sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Liekkimiesten tarina jatkuu III-divarissa

Lauantai-aamu ja päivän matkailukohteena eksoottinen Somero. Samainen Somero, jolla kausi startattiin ja jonka pienellä parkettialustalla pelattiin yksi Flamesin historian surkeimmista otteluista kauden avauksessa. Oli siis paikka pestä kasvoja paikallisten sählyfanien keskuudessa. Tilanne sarjataulukossa oli äärimmäisen kutkuttava. Koko lohko 4 pisteen sisällä ja ainakin teoriassa jokaisella jengillä oli vielä mahdollisuus "voittaa" suora lento nelosdivarin mutiin.

Matka lähti liikkeelle niin kuin pitääkin kauden tärkeimpien otteluiden ollessa kyseessä. Ilpoisten karavaani odotteli aikansa koutsia miehen penthousen ulkopuolella aamutuimaan. Kun taktiikkawelhoa ei alkanut kuulua oli otettava kuuma linja suoraan pääkallopaikalle. Pitkän tuuttauksen jälkeen saatu epämääräinen vastaus sai GM:n ja Flamesin hallituksen vpj Törnströmin katsomaan toisiaan ja huokaisemaan syvään. Perussetit siis. Lopulta koutsille vahvat kahvit ja mies saatiin takapenkille puhaltelemaan. Aikataulusta oltiin kohtuullisesti myöhässä heti kättelyssä, mutta kesänopeusrajoitukset ja GM:n Peugeotin kevätisku mahdollistivat sen, että pelipaikalle saavuttiin lähes ajallaan. GM sai ilokseen huomata, että Somerolle oli saapunut lähes ennätysmäärä Flames-sotureita ja poissaolollaan loistivat vain lähes koko kauden muutenkin missanneet Koivula & Jakobsson. Merranti saatiin mestoille toiseen matsiin.

Eka matsiin saatiin vastaan ex-MarsPa eli TuTo. Ensimmäinen kohtaaminen oli kääntynyt vastustajalle Flamesin nukuttua onnensa ohi. TuTo ja Flames jakoivat jatkosarjan kärkisijan ennen tätä matsia, joten voittaja olisi hyvin vahva kandidaatti lunastamaan pikavoiton II-divarin karsintoihin.


Flames- TuTo 1-4

Peli lähti käyntiin molemmin puolin tunnustellen. Iso peli, joten avausmaalin merkitystä ei parane aliarvioida. Ikävä kyllä sen teki tällä kertaa vastustaja. Vapari otti kimmokkeen maalinedustalla ilmeisesti Flamesin pakin lapaan ja muutti suuntaa juuri sen verran, että Tamminen maalissa oli voimaton.Paikkoja tasoitukseen toki siunaantui Flamesille useampia, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy kunnes viimein Markus Iltasen rystysuuppaus löysi tiensä verkon perukoille. Ainakin sinivalkoisin öögin näytti, että matsi alkaisi kääntyä Liekkimiehille, kunnes yksi pienestä kulmasta lähtenyt vastustajan laukaus muutti pelin suunnan. Vaarattomalta näyttänyt kuti painui kuin painuikin etukulmasta verkkoon ja vapautti TuTon pelaamista. Piakkoin maalin eteen heitetty pallo kimposi vastustajan jalasta verkkoon ja TuTo oli karannut jo parin maalin päähän. Vastustaja sai vielä yhden täpän, kun taas Flames puski päätään vastustajan kurinalaiseen puolustukseen. Toki tunnustusta täytyy antaa myös kaverin veskarille, sillä pari game saver -tason koppia helpotti TuTon voittoa kummasti. Kerran pallo tosin pussiin saatiin, mutta tuomarit oikeutetusti näkivät maalin syntyneet korkealla mailalla.

Jostain syystä jäätiin tässä matsissa lähtötelineisiin. Toki TuTo vaikutti nälkäisemmältä ja pystyi kurinalaisuudella ja fyysisellä pelillään tekemään Flamesin pelaamisen haastavaksi.

Flames-maali: Markus Iltanen
Maalissa: Aki Tamminen

Flames- TBS 10-5

Ennen matsin alkua puhuttiin kopissa, että lähdetään siitä että tämä matsi jää kauden viimeiseksi. Oli siis jo saletissa, ettei lohkoa enää voida voittaa, mutta tappio olisi jättänyt vielä mahdollisuuden siihen, että lähdetään karsimaan alaspäin. Suoraan sanottuna tuo vaihtoehto olisi houkutellut yhtä paljon kuin vaikkapa kulttuurimatka Forssaan. Ei siis kovinkaan paljoa. Katseltiin hetkeä aikaisemmin kun TBS yllätti Masku II:sen ja tiedettiin, että kaverilla olisi henki päällä.  Tiedettiin myös, että TBS:n oli pakko voittaa mikäli meinasi välttää suoran putoamisen.

Jostain syystä tähän matsiin saatiinkin yksi kauden parhaista lähdöistä. Varsinkin ykkösketjuna operoinut Kallio-Lamminluoto- Matti Iltanen vitja kirmasi kentällä kuin perus TPS-junnari uudella mopoautollaan. Herrat takoivat ensimmäiseen erään tilanteeksi 3-0 Flamesille ja se oli yhtä kuin hyvää yötä TBS. Pikku hiljaa lentokeli tarttui muihinkin ja kahden erän jälkeen taululla komeilivat 9-1 luvut Flamesille. Tässä vaiheessa rotsin napit alkoivat aueta siihen malliin, että seuraavat 4 maalia lahjoitettiinkin sitten TBS:lle. Perinteinen setti, jannut rupeavat puhumaan penkillä omista pisteistään ja miettimään, että saataisiinkohan matsi poikki 12 häkin erolla. No good, you know. 9-5 tilanteessa darransa voittanut Coach ottikin aikalisän ja antoi täysin ansaituisti kovilla desibeleillä höystetyn tukankuivauskäsittelyn leijuvalle liekkilaumalle. Tämä palautti taas sen verran tossua maanpinnalle, että Flamesit niittasivat vielä yhden häkin lisää ja matsi saatiin taputeltua selvin lukemin 10-5.

Flames-maalit: Matti Iltanen (2), Lauri Kallio, Jussi Lamminluoto (2), Tero Yli-Sipilä (2), Kalle Keskinen, Mikko Luomala, Antti Saarinen

Maalissa Aki Tamminen




Loppukaneetit:

Hurjat loppuratkaisut saatiin tämän kauden III-divarille. Flames sai pelinsä kasaan viimeisellä mahdollisella hetkellä ja saldotti viimeisestä kuudesta matsista viisi voittoa. Näiden turvin noustiin kuiville ja todella lähelle karsintaa ylöspäin. Lopulta vaaka kääntyi TuTolle keskinäisten matsien perustellaa. Jos joku harrastaa spekulointia, niin olisi ollut käyttöä esimerkiksi pisteelle KemKiä vastaan ensimmäisen kierroksen kohtaamisesta. Tuolloin tyrittiin viimeisellä minuutilla voitto vastustajalle täysin omalla koomailulla. Mut nää on hei näitä. Tikulla silmään ja niin edelleen.

Kattavampi yhteenveto kaudesta ilmestynee vielä myöhemmin, kunhan GM ja Coach ensin pitävät hieman palaveria siitä mikä meni alkukaudesta vihkoon ja miten tästä jatketaan. Todettava kuitenkin on, että tällä kaudella III-divari oli poikkeuksellisen tasokas. Ei ehkä ihan kovin seurahistoriassa, mutta hirveästi ei jäänyt jälkeenkään esimerkiksi timangin tasokkaasta kaudesta 2008-2009. Tasaisempaa sarjaa ei ainakaan GM äkkiseltään muista. Jotenkin tylyltä tuntuu, että ehkä parhaalla nipullaan vuosiin pelannut TBS tai vielä pari kautta sitten pitkälti samoilla jannuilla kakkoseen karsinut KemKi saivat passituksen suorilta neloseen. Jo lähes käsittämättömältä tuntuu puolestaan se, että SBS Masku 2, joka ilman lisenssisähläystä pelaisi tällä hetkellä todennäköisesti noususta kakkoseen valmistautuukin nyt nelosdivarikarsintoihin. Jengissä pelaa kuitenkin useampia pelimiehiä, jotka ovat vuosia luutunneet alueen ykkös- ja kakkosdivarijengeissä suurissa rooleissa. Myös SB Somero karsii sarjapaikastaan. Liekö Flamesia lähellä oleva Lahtisen Ari vai mikä syynä, mutta jostain syystä GM symppaa somerolaisia. Tekemisen meininkiä hyvin järjestettyine kotiturnauksineen. Paljon tiukkoja tappioita sattui vain SB Somerolle matkan varrella. Ehkä syynä sitten kuitenkin se kokemuksen puute, vaikka toki kokeneita sotaratsuja myös heidän riveistään paljon löytyi.

Loppuun vielä TuTolle täysi tunnustus ja tsemppiä jatkokarsintoihin. Siinä missä MarsPa tuntui aikoinaan jäätyvän aina kovissa paikoissa hoiti TuTo hommat viileästi kotiin. Kurinalainen paketti ja terävät vastaiskut voivat vielä kantaa pitkällekin, etenkin jos maalivahtipeli pysyy samalla tasolla mitä nähtään kahdessa Flames-kohtaamisessa.

Tässä vaiheessa on myös hyvä esittää GM:n kollektiivinen kiitos Flamesin pelaajistolle ja valmentaja Vehmaselle. Välillä näytti jo lähes toivottoman synkältä, mutta niin vain taas kerran Flames osoitti henkisen kanttinsa ja hinasi itsensä kuiville. Oli hienoa seurata miten jamppojen itseluottamus alkoi kauden loppupuolella taas palata entiselleen II-divarin traumojen ja vihkoon vedetyn alkukauden jälkeen. Tähän sitten "OO-OOO" ja muut Turun yössä vuosien varrella kaikuneet Flames-chantit :)

Flamesin osalta kausi jatkuu vielä hallisarjamittelöillä, jossa ilmeisesti ollaan jo suht saletisti pudotuspeleissä. Maanantain höntsävuoro pyörii Leaf Areenalla klo 21-22 läpi kevään ja kesän. Tervetuloa kiinnostuneet höntsäämään! Jos pelaaminen Flamesissa kaudella 2014-2015 kiinnostaa, niin ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen fbtblueflames@gmail.com ja tule näytille vuorollemme. Tarkemmin Flamesin ensi kauden kuvioista tiedotetaan kevään mittaan.

Tästä pääsee vielä jokainen ihmettelemään lohkon sarjataulukkoa. Tilastoknoppina se, että harvemmin kai selvästi eniten maaleja koko lohkossa tehnyt jengi jää jumboksi. Nyt tämäkin nähtiin.





JoukkueOVTHTM
PMMEP
1.TuTo1052340-31912
2.FBC Blue Flames1060441-34712
3.SBS Masku 21042439-36310
4.SB Somero1041536-46-109
5.KemKi1041533-47-149
6.TBS1040650-4558

Ei kommentteja: