torstai 6. lokakuuta 2011

Flames valmis kauteen

FBT Blue Flames ry:n neljäs perättäinen kausi III-divarissa alkaa sunnuntaina. Jokaisella kaudella sinivalkoinen armada on onnistunut parantamaan edelliskauden sijoitustaan. Tämän trendin jatkaminen olisi äärimmäisen kova suoritus sillä edelliskaudella Flames oli lohkonsa toinen ja eteni aina kakkosdivarin karsintoihin saakka. Lopulta kausi päättyi jatkoaikatappioon kakkoseen lopulta nousseelle UHV Bullsille. Uusi kausi, uudet janarit. Flames verkkotoimitus lähestyi seuran nokkamiehiä haastattelupyynnöin. Oman arvonsa tunteva General Manager kieltäytyi tällä kertaa haastattelusta mutisten vain jostain väitöstilaisuudestaan, mutta mies ohjasi kuitenkin haastattelupyynnöt seuran uuden päävalmentajan Joni "Rainmaker" Sjöströmin suuntaan. Jomppe olikin valmis jakamaan tuntojaan kauden alla kaikille Flames-kannattajille, olkaapa siis hyvät:

SATEENTEKIJÄN MIETTEET KAUDEN KYNNYKSELLÄ

Sateentekijän debyyttikausi Flamesin peräsimessä on pre-seasonin osalta paketissa ja nyt onkin aika suunnata katseet sarjapeleihin. Muutaman kauden olen ollut pois 3.divarikuvioista ja näkemättä yhtään sarjaottelua vielä, uskallan väittää, että "kolmosen" taso on jälleen noussut.

Ollaan pelattu ihan sopiva määrä harjoituspelejä ja kyllä tässä ihan luottavaisin mielin voi kauteen lähteä. Olen sivussa sarjan avauksesta, mutta eiköhän Flames Coach-Vehmasen johdolla saa napattua hyvät tulokset avausturnauksesta. Itse lähden Tukholmaan todistamaan jo neljännen kerran peräkkäin NHL-kauden avausta. Ties vaikka sieltä tarttuisi jotain ideoita pelikirjaankin.

Laitettiin homma Flamesissa vasta elokuussa kunnolla pyörimään ja ei meillä vieläkään ole hirveästi yhteisiä treenejä takana joukkueen kanssa. Ennen Hangon turnausta taidettiin vetää yhdet kunnon joukkueharjoitukset mun johdolla, joten aika tietämättömänä menin debyyttiturnaukseen Flamesin valmentajana. Jos avauspeli siellä jätetään omaan arvoonsa, niin hyvä turnaus saatiin aikaiseksi.

Sen jälkeen ollaan pelattu yksittäisiä harjoituspelejä ja ehkä tähän mennessä se meidän paras ja ehjin esitys on ollut TPS 2:sta vastaan. Vieläkään ei olla kuitenkaan saatu pakettia toimimaan missään pelissä täyttä kolmea erää. Hyviäkin pelejä on toki alla, mutta vielä pystytään paljon parempaankin. Ylivoimaisesti heikoin esityksemme syksyn aikana oli SBS Lietoa vastaan.

Pikkuhiljaa alkaa koostumuksiakin löytyä ja uudet pelaajatkin alkavat tulla tutuiksi. Niin kuin totesinkin, niin todellakaan liikaa yhteisiä harjoituksia meillä ei vieläkään ole takana. Mulla on vahva usko siihen, että meidän peli on ihan erinäköistä joulukuussa, kuin mitä se nyt on. Tarkoituksena on pikkuhiljaa kehittää pelin eri osa-alueita ja viimeistään kevätkaudella olisi homman toimittava ottelusta toiseen jos meinataan taistella kärkisijoista.

Pystyn vielä itsekin paljon parempaan, kun olen nähnyt muutaman sarjapelin. Mutta sen voin jo nyt todeta, että kyllä on ollut huippumielenkiintoista siirtyä naisten valmennuksesta miesten valmennukseen. Touhu on kuitenkin todella erilaista ja kyllä tässä vielä on mennyt alkusyksy vähän opetellessa uuteen. Todennäköisesti vahvuuteni tulevat kuitenkin kunnolla esille vasta Flamesin pikkujouluissa.

Yksi suurimmista haasteista tulee ilman muuta olemaan peluutus. Rinki on todella laaja, joten vaihtoehtoja ainakin löytyy. Pari kautta sitten "Tepsissä" mulla oli käytössä 25 pelaajan rinki, josta piti aina valikoida pelaajat kokoonpanoon, muiden katsoessa peliä katsomosta. Eli täysin uusi tilanne tämä ei kuitenkaan mulle ole. Koitetaan kuitenkin ilman muuta selvitä tästä positiivisesta ongelmasta kunnialla.

Päivän kunto ratkaisee!

terveisin Joni Sjöström

Flamesin verkkotoimitus kiittää Rainmakeria haastattelusta. Sunnuntaina lienee luvassa raporttia kauden avauksen tunnelmista.

Ei kommentteja: