maanantai 26. lokakuuta 2009

Pesukoneessa

Flames herkisteli viikonlopun sarjamatseja varten kohtaamalla kakkosdivarin kärkiporukkoihin kuuluvan SBS Wirmon. Mynämäen pojat antoivatkin sinivalkoisille todellisen oppitunnin siitä miten pallon tulisi liikkua. Loppulukemat eivät paljon jättäneet spekuloinnille varaa. Ottelu pelattiin tehokkaalla peliajalla ja ainakin flunssainen GM oli loppupelistä niin hapoilla, ettei eräluvuista ole kuin hataria mielikuvia. Näillä siis mennään.

Flames- SBS Wirmo 3-9 (1-3, 0-1, 2-5)

Tiedossa oli, että vastaan asettuu joukkue jota kovempaa ei tällä kaudella oltu vielä kohdattu. Flames onnistui kuitenkin pääsemään 1-0 johtoon tyylikkäällä vastaisku-osumalla. Wirmo kuitenkin kuittasi kliseisesti jo heti seuraavassa vaihdossa. Ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla mynämäkeläiset pääsivät iskemään tilanteeksi jo 3-1.

Toisessa erässä pelin painopiste alkoi kääntyä yhä selvemmin Flames-päätyyn. Oma osansa tällä lienee tehokkaalla peliajalla ja melko repaleisella Flames kokoonpanolla. Jalka alkoi siis painaa ja Wirmon pyöritys oli ajoittain sellaista, ettei Flames-historiasta montaa vastaavaa matsia tule mieleen.

Kolmannessa erässä pelattiin sitten melkoista Hawaijia, ja maaleja syntyi molempiin päihin. Huomattavasti enemmän tosin Flames-päätyyn.

Kaiken kaikkiaan voi todeta, että Wirmo oli ylivoimaisesti kovin jengi jota vastaan tällä kaudella on pelattu. Aikaisemmissa otteluissa kakkosdivarin keskitason/häntäpään jengejä vastaan Flames on ajoittain pystynyt haastamaan vastustajan pelillisesti, mutta tänään oli tarjolla ajoittain todellista pesukonetta. Matsi kävi hyvästä puolustusharjoituksesta ja toi varmasti sopivasti nöyryyttä omaan tekemiseen. Wirmolle kiitokset oppitunnista ja tsemppiä sarjaan. En ihmettelisi vaikka myniksen jannut taistelisivat tosissaan lohkovoitosta tällä kaudella.

Flames-osumat: Jyri Rantasalo (2), Arto Kuuluvainen
Maalissa: Marko Kaunisharju/Matti Ketola
Poissa: Mattila, Iltanen, Nurmisto, Kallio

Flamesin ottelut jatkuvat lauantaina SB Areenalla, kun vastaan asettuvat sarjanousijat Kemiön Kiilat ja SC Hextall.