keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Veljessota: FBT Blue Flames – River Rats Turku



Aikanaan kulttimaineeseen Turun alasarjasählääjien keskuudessa noussut GM:n blogi tekee paluun! Parhaimmillaan satoja kävijöitä päivässä houkutellut blogi laitettiin määrittelemättömäksi ajaksi jäähylle Flamesin noustua kakkosdivariin. Pyrkimys oli virallistaa Flamesin viestintää ja jättää isoimmat penselöinnit taka-alalle. Käsille meni. Tiedotuspolitiikka oli kyllä virallisempaa. Tosin samalla paras särmä teksteistä katosi ja lopulta myös tiedottamisen määrä tippui lähes minimiin. Iso droppaus siitä mitä Flamesin viestintä parhaimmillaan oli videokoosteineen ja lähes online-raportteineen. 

Nyt on tullut kuitenkin aika pyyhkiä pölyt näppikseltä, etsiä kadonneet salasanat ja lyödä taas bensaa liekkeihin. Tätä vahvasti alisuorittanut Flames-lauma todellakin tarvitsee! Ehkäpä jonkinlaista analyysiä alkukauden konttaamisesta tulee jossain vaiheessa. Ehkäpä ei, sillä GM ei hirveästi jaksaisi enää kaivella menneitä. No excuses. Nyt siis katseet kohti tulevaisuutta ja lauantain legendaarista hallisarja kohtaamista Flames-Rats.

Ratsista Flamesiin täksi kaudeksi siirtynyt kynäniekka ja maalivahti Mikko Merranti aloitti jo hypen nostamisen Facebook-tekstillään. River Rats puolestaan rakentaa parhaillaan omaa otteluennakkoaan. Tämä herätti myös syväunessa uinuneen Flames-toimituksen. 
Lauantaina iskevät yhteen Virusmäentien hornankattilassa joukkueet jotka tuntevat toisensa paremmin kuin hyvin. Flames on vielä Hallisarjassa kuuden matsin jälkeen ilman tappioita, Rats on tainnut jokusen tappion jo kokea. Tällä ei ole mitään merkitystä lauantaina, koska kyseessä on todellinen DERBY! Tapahtuma jossa tehdään sankareita. Tapahtuma, jossa määrittyy se kumman chantit raikaavat Turun yössä. 

GM Kuuluvainen. Flamesin alkukausi on ollut todella vaikea. Mistä homma kiikastaa?
-         
      Olen päättänyt, että en lähde juurikaan analysoimaan menneitä. Jengiltä on kuitenkin puuttunut sitä kiimaa mikä vaaditaan matsien voittamiseen. Tiikerin Silmä on ollut kadoksissa. Tämä on johtanut siihen, että maalinteko on ollut sietämättömän vaikeaa. Räkämaalit ovat puuttuneet tyystin, koska ei ole haluttu mennä ottamaan mustelmia ja tappelemaan irtopalloista. Siinäpä se. Nyt katseet kohti tulevaisuutta. Seuraava kysymys, kiitos.

Lauantaina hallisarjassa vastassa River Rats, jota olet itsekin aikoinasi edustanut Hallisarjassa. Mitä mietteitä?

-         Tämä kohtaaminen on kaikkien sählymatsien isä, äiti ja velipuoli. Näiden kahden seuran välithän ovat olleet melkoisen veljelliset viime vuosina. Pelaajaliikennettä on ollut molempiin suuntiin ja välillä on myös treenattu yhdessä. Jotain kertoo se, että III-divarissa meillä pelaava Sami ”Jancker” Sjöström pelaa hallisarjaa Ratseissa ja on myös saman seuran puheenjohtaja. Sami tiesi mitä tuleman pitää, joten mies vetäytyi maanantaina viime hetkellä treeneistä (Toimituksen huomautus: Sami ei ilmoittanut syytä viime hetken peruutukselle; yleinen arvio: Pelko). Lisäksi Ratseissa pelaa Flamesin Hall of Fameen kuuluvat Matti Ketola ja Joni ”Rainmaker” Sjöström. Melkoisia velikultia kumpainenkin.  

Pelko paistaa Sami Sjöströmin silmistä
    Ketäs Flamesin puolelta kannattaa ottaa luuppiin?

          Ensinnäkin haluan esittää paheksuntani Flames-pelaajistolle. Säälittävän moni jättää tämän klassikon välistä. Pikkujoulut sun muut in my ass. Nyt pelataan kunniasta! Saadaan kuitenkin parisen ketjua kasaan, mikäli tyypillisiä viime hetken puihin vetoja ei ilmaannu. Seurantaan laittaisin ainakin Mikko Merrantin esitykset ja suunsoiton maalillaan sekä vuosien tauon jälkeen pelikentille palaavan Flames-coach Marko ”Rakkikoira” Vehmasen. Miehen ainoana tehtävänä on suistaa monivuotinen valmennusparinsa Rainmaker epätoivon partaalle. Oman mausteensa soppaan tuo Karkkilasta hälytetty legendaarinen Ari ” Karkkilan Kovin Jätkä” Lahtinen, joka sarjapeleissä edustaa Flamesin kanssa samassa lohkossa luuttuavaa SB Someroa. Kasassa on siis kulttimainetta nauttiva trio Anttila-Lamminluoto-Lahtinen. Toivomme, että Lamminluoto-Lahtinen duo saapuu tällä kertaa ajoissa hallille ja vielä parempi olisi jos herrasmiehet olisivat edes kohtuullisen selvin päin.

Loppuun vielä suora yhteys River Rats-leiriin ja ohessa Rainmakerin kommentit Flames-kohtaamiseen liittyen.

Millä fiiliksillä Liekkimiesten kohtaamiseen?

Kauden tärkein ja odotetuin kohtaaminen. Todella odottavaiset ja samalla todella erikoiset fiilikset. Pari viime kautta läheltä Flamesin touhua nähneenä ja nyt yhtäkkiä olenkin pelaamassa joukkuetta vastaan. Mitään emme tule antamaan ilmaiseksi.

Huhu kertoo, että vanha aisaparisi Marko Vehmanen pukee lauantaina liekkiunivormun päälleen ensimmäistä kertaa vuosikausiin nimenomaisesti pelaajan roolissa. Terveisiä Markolle?


Uskaltaakohan Marko mennä kertaakaan pelin aikana kulmiin? Tavoitteeni on ainakin kerran pelin aikana ujuttaa pallo Mr.Vehmasen längeistä. Se on itseasiassa ehkä jopa ottelun lopputulostakin tärkeämpi asia.

Tällä kertaa kuvan herrasmiehet edustavat eri leirejä.
Flames-Rats

Lauantaina klo 13.00.

Virusmäentien SB Areena.


You don’t wanna miss this one!

Ei kommentteja: