellä sekunnilla, kun Flames merkkasi vastustajan vaparin väärin. Tai ennemminkin jätti merkkaamatta lainkaan. Viimeisessä erässä saatiin sentään Jokke Sjöströmin toimesta kuparinen rikki, mutta muuten peli repesi kuin maksullisen sukka. Kaunisharjulle maalissa jäi epäkiitollinen homma taistella tuulimyllyjä vastaan, kun sinivalkoiset tekivät omassa päässä karmivia virheitä toisensa perään. Surkea esitys, ei siitä enempää.

Flames-maali: Joakim Sjöström
Maalissa: Marko Kaunisharju
Poissa: Leminen, Rantasalo, Kankkunen, Viljamaa, Kallio

Flames-SBS Lieto III 3-2 (1-1,2-0,0-1)

Toisessa ottelussa vastaan SBS Lieto III. Ei loppupeleissä mikään sarjan kärkipään tasoinen jengi, mutta jostain syystä Flamesillä/Phantomsilla on läpi vuosien ollut käsittämättömän suuria vaikeuksia juuri lietolaisia vastaan. Yleensä siis pannuun on tullut melkoisen selvästi. Tästä matsista tarvittiin kuitenkin kipeästi pisteitä, jottei sarjapaikka ratkeaisi muiden päivän matsien perusteella. Otteluun saatiin terävä alku, kun Lamminluoto venytti Liedon verkkoa uskomattomalla rystysivalluksella suoraan ilmasta. Lieto tuli vielä ensimmäisen erän lopulla tasoihin. Tasatilanteessa mentiinkin aina ottelun puolen välin yli, kunnes kehäketut Kuuluvainen ja Saarinen juonivat Flamesin vaparista taas maalin johtoon. Muutama minuutti ja Rantakömi toimitti pallon kulmilta jälleen verkkoon ja Flamesin parin maalin johtoon.

Kolmas erä tarjosi jälleen Flamesille tyypillisen nitrolopun. Kun peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia laukoi Saarinen pallon ilmeisesti parin tolpan kautta ulos. Osa Flames pelaajista uskoi pallon käyneen maalissa, mutta ilmeisesti näin ei käynyt ja Lieto karkasi vastahyökkäyksestä läpiajoon. Tämä pysäytettiin tuomariston mielestä rankkarin arvoisesti, mutta Ketola maalissa nollasi vastustajan yrityksen. Seuranneesta ylivoimasta Lieto kuitenkin rankaisi, joten viime hetket mentiin Flamesin maalin johdossa. Tiikerinsilmää kuitenkin löytyi, eikä vastustaja päässyt tasoittamaan, joten voitto ja tärkeät pisteet himaan. Maalissa torjunut Matti "Pretty" Ketola ansaitsee erityismaininnan siitä, ettei Flames hävinnyt yhtään niistä sarjapeleistä joissa Paimion lahja Flames-organisaatiolle esiintyi veräjänsuulla.

Flames-maalit: Jussi Lamminluoto, Arto Kuuluvainen, Jaakko Rantakömi
Maalissa: Matti Ketola