sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Niukat tappiot kärkikamppailuista

Flames korkkasi vuoden 2012 sarjamatsit Liedon pahamaineisella parketilla. Sinänsä parketissa tuskin on mitään muuta vikaa, kuin se että vuosien varrella ei ole montaa pistettä ko. mestasta mukaan raavittu. Sama juttu kuin Salosta siis. Vihkoonhan se tietty meni tälläkin kertaa, kun päivän saldoksi jäi 0 pistettä. Lohkon kärkitaistelun kannalta erittäin pahat pistemenetykset. Maalintekijät taas ulkomuistista, joten rapsassa voi olla virheitä.

Flames- Runu 6-7

"Runosmäki, sieltä ei tuu kuin autovarkaita" kommentoi eräs legendaarinen höyrypää GM:lle vuosia sitten, kun tästä Turun omaperäisestä lähiöstä tuli puhetta. Niin tai näin, mutta vuosien varrella on paria poikkeusta lukuunottamatta tullut säännönmukaisesti pataan Runua vastaan. Sama stoori tälläkin kertaa. Ensimmäisessä erässä liipaistiin tosin parin maalin kaula, vain tarjotaksemme merkkausvirheillä vastustajalle paikat tulla tasoihin. Ja lopulta ohi, kun toinen erä koomailtiin taas pahemman kerran. Oli punaista korttia, rankkaria vastustajalle ja vaikka sun mitä. Lopulta saatiin loppuminuuttien thrilleri, mutta ei riittänyt. Kupletin juoni oli jälleen kerran se, että Flames tarvitsi 3-4 varmaa maalipaikkaa ennen kuin palloa saatiin pussiin kun taas vastustaja rokotti totutun tehokkaasti.

Maalissa: Aki Tamminen
Flames-maalit: Matti Simolin, Juho Simolin (2), Juho Vehviläinen, Lauri Lindroos, Jussi Lamminluoto

Flames- KemKi 4-6

Eipä mitään uutta auringon alla tässäkään matsissa. 2-0 johtoon ja kaikki näyttää hyvältä. No mitäpä sitten? Vastustaja päästetään suoraan aloituksesta kaventamaan heti perään 2-1:een. Ja siitähän sitä taas lähdettiin. Viiden minuutin penalttia, kahden minuutin penalttia jne. Kaveri kumartaa ja kiittää, niin kuin pitääkin kun paikka annetaan. Melko tasatahtiin naputeltiin häkkejä ja 5-6 tilanteessa Flamesille tarjottiin tasoitusta rankkarin muodossa. Vastustajan veskari kuitenkin pelasti tilanteen ja lopulta Kemki pääsii niittamaan pelin viimeisellä minuutilla tyhjiin. Oli paikat tulla tasoihin, oli todellakin. Kemiön pojilla pitää antaa tunnustusta lohkon suurimpana yllättäjänä. Ehdottomasti oikea ratkaisu yhdistää Hextall ja Kemki ja tällä hetkellä jengin peli on ennen kaikkea tehokasta. Renfors & Lindgren ovat kovaa valuuttaa tähän kolmosen lohkoon ja kun vielä veskari on yksi lohkon parhaista, niin siitä on hyvä lähteä rakentamaan peliä.

Maalissa: Marko Kaunisharju
Flames-maalit: Lauri Lindroos (2), Juho Simolin, Jussi Lamminluoto

Sellaista tällä kertaa. Päivän tulokset tarkoittivat sitä, että jos viime kauden temppu kakkosen karsinnoista meinataan uusia niin loput matsit pitäisi melkeinpä voittaa ja odotella josko Runu tai Kemki kompastelisi muissa matseissaan. Tämäkin on mahdollista, kuten Runun tappio sarjajumbo KIK:ille osoitti. Tuo kuitenkin edellyttäisi sitä, että penalttimäärät pitää saada alemmas ja ratkaisuihin pitää saada selvästi lisää terävyyttä.