tiistai 17. tammikuuta 2012

HC Blue Flames- Stick 'em!



Blue Flamesin seuraorganisaatio laajenee ensi syksynä, kun seuran jääkiekkojaos HC Blue Flames näkee päivänvalon. Joukkue tulee pitkälti koostumaan FBT Blue Flamesin entisistä ja nykyisistä pelimiehistä, mutta mukaan on tarkoitus ottaa pelaajia myös seurakytkösten ulkopuolelta. Matsit on tarkoitus aloittaa maltilliselta Kupittaan harrastekiekon tosirento-tasolta.

General Manager, tohtori Kuuluvainen, mistä idea tähän lähti?

- Se taisi olla viime kevättä, kun Sjöströmin Joni kokosi jengiä höntsäämään Kupittaan halliin. Todettiin siinä, että olipahan hauskaa hommaa ja fundeerattiin josko ruvettaisiin pelaamaan säännöllisemmin. Siitä jäi ajatus Blue Flamesin lätkäjaoksesta itämään ja tuossa syksyn pimeinä iltoina laitettiin homma käyntiin. Eikös se mennyt niin, että sähly keksittiin niitä varten jotka eivät lätkässä pärjää? Alkuinnostus on ainakin ollut suurta ja sellaiset pyöreästi 10 jannua on jo lupautunut mukaan ennen kuin on lähdetty edes tosissaan kartoittamaan pelaajistoa. Tarkoitus on pitää lähinnä hauskaa joten kovinkaan kovia kriteereitä ei ole pelaajistolle asetettu. Kunhan osaa luistella edes kohtuullisesti, niin on jo lähellä pelipaikkaa. Jos kiinnostaa liittyä jengiin, niin ei muuta kuin sähköpostia osoitteeseen fbtblueflames@gmail.com tai nykäisemään Flames-janttereita hihasta.

Mikä muuten meininki Blue Flamesin organisaatiossa?

- Parempi kuin viime vuonna. Täytyy myöntää, että oli GM:lläkin energiavarastot viime keväänä aivan loppu. Tällä kaudella ei, ainakaan toistaiseksi, ole menestytty kilpailullisesti ihan yhtä hyvin kuin edellisellä, mutta tekemisen meininki alkaa taas löytyä. Suuri kiitos tästä lähtee Flames-valmennukseen kiinnitetylle Sjöström-Vehmanen kaksikolle, jotka ovat tuoneet mukanaan asennetta ja ideoita seuran kehittämiseksi myös pidemmällä tähtäimellä. Itse näkisin, että jatkossa Flames tarjoaisi seurana hieman jokaiselle jotakin. Sählyliiton sarjoissa voisivat pelata ne, jotka pystyvät sitoutumaan treenaamiseen ja haluavat pelata vielä hieman vakavammin, hallisarjan porukan painopiste siirtyisi jollain aikajänteellä enemmän jäähdytteleviin Flames-legendoihin ja kolmantena sektorina pyörisi tuo HC Blue Flamesin lätkähomma, joka hallisarjan tapaan keskittyy lähinnä kuntoiluun ja hauskanpitoon. Tällä tavoin saisimme pidettyä jätkät osana Flames-yhteisöä myös sen jälkeen, kun pelaaminen kolmosessa tai ehkäpä joskus hamassa tulevaisuudessa jopa ylempänä, ei enää kiinnosta tai ole muun elämän takia mahdollista.

Mitä odotuksia GM:llä on loppukaudelle?

- Sen verran kämmittiin tuo edellinen viikonloppu, että lohkon kärkisijojen tavoittelussa tarvitaan jo muidenkin apuja. Jos kauden päätteeksi ollaan kolmen joukossa, niin kautta voi pitää kilpailullisesti onnistuneena. Näkisin, että tämä kausi on ikäänkuin uuden projektin alku. Edellinen projekti onnistui kohtuullisesti ja kolmosdivarin häntäpään joukkue saatiin nostettua suht helposti yhdeksi Varsinais-Suomen parhaista kolmosdivarijengeistä. Tähän vaadittiin jonkin verran treeniä, muutamia onnistuneita pelaajahankintoja sekä se, että jos Flames seurana jotain lupaa niin sen se myös pitää. Seuraava askel vaatisikin sitten paljon enemmän niin pelaajilta, valmentajilta kuin seuraltakin. Katsotaan mihin pidemmällä tähtäimellä päästään. Jos edellinen projekti henkilöityi parivaljakkoon Kuuluvainen-Törnström, niin näkisin että nyt katseet kääntyvät enemmän Sjöström-Vehmanen duoon. Toki erilaisia rooleja on jaossa lukuisille muillekin janareille. Jos pelipaikka Flamesissa pelikaudelle 2012-2013 kiinnostaa niin kannattaa ottaa Joniin yhteyttä viimeistään välittömästi kauden päätyttyä (jonisjos@suomi24.fi).

Huhu kertoo, että GM siirtyy kevääksi ulkomaille. Pitääkö paikkansa?

- Kyllä pitää. Käytännössä tämä tulee näkymään Flamesin toiminnassa niin, että esimerkiksi blogin ylläpito siirtyy tulenkantajalleni Vehviläiselle. Suomen kielen opiskelijana Juho lienee oikea mies luotsaamaan Flames-laivaa blogosfäärin haasteissa poissaollessani.

Flamesin sarjamatsit jatkuvat parin viikon päästä. Tätä ennen luvassa hallisarjahöntsää ja luultavasti treenimatsi.

Ei kommentteja: