lauantai 10. lokakuuta 2009

Kauden avauksesta täydet pisteet

Flames pääsi viimein irti, kun pitkän pre-seasonin päätteeksi III-divari viimein vihellettiin käyntiin myös sinivalkoisten osalta. Flamesin pistepussi lihoikin 4 tärkeällä pisteellä, vaikka varaa jäi myös parantaa.

Flames- SBS KM 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

Sarja-avaus, aamupeli ja vastassa hyvinkin tutut Kalkkilan Majakan pojat. Ilmassa siis paljon epävarmuustekijöitä, joita pyrittiin karistelemaan huolellisella valmistautumisella matsiin. Heti ensimmäisestä erästä lähtien Flames saikin koneensa käyntiin ja maalipaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin vastustajan häkin suulle. Kauden ensimmäinen täysosuma antoi kuitenkin odottaa itseään aina ensimmäisen erän viimeisille sekunneille jolloin Antero Karhu toimitti pelivälineen verkon perukoille. Todellinen pukukoppimaali, etten sanoisi.

Toisen erän alussa vastustajalle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla, mutta toisin kävi. Karhu läpiajoon ja pallo maaliin. Flames karkasi lopulta jo neljän maalin johtoon, kun sekä Oskari Nurmisto että Juhani Anttila piiskasivat pallon "viivasta" verkon perukoille. Kalkkilakin sai kuparisensa rikki, kun Halmeen lähes puolesta kentästä lähettämä ranne löysi tiensä aina Flamesin verkkoon saakka. Lopullinen sinetti ottelulle saatiin kuitenkin kun Heikki Kosonen haisteli KM:n pallon menetyksen ja pisti pelivälineen kylmästi sisään. Loppuun Majakalle tarjottiin vielä lohtua yhden osuman muodossa, mutta todelliseksi trilleriksi ottelua ei tällä kertaa enää päästetty.

Flames-maalit: Antero Karhu (2), Oskari Nurmisto, Juhani Anttila, Heikki Kosonen
Maalissa: Marko Kaunisharju

Tunnin palautuksen jälkeen vastaan asettui VÅSC Ahvenanmaalta. Bongorumpu oli kertonut, että kakkosesta pudonnut joukkue oli kokenut nuorennusleikkauksen, eikä tuttuja naamoja juurikaan kentällä enää näkynyt.

Flames-VÅSC 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)

Pelin kuva tuli selväksi jo ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Kentällä oli tilaa ja aikaa selvästi enemmän kuin mihin lähinnä kakkosdivarijengien kanssa treenimatseja pelannut Flames oli tottunut. Vastustajan nuoret pojat tekivät tukuittain helppoja virheitä omassa päässä ja Matti Ketola sai Flames-maalissa olla melkoisen rauhassa. Nollapeli on kuitenkin aina veskarilta mainitsemisen arvoinen ja kyllä tuohon jokunen hyvä torjuntakin vaadittiin.

Peli ei tasoltaan kummoiseksi noussut ja yksipuolisen näytöksen jälkeen Flamesista leivottiin voittaja tennisluvuin kuusi ja muna.

Flames-maalit: Antero Karhu (2), Heikki Kosonen (RL), Jaakko Rantakömi, Jyri Rantasalo, Juhani Anttila

Maalissa: Matti Ketola

Flamesin ottelut jatkuvat parin viikon päästä, kun vastaan asettuvat SC Hextall ja Kemiön Kiilat. Verrattuna viime kauteen tämänvuotinen lohko näyttää selvästi kaksijakoisemmalta ja luultavasti muutama joukkue kovien Paimion Ruoskan ja RuNun johdolla on jo jouluun mennessä erottunut omaksi kärkijoukokseen.

Ei kommentteja: