maanantai 28. syyskuuta 2009

Rutiinivoitto Naantalista

FBT Blue Flames sparrasi sarja-avauksen kynnyksellä alueen toisessa III-divarin lohkossa pelaavaa SB Naatalia vastaan. Peli ei tasoltaan kummoiseksi noussut, mutta Flames neppaili rutiinilla selvän voiton naantalilaisista.

FBT Blue Flames - SB Naantali 8-1 (4-0, 2-1, 2-0)

Ottelun alku sujui tällä kertaa oransseissa liiveissään esiintyneen kotijoukkue Flamesin komennossa. Ensimmäisessä erässä pallo toimitettiin neljä kertaa Naantalin pömpeliin ja peli alkoikin olla taputeltu. Ensimmäisessä erässä Flames jaksoi vielä pelata joukkueena ja pallo liikkui ajoittain mukavasti mieheltä toiselle.

Toisessa erässä Flamesin pelikin alkoi mennä yhä enemmän sählyn suuntaan ja pelaamisen taso laskikin selvästi. Naantalikin alkoi saada paikkoja, Flamesin puolustuspelaamisen ajoittain herpaannuttua. Tämäkin erä kuitenkin Flamesille maalein 2-1.

Kolmas erä oli jo vitosdivaritason sählyä pahimmillaan. Mailaan ropisi jatkuvasti puolin ja toisin, eikä näitä juurikaan puhalleltu pois. Flames-pelaajilla alkoi kiilua henkilökohtaiset pisteet siinä määrin mielessä, että vaarallisia vastaiskuja nähtiin myös Flamesin päädyssä ja vain vastustajan useampi jäätyminen ratkaisupaikoissa esti lisäosumien synnyn. Ehkäpä myös väsymys alkoi ottaa roolia, siinä määrin aivotonta koohotusta kolmannessa erässä nähtiin. Ei hyvä, vaikka tämäkin erä meni maalien muodossa Flamesille.

Yhteenvetona todettakoon, että Flames jaksoi pelata hyvällä tasolla ensimmäisen erän, jonka jälkeen lähdettiin koohotukseen mukaan. Pelikurissa on siis vielä kehittämisen varaa, tosin vastuksen heikkous usein tuo esiin saman ilmiön. Kun peli on jo käytännössä ratkennut alkaa hyökkääminen kiinnostaa selvästi puolustamista enemmän. Positiivista matsissa oli tietysti tehokkuus maalipaikoissa. Pari erittäin hienoa osumaa näki myös päivänvalon ja ajoittain syöttöketjut toivat mieleen CCCP:n Krutov-Makarov-Larionov ketjun parhaat hassutukset.

Flames-maalit: Heikki Kosonen (3), Jyri Rantasalo (2), Antero Karhu, Jaakko Rantakömi, Jussi Lamminluoto

Maalissa: Marko Kaunisharju

Flames pelaa mahdollisesti vielä yhden treenimatsin ennen sarja-avausta. Tämä varmistuu kuitenkin vasta myöhemmin.