sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Flames nousi lohkoykköseksi

Keskiviikkoillan farssin jälkeen oli jälleen aika palata sarjapelien pariin. Vastassa olivat tällä kertaa keskikastin SC Toivo ja putoamista vastaan taisteleva FBC Turku/2.

Flames - SC Toivo 6-4 (2-2, 1-1, 3-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin SC Toivo, joka oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kaatunut lukemin 4-1 erinomaisen pelin jälkeen. Kamppailu lähtikin Flamesin kannalta loistavasti käyntiin, kun Oskari Varpela tälläsi pallon verkkoon jo reilun minuutin jälkeen ja tästä viisi minuuttia myöhemmin Lauri Kallio lämäsi viivasta tilanteeksi jo 2-0. Kahdeksalla kenttäpelaajalla taistellut Toivo näytti tässä vaiheessa pelkältä vastaantulijalta. Ylimielisyys kuitenkin kostautui, ja Toivo alkoi taistella tosissaan pisteistä. Flamesin liike katosi täysin, ja löysän puolustuksen seurauksena pallo kaivettiin kahdesti omasta maalista. Vielä tämäkään ei saanut Flames-pakkaa hereille, vaan vaadittiin vastustajan johtomaali ennen kuin työhaalarit kaivettiin jälleen esille. Loistavan pelin pelannut Juhani Anttila ampui Flamesin kaukolaukauksellaan tasoihin, joten kolmanteen erään päästiin lähtemään tasatilanteessa. Kolmannessa erässä kentällä nähtiin jälleen motivoitunut ja työteliäs Flames, ja kapealla kokoonpanolla taistellut vastustaja alkoi selvästi väsyä. Anttila iski ottelun toisen maalinsa heti erän alkuun, ja hieman myöhemmin Juho Simolin siirsi Flamesin turvalliseen kahden maalin johtoon, joka myös piti loppuun asti. Tärkeät pisteet jälleen plakkariin, mutta peliesitys jätti paljon toivomisen varaa. Lauri Kallio tokaisi ottelun jälkeen kopissa osuvasti: "hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä".

Flames-maalit: Juhani Anttila (2), Oskari Varpela, Olli Kankkunen, Juho Simolin, Lauri Kallio

Maalissa: Aki Tamminen

Flames - FBC Turku/2 8-0 (2-0, 3-0, 3-0)

Jos oli päivän ensimmäinen peli nihkeä, niin toinen olikin sitten kaikkea muuta. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Flames oli nyhjännyt FBC:n kanssa 1-1 tasapelin lähinnä vastustajan loistavan maalivahdin takia, mutta tänään kudit upposivat varmasti verkkoon. Juhani Anttila aloitti maalitalkoot puolentoista minuutin kohdalla, ja sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Erityisesti Flamesin ylivoimapeli oli tappavaa. Neljä ylivoimapeliä tuotti kolme maalia. Erityismaininta pitää antaa myös tämän kauden viimeistä otteluaan pelanneelle Arto "GM" Kuuluvaiselle. Mies takoi läksiäispelissään kunnioitettavat tehot 1+4, minkä jälkeen on hyvä lähteä dominoimaan Strasbourgin yliopistomaailmaa. Hyvää taustatukea antoivat myös pakin tontilta hattutempun tällännyt Juhani Anttila ja nollapelin pelannut Aki "Seinä" Tamminen.

Flames-maalit: Juhani Anttila (3), Lauri Lindroos (2), Markus Iltanen, Lasse Leinonen, Arto Kuuluvainen

Pelit jatkuvat Flamesin osalta lauantaina 17.3. Taalintehtaan liikuntahallissa, jossa vastaan asettuvat KIK ja SBS Lieto. Sitä ennen treenataan, nostetaan yhteishenkeä mehukesteillä ja mahdollisesti pelataan yksi treenipelikin.