lauantai 7. joulukuuta 2013

Rottaa grilliin

Tänään se sitten vihdoin tapahtui. Kaikkien aikojen salibandyotteluksikin nimetty hallisarjavääntö Flames-River Rats. Derbyjen derby. Tiukan taistelun jälkeen savun seasta asteli voittajana vain yksi jengi. FBT Blue Flames. Loppulukemat olivat 3-2.

Flamesin vellihousuosaston mamittua kotonaan, lähtivät liekkimiehet kaikkien aikojen otteluun vain kolmen pakin ja kahden hyökkäysketjun voimin. Mukaan oli onneksi saatu vuosien tauon jälkeen paluun askiin tehnyt Coach Vehmanen sekä "Karkkilan Kovin Jätkä" Arska Lahtinen. Matsin pari ekaa minuuttia olivat liekkimiesten totaalista dominointia. Tästä huolimatta pallo kaivettiin pian Flamesin verkosta, kun täydellisen oman pään sekoilun päätteeksi "Rotat" iskivät byyrin heti ensimmäisestä paikastaan. Lähes koko ensimmäisen erän ajan Flames puski päätään totutun maagisesti esiintyneeseen Matti "Länsirannikon Kaunein Maalivahti" Ketolaan, kunnes vikalla minuutilla Matti Iltanen laulatti pallon kauniisti maalin kattoon. 1-1 lukemissa erätauolle.

Päivän menu á la FBT Blue Flames

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. Flames pääsi jatkuvasti mestoille, mutta Flamesin seuralegenda Ketola oli maalillaan huikea. Toisaalta myös Rats sai luotua paikkoja ja pääsi kontraamaan vaarallisesti. Paremmalla viimeistelyllä avopaikoista olisi rottalauma hyvinkin voinut ottaa maalin tai kahden etumatkan. Lopulta Lahtinen sai pallon vihdoin maaliin saakka ja Flames ensimmäisen kerran johtoon. Kauaa ei kuitenkaan ehditty nauttia tästä, kunnes Ratsin Wasama Sr. vei Flames-puolustajaa 110-0 ja pisti pelin erittäin komealla häkillä tasoihin. Matsin viimeisillä minuuteilla taisi olla Iltas Masa, joka sinetöi Flamesille tiukan 3-2 voiton. Tiukka matsi. Kovaa vääntöä, jossa otettiin ja annettiin hyvässä hengessä. Täysi kunnia Ratsille, joka selvänä haastajana pisti liekkimiehet todella ahtaalle.

Muutama highlights vielä matsista:

- Matti Ketola (Rats). Ex-Flames oli maalillaan maaginen. Man of the Match.

- Marko Vehmanen (Flames). Pelitaukoa takana useampi vuosi. Nappasi syöttöpisteen Flamesin ensimmäiseen osumaan ja oli edelleen liikkeessä liekkimiesten parhaimmistoa.

- Tuomaritoiminta. Molemmat jengit olivat liikuttavan yksimielisiä siitä, että matsin tuomarointi oli jopa hallisarjaksi lähes ennennäkemättömän koomista. Vaikka tuomari joutuikin vetämään matsin läpi yksinään, niin tästä huolimatta: Ei näin. Toisaalta luokaton dumari pystyi käsittämättömillä vihellyksillään nostamaan matsin intensiteettitasoa huomattavasti.

- Matti Iltanen (Flames). Ilman herran osumia olisivat pisteet jääneet rottalaumalle. Ja sitä vittuilua ei olisi kukaan kestänyt kuunnella.

- Sami Wasama (Rats). Vei Flamesin kokenutta Törnströmiä 1-1 tilanteessa täydellisesti kebab-kioskille ja tarjoili vielä isot Cafe Lattet Tuplaespressolla päälle. 

Yleensä hallisarjamatsit ovat olleet enemmän tai vähemmän neppailua ja pakkopullaa, mutta tänään pelissä oli oikeasti latausta. Hyvä matsi, hyvä fiilis.Saapa nähdä vieläkö nämä kaksi organisaatiota joskus saadaan samaan kaukaloon "virallisemmissa" merkeissä.

Ei kommentteja: