lauantai 31. lokakuuta 2009

Täydet pongot

Flames jatkoi kolmosdivari taivaltaan voittoisasti, kun lauantain peleissä kaatuivat hieman vähemmän tutut SC Hextall ja Kiilat, molemmat Kemiöstä. Näin ollen sinivalkoiset ovat neljän kierroksen jälkeen vielä ilman pistemenetyksiä. Otteluiden tarkemmat tilastot ilmestynevät seuran nettisivuille piakkoin. Ainakin eräluvut kannattaa siis kiinnostuneiden tarkistaa sieltä, sillä tämä raportti perustuu GM:n usvaisiin muistikuviin.

Flames- SC Hextall 3-1 (2-0, 1-1,0-0)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SC Hextall. Joukkue, jota ei koskaan aikaisemmin edes Phantoms-vuosilla tullut kohdattua sillä Hexut pelasivat pitkään kakkosdivaria ja toisaalta tippuivat kolmosesta neloseen juuri sinä vuonna kun Phantoms haki uutta nousua sarjatasoa alempaa. Ennakkoon ei tiedetty siis vastustajasta käytännössä mitään.

Otteluun saatiin hyvä startti, kun jo ensi minuuteilla puolustajan paikalta uuden kevään pelaamiseensa löytänyt Kuuluvainen lähetti reilusta puolesta kentästä putoavan lehden vastustamattomasti vastustajan maalin kattoon. Hieman myöhemmin Rantasalo karkasi Hextallin harhasyötöstä läpiajoon ja viimeisteli kliinisesti. Peli siis jo heti alkuun 2-0 Flamesille ja sinivalkoiset näyttivät karkaavan omille teilleen. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan lukuisista maalipaikoista huolimatta peli säilyi loppuun saakka vähämaalisena. Anttila laukoi puolustajan paikalta Flamesille kolmannen häkin, mutta toisaalta vastustaja pääsi kukkupallon jälkitilanteesta myös rikkomaan kuparisensa. Ei kummoista peliä Flamesiltä, mutta voitto ei toisaalta ollut missään vaiheessa uhattuna ja Hextallin yritykset kilpistyivät viimeistään maalin suulla hyvin pelanneeseen Kaunisharjuun.

Flames-maalit: Arto Kuuluvainen, Jyri Rantasalo, Juhani Anttila
Maalissa: Marko Kaunisharju
Poissa: Mattila, Kallio, Nurmisto

Parin tunnin huilin jälkeen kohdattiin lohkon toinen kemiöläisjoukkue, Kiilat. Aikanaan murjottiin Phantomsilla Kiilat maanrakoon kutakuinkin numeroin 10-0, mutta tiedossa oli että vastustajan joukkue oli noista vuosista muuttunut lähes täysin. Flamesin Scouting Bureau oli myös raportoinut, että Kiilat oli hankkinut SalPasta parhaillaan lähes neljäkymmentä paunaa kakkosessa tulittaneen Lindgrenin. Joten tiedossa oli myös, että kaveri laittaa saletisti pallon pussiin, jos paikkoja siihen tarjoillaan. Lisäksi Flamesin jo entuudestaan ohut kokoonpano oheni entisestään, kun Karhu jäi pois päivän toisesta matsista.

Flames-KemKi 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

Toinen matsi noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin edellinenkin. Reilu minuutti taulussa ja Flames siirtynyt jo 2-0 johtoon. Ensin Vehmanen ohjasi hallitusti ylävartalollaan Kososen vedon häkkiin ja heti perään Lamminluodon kuti otti kimmokkeen vastustajan pakista ja painui nätisti verkon perukoille. Lisää täysosumia ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä nähty. Toisen erän ensi sekunneilla Rantasalo puttaili maalin edestä sinivalkoiset jo kolmen maalin johtoon ja ottelu alkoi olla taputeltu. Vastustajalle annettiin kuitenkin vielä pari maalia, mutta kun Flames vastaavasti osui myös kahdesti Vahlmanin ja Kososen toimesta, niin loppulukemiksi selkeät 5-2 Siniselle Liekille.

Flames-maalit: Marko Vehmanen, Jussi Lamminluoto, Jyri Rantasalo, Markus Vahlman, Heikki Kosonen

Maalissa: Marko Kaunisharju

Yhteenvetona päivästä voi todeta, että läheskään parasta Flamesia ei vielä nähty, mutta toisaalta ei tässä voi kovin pettynytkään olla kun tärkein tavoite eli 4 pistettä täytettiin kirkkaasti. Koska pelaajarinki on harmillisen kapea, niin muutama loukkaantuminen on tehnyt sen, että joudutaan operoimaan paljon kahden ketjun voimin, joita joudutaan vielä rukkaamaan uusiksi lähes ottelusta toiseen. Tässä valossa täytyy olla tyytyväinen kauden starttiin: 4 ottelua ja täydet 8 pistettä maalierolla 19-5. Tätä vauhtia kauden päätavoite eli sarjapaikan varmistaminen voi toteutua hyvinkin ajoissa. Samaan hengenvetoon on hyvä muistuttaa, että toistaiseksi sarjaohjelma on ollut Liekille erittäin suosiollinen. Todelliseen puntariin sinivalkoiset joutuvat vasta seuraavissa kolmessa ottelussa, joissa vastaan asettuu ensin sarjan todella pirteästi aloittunut KIK Korppoosta sekä tämän jälkeen koko lohkon selkeät ennakkosuosikit Paimion Ruoska ja Runosmäen Urheilijat. Mikäs siinä, haastajana on aina kiva lähteä tekemään kavereille pientä kiusaa. Nähtäväksi jää, lihooko Flamesin pistepussi siis samaan malliin myös seuraavissa otteluissa. Tämä vaatisi kuitenkin liekkimiehiltä pelaamisen tason nostoa vielä ainakin yhdellä pykälällä.

Ei kommentteja: