perjantai 10. syyskuuta 2010

Treenimatseja

Flamesin pre-season jatkuu ensi viikolla, kun vastaan asettuu maanantaina Hämeenkadun Pyövelit. Myös perjantaille on tunnusteltu matsia SBS Wirmoa vastaan, mutta tämän toteutumisesta ei ole varmuutta. Lisäksi Flames on sopinut hakevansa tuntumaa aina niin vastenmieliseen parkettialustaan pelaamalla Liedon lentokentällä Marsalkan Palloa vastaan tiistaina 12.10.

Maanantaina siis vastapuolelle asettuu Pyövelit, joka on odotetusti noussut tappioitta vitosesta kolmoseen. Ensi kaudella Flames ei kohtaa HäPyä tositoimissa, sillä miehet mustissaan pelaavat ns. maakuntalohkossa. Oletettavaa on, että Pyövelit tuosta lohkosta lähtevät ylöspäin karsimaan, mutta melkeinpä uskaltaisin veikata, että seuran ensimmäinen tappio liiton sarjoissa nähdään ensi kaudella. Maakunnan parketit ovat liukkaat.

Flames ja Pyövelit ovat kohdanneet kerran aikaisemmin. Toissa kaudella pelatussa harjoitusmatsissa sinivalkoiset veivät voiton maalin marginaalilla. Paljon on kuitenkin vettä virrannut Aurajoessa sitten tuon matsin, joten maanantaina on odotettavissa mielenkiintoinen yhteenotto. Flames pääsee näillä näkymin lähes parhaalla kokoonpanollaan jalkeille.

Saman viikon perjantaina kohdataan mahdollisesti kakkosdivarin SBS Wirmo, jolta on perinteisesti tullut tukkaan oikein huolella. Wirmo on kuitenkin viime kaudesta ainakin paperilla hieman heikentynyt, ja toisaalta Flames vahvistunut joten edellytykset hyvään haastoon ovat olemassa. Tästä lisää, jos matsi toteutuu.

Ensi kuun puolella kohdataan Liedossa nelosdivarin MarsPa. Toissakaudella kovalla hypetyksellä kolmosdivariin lähteneet punapaidat kokivat kauden päätteeksi valtavan pettymyksen ja putosivat nelosen syövereihin. Viime kausi taisikin mennä vielä haavoja nuollesssa, eikä joukkue ollut nousutaistelussa mukana. Nyt Lietoon on kuitenkin kiinnitetty pari asiallista vahvistusta, joista Flames-leiristä siirtynyt Heikki Kosonen on sinivalkoisille tuttuakin tutumpi. Seurat ovat kohdanneet aikaisemmin kahdesti. Toissakaudella Flames kaatoi ensin MarsPan maalilla. Toinen, astetta kuumempi, kohtaaminen päättyi tasapeliin MarsPan päästessä myllyttämään viimeisen vitosen ylivoimaa.

Tämän matsin tarkoitus on tarjota Flamesille kokemusta parkettialustasta, sillä mattoon tottuneet sinivalkoiset joutuvat heti kauden avausturneessaan 16.10 kovaan testiin. Halikon parketilla vastaan asettuu lohkon ennakkosuosikki RuNu sekä kotijoukkue HFT. Tästä lisää kuitenkin lähempänä sarja-avausta.

Ei kommentteja: