maanantai 16. elokuuta 2010

Debytantit liekeissä kauden avauksessa

Flames avasi säbäkauden 2010-2011 treeniotteluiden muodossa, kun vastaan asettui naapuriseura SBT Aakkerit. Pienenä nyanssina todettakoon, että edellinen kausi lopetettiin sarjamatsiin samaista seuraa vastaan ja myös seuraava matsi on yllättäen Aakkereita vastaan, kun Warriors Cupin lohkojaossa osuttiin heti kättelyssä vastakkain. Voisi siis todeta, että tämä vastustaja tunnetaan poikkeuksellisen hyvin.

Flames-SBT Aakkerit 5-1

Flames sai Aakkereita vastaan jalkeille lähes koko miehistönsä, kun valtaosa lomalaisistakin palasi ruotuun. Poissa olivat ainoastaan päävalmentaja Saarinen, edelliskauden pistehai Lamminluoto, kapteeni Rantakömi sekä pitkäaikaispotilas Vehmanen. Näin ollen lähdettiin myllyttämään kolmella täydellä ketjulla ja kolmella pakkiparilla heti ottelun alusta saakka. Peli ei ehtinytkään vanhentua edes minuuttia, kun Matti Simolin pisti pallon ensi kerran häkkiin. Sama mies oli asialla yhteensä neljä kertaa ottelun aikana, joten voisi sanoa melko onnistuneeksi debyytiksi liekkipaidassa. Yhteispeli Simolinin Juhon kanssa oli sen verran saumatonta, että sokeakin huomaisi jannujen pelanneen yhdessä useamman pelikauden. Flamesista osui Matin lisäksi myös Vehviläinen, joten kaikki maalit merkattiin uusille vahvistuksille. Myös Tamminen maalissa pelasi eleettömän varmasti ja kun myös Markus Iltanen ja Tero Yli-Sipilä onnistuivat hyvin, niin ensi tuntuma on sellainen, että Flamesin haaviin tarttui tämän kauden siirtomarkkinoilta ihan hyviä vonkaleita.

Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen esitys siihen nähden, että näillä ketjuilla ei oltu treenattu kertaakaan ja osa kavereista tapasi toisensa ensimmäisen kerran vasta pelipalaverissa ottelun alla. Ottelun tärkein anti ei kuitenkaan ollut voitto, vaan se että saatiin vähän tuntumaa pelaamiseen ja päästiin ensimmäistä kertaa testaamaan avauksia ja karvausta tositilanteessa. Erityistunnustus Nurmistolle, joka veti pelaajavalmentajan roolinsa erittäin hyvin.

Flamesin ottelut jatkuvat siis lauantaina Tampereella pelattavassa Warriors Cupissa. Odotettavissa on, että ensimmäisessä matsissa vastaan asettuu tappion sisuunnuttama Aakkeri-lauma...

Ei kommentteja: