sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Ahvenanmaalta täydet pisteet

Lauantaina oli taas edessä vuoden odotetuin seuramatka, kun sinivalkoinen rykmentti pakkautui Vikingin sillipurkkiin ja otti suunnaksi Ahvenanmaan, tuon Suomen oman Kongon. Lopulta reissusta jäi armottoman darran lisäksi käteen myös ne tärkeimmät, eli 2 pistettä.

Flames- Våsc 6-4 (2-3, 3-0, 1-1)

Matkustusaikataulujen takia joukkueen piti tappaa 4,5 tuntia aikaa Maarianhaminassa ennen tositoimiin pääsyä. Liekö tästä johtunut, mutta matsin alku oli todella vaikea ja isännät pääsivät iskemään johto-osuman jo heti ekassa vaihdossa. Hurjassa liekissä ollut Lamminluoto kuitenkin kuittasi sinivalkoiset pian tasoihin. Ahvenanmaalaiset kuitenkin iskivät pari häkkiä lisää ja karkasivat jo 3-1 johtoon, kunnes Kuuluvainen puttasi kavennusosuman flipperi-pallolla maalin takaa.

Toisessa erässä nähtiin kuitenkin uudelleensyntynyt Flames, ja coach Saarisen taktiset muutokset alkoivat purra vastustajan avauspeliin erinomaisesti. Erä Flamesille 3-0, maalintekijöinä Lamminluoto, Anttila ja Karhu. Kolmannessa erässä luokattoman huonosti viheltänyt paikallinen tuomarikaksikko tarjoili vielä kotijoukkueelle ylivoimaa liukuhihnalta, mutta loppuhetkien paniikilta onnistuttiin kuitenkin välttymään. Erä tasan 1-1, Lamminluodon viimeistellessä hat trickinsä.

Matsin jälkeen nähtiin taas todella kovat jälkipelit, mutta niistä ei tässä sen enempää.

Maalissa: Matti Ketola
Flames-maalit: Jussi Lamminluoto (3), Arto Kuuluvainen, Antero Karhu, Juhani Anttila