perjantai 14. elokuuta 2009

Kohti härkäviikkoa

FBT Blue Flamesin ensi viikolla riittää säpinää. Heti maanantaina liekkimiehet kohtaa kauden virallisessa avausottelussa II-divarin Nousiaisten Ryhdin. Keskiviikon ja torstain treenien jälkeen katseet puolestaan käännetään kohti Suomen Manchesteria, kun Flames osallistuu Hervannassa pelattavaan Warriors Cupiin.

Seuraavassa pientä ennakointia ensi viikon vastustajista.

Nousiaisten Ryhti

Maanantaina vastaan asettuu hyvinkin tuttu jengi Nousiaisista. Ryhdistä löytyy ex-Phantoms ja ex-Flames verta niin penkin takaa kuin kentältäkin, joten pientä hegemoniaa lienee odotettavissa. Nähtäväksi jää miten Flamesin pelaamiseen vaikuttaa myös se, että viimeisetkin rinkiin kuuluvat pelimiehet saadaan mukaan joukkueen tekemiseen nimenomaisesti tässä matsissa. Valmentaja Saarisen metkut ovat tuoneet uusia tuulia Flamesin pelaamiseen ja treeneissä nämä muutokset ovat toimineet hyvin. Haasteena on saada myös pelimiehet, jotka eivät vielä ole siis harjoituksiin osallistuneet, sisäistämään pelitaktiset seikat ilman ainuttakaan treeniä.

Ryhti on jo kautensa harjoitusotteluiden muodossa aloittanut, kun joukkue kävi hakemassa oppia kovatasoisesta Masku Cupista. Flamesille tämä ottelu tulee olemaan näillä näkymin kauden ensimmäinen. Pieni mahdollisuus on, että Flames sparraa sunnuntaina FBC Turun B-junnuja, mutta tällä hetkellä näyttää siltä etteivät sinivalkoiset saa haalittua tarpeeksi pelimiehiä tähän viime tipassa tulleeseen treenimatsihaasteeseen.

Loppuun vielä GM:n kommentit Ryhti-matsiin liittyen:

- Mielenkiintoinen matsi tulossa. Bongorumpu kertoi, että ex-Flames Elkku on pudottanut painoaan parissa kuukaudessa niin paljon, että jos mies olisi osallistunut Suurin pudottaja TV-showhun niin voittajasta ei olisi epäselvyyttä. Pikku täkynä voisin heittää Viljamaalle pienen mainoksesta tutun kommentin:" Hyvä ruoka, parempi mieli".

Warriors Cup, Tampere

Aikaisin lauantai-aamuna Flames-karavaani ottaa suunnan kohti Tampereen Hervantaa, tuota pahamaineista lähiötä. Flamesin urhoja ei Hervanta kuitenkaan pelata sillä jannut hakivat koko viime talven ajan kovuutta Varissuon lepakkovuorolta. Pitkän päivän aikana Flames tulee pelaamaan 4 ottelua otteluajalla 2 x 15 minuuttia. Voi siis tulla hiki päivän mittaan.

Vastaan Flames saa kolme uutta tuttavuutta ja yhden hyvinkin tutun jengin. Flamesin lisäksi turnaukseen nimittäin osallistuvat Kouvolan Sudet (III-div.), järjestävä seura FT Warriors (Tampere)(V-div.), SBT Papo (IV-div.) sekä AFC Campus II (IV-div.)

Tulevista vastustajista ei Turkuun asti ole juurikaan tihkunut tietoja. Ennakkokaavailuissa kovin jengi lienee Sudet, joka on jo ehtinyt voittaa joku viikko sitten treenimatsissa kakkosdivarinkin jengin. AFC II on puolestaan vanha tuttu, jota vastaan Phantoms I/ Flames on pelannut viimeisen neljän kauden aikana seitsemän kertaa. Siinä missä aiemmin AFC II voitti keskinäiset ottelut selvästikin, niin viime vuosina vaaka on alkanut kääntyä Flamesille. Edelliskaudella joukkueet kohtasivat III-divarissa kahteen kertaan, joista toinen päättyi tasan ja toinen Flamesin voittoon. AFC II on kuitenkin aina ollut hyvää ja vauhdikasta sählyä pelaava jengi, joten jotain Turun alueen edelliskauden III-divarin kivikovasta tasosta kielii sekin että näin laadukas jengi joutuu hakemaan alkavalla kaudella vauhtia sarjatasoa alempaa. FT Warriors ja SBT Papo sen sijaan ovat täysin jokeri-kortteja. Siirtolistojen mukaan Warriorsin riveihin on liittynyt monia uusia nimiä, mutta siinäpä onkin suunnilleen kaikki mitä näistä kahdesta jengistä on tiedossa.

Matsien jälkeen Flames kohottaa vielä joukkuehenkeä siirtymällä Tampereen yöhön.

Viime kauden Flames-Campus II ottelua voi muistella katsomalla youtubesta koostetta matsista jossa Flames oli ajoittain pahasti jyrän alla, mutta kairasi kuitenkin pisteet himaan.

http://www.youtube.com/watch?v=FnRnhwdoFLI

Ei kommentteja: