perjantai 18. syyskuuta 2009

Niukka tappio Maskusta

FBT Blue Flames jatkoi treenimatsejaan kohtaamalla perjantai-illan huumassa II-divarin SBS Maskun vieraskentällä. Viidakkorumpu huhuili, että ottelua oli saapunut seuraamaan myös Maskun suuri poika Pena Pentinlehto, joten tunnelma Flames-leirissä oli ennen matsin alkua odottava. Peliaikana oli Flamesille hieman oudompi 3 x 20 minuuttia.

Flames- SBS Masku 1-2 (0-0,1-1, 0-1)

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan melkoista kyttäilyä puolin jos toisinkin. Masku pyrki pitämään palloa, mutta Flamesin puolustuspaletti pysyi melko hyvin kasassa. Pari läheltä piti tilannetta vastustaja sai Flames-häkille, mutta maaliin saakka pallo ei tietään löytänyt. Ensimmäiselle erätauolle siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä vastustaja alkoi turhautua, koska Flames sai blokattua vastustajan avauspelin viimeistään keskialueelle. Pian Lamminluoto haistelikin Masku-pakin jäätymisen omassa päässä. Syötönkatko, kääntölaukaus ylämummoon ja digitaaliin yllätystilanne 0-1 vierailijalle. Ya man.

Masku kuitenkin pääsi piakkoin kuittaamaan pelin tasoihin keskialueen pallonmenetyksen jälkitilanteesta sinipaitojen hyökkääjän päästyä tälläämään pelivälineen ilmasta sisään. Tasatilanteessa 1-1 toiselle erätauolle.

Kolmas erä jatkui hienoisella Maskun paineella, Flamesin panostaessa enemmän vastaiskupelaamiseen. Masku sai kuitenkin voittomaalinsa tehtyä kun peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Pienen kaukalon erikoisuuksiin kuuluvat nopeasti ja yllättävästi syntyvät maalintekotilanteet ja sellaiseen tämäkin matsi lopulta ratkesi. Maskun pakki ampui selvästi ohi Flames-maalin, mutta jotenkin vastustaja sai vielä pallon nepattua Flames-pakin ja hyökkääjien keskellä päivystäneen ex-Sonics Karvosen lapaan. Jo viime kaudella Flamesia urakalla kurittanut hyökkääjä pääsikin puttaamaan pallon ohi erinomaisen matsin pelanneen Flames-vahti Kaunisharjun. Ottelun viime hetkillä Flames pääsi vielä pariinkin otteeseen lähelle tasoitusta, mutta aivan verkon perukoille saakka reikäpallo ei tietään löytänyt. Lopputuloksena siis tiukka 2-1 voitto maskulaisille.

Tappio harmittaa aina, mutta Flamesin pelaamisessa oli myös paljon positiivisia elementtejä. Taisteluilme oli läpi matsin hyvä, eikä pelättyä kolmannen erän täydellistä sippaamista tällä kertaa nähty. Positiivisena on myös nähtävä se, että Flames on pystynyt haastamaan pelillisesti kaikki kolme II-divarijengiä, joita vastaan on pre-seasonilla sparrattu. Vielä pientä tasonnostoa,lisähuolellisuutta ja erityisesti erikoistilanteiden treeniä ja "Sininen Liekki" on valmis sarja-avaukseen.

Flamesin maali: Jussi Lamminluoto
Maalissa: Marko Kaunisharju
Poissa: Mattila, Rantasalo, Ketola, Sjöström

Flames jatkaa treenimatsejaan kohtaamalla reilun viikon päästä III-divarin ns. maakuntalohkossa pelaavan SB Naantalin.