lauantai 22. lokakuuta 2011

Paluu voittokantaan

Kauden avausturnauksessa pahasti kyykännyt Flames palasi voittokantaan kotiturnauksessaan. Huomionarvoista oli myös se, että Flamesin uudet peliasut saapuivat suoraan Leaf Areenalla lauantai-aamuna. Kiitokset tästä venymisestä DiiliPrintin Jonille. Lisäksi Flamesin pääsponsoreihin kuuluva Genelec oli lahjoittanut seuralla lämmittelypaidat sekä lainasi high tech- äänentoistolaitteitaan turnauspäivän ajaksi.

Flames- SC Toivo 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Turnauspäivä avattiin kolmosdivarimatsiksi hyvinkin laadukkaalla kohtaamisella, kun Flames sai vastaansa ensimmäisten kierrosten jälkeen sarjakärjessä viihtyneen SC Toivon. Vastustajan riveissä näkyi pelaavan paljon ylemmilläkin sarjatasoilla marinoituja pelimiehiä, joten Toivo tiedettiin kyllä laadukkaaksi jengiksi. Vaikka Flames tuhlailikin jälleen suuret määrät paikkoja, saatiin kauden voittotili kuitenkin auki. Ensin Oskari Varpela napautti maalin edestä Flamesit johtoon. Taukotuloksena 1-0 sinikoneelle. Toisen erän puolessa välissä Flames juhli jälleen, kun pirteästi esiintynyt Tero Yli-Sipilä pisti riparit sisään. Tämän jälkeen Flames pääsi koettamaan vastustajan niskan katkaisemista jo rankkaristakin, mutta sinisille tyypillisesti tämä missattiin. Eipä huolta, pari minsaa lisää pelikelloon ja Severi Nordberg laulatti verkkoa, 3-0. Pari minuuttia ennen loppua Lamminluoto vielä kaunisteli neljännen osuman, kunnes Toivo sai kuparisensa rikki ajassa 43.43. Hyvä matsi, hyvä taisteluilme = ansaittu voitto.

Flames-maalit: Oskari Varpela, Tero Yli-Sipilä, Severi Nordberg ja Jussi Lamminluoto
Maalissa: Marko Kaunisharju

Jokunen tunti väliä ja vastaan AFC Campus II. Vuosien varrella on kohdattu lähes vuosittain ja aina vääntö on ollut kovaa. Viime vuosina vaaka on kuitenkin kallistunut Flamesille. Edellisessä matsissaan Campus oli kaatanut TPS:n II-jengin fudisluvuin 1-0.

Flames- AFC Campus II 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Flames oli hieman muokannut kokoonpanoaan. Tähän on varaa koska tällä kaudella rinki on poikkeuksellisen laaja. Tällä kertaa Mirtti ja Varpela olivat poistuneet muihin hommiin, mutta vastineeksi Lindroos oli saanut duunivuoronsa päätökseen. Samanlaista kiimaa kuin edellismatsissa ei tällä kertaa saatu aikaiseksi, vaikka Flames ottikin ohjat. Avausosuma näki päivänvalon ensimmäisen erän puolivälissä kun Arto Kuuluvaisen pakin jaloista ampuma rannari löysi tiensä takakulmaan. Enempää osumia ensimmäinen erä ei tarjonnutkaan ja seuraava maalia saatiinkin odottaa aina toisen erän viimeisille minuuteille, kunnes Juho Simolin karkasi Flames-vahti Tammisen avauksesta alivoimalla maalintekoon. By the way, erittäin kaunis häkki. Kolmannessa erässä Campus puski päälle kuin yleinen syyttäjä ja Flames passivoitui selvästi liikaa. Koomailu alkoi maksaa hintaa viimeisen erän puolivälissä kun Campus ensin kavensi väärinsijoittuneen dumarin suosiollisella avustuksella tilanteeksi 1-2. Alle kaksi minuuttia ja Campus pakki latasi täydellisen kudin aivan takayläseen ja yhtäkkiä tilanne olikin 2-2. Tämä herätti sinistä legioonaa sen verran, että Lauri Lindroos pääsi kolme minuuttia ennen loppua ensimmäisenä ripariin ja sinetöi Flamesin voiton. Vaikea matsi, jossa mentiin koko ajan ikäänkuin käsijarru päällä. Voitto kuitenkin tyydyttää, sillä sarjasta näyttäisi tulevan hyvin tasainen.

Flames-maalit: Arto Kuuluvainen, Juho Simolin, Lauri Lindroos
Maalissa: Aki Tamminen

Sarjamatsit jatkuvat jokusen viikon kuluttua, kun vastaan asettuu Salon Isännät sekä KIK.

Muut tulokset päivitetty liiton sivuille.