lauantai 4. helmikuuta 2012

Flames palasi voittojen tielle

Lauantaipäivän asetelma oli liekkipaitojen kannalta hyvin selkeä. Kaksi voittoa oli raavittava kasaan keinolla millä hyvänsä. Kova pakkanen oli luonut näihin talviklassikoihin myös erinomaiset olosuhteet, koska Sport Gardenin sisälämpötila tuskin kauheasti yli kymmenen asteen tänään nousi. Motivaatio juoksuaskelten ottamiseen oli siis olemassa.

Flames - TPS 2 7-4 (3-2, 3-1, 1-1)

Päivän ensimmäisessä klassikossa vastaan asettui junioripitoinen TPS 2. Flames lähti otteluun hyvällä sykkeellä, ja Severi Nordberg osui Juho Simolinin loistavasta syötöstä jo 11 sekunnin kohdalla. Vapauttavaa toista maalia ei saatu kuitenkaan naulattua, vaan taitava vastustaja alkoi päästä yhä paremmin peliin mukaan ja iskikin seuraavat kaksi maalia. Tappioasema viiden minuutin kohdalla sai onneksi Flames-soturit tajumaan sen, että tästä pelistä ei pisteitä ilmaiseksi heru. Erän puolivälissä Flames nousikin jo tasoihin, kun tutkapari Nordberg-J. Simolin onnistui toistamiseen, tällä kertaa Simolin toimi maalintekijänä. Minuutti ennen erän loppua Kaunisharju nappasi hienon torjunnan ja heitti Vehviläisen maalintekoon, joten ensimmäiselle erätauolle päästiin maalin johdossa.
Toinen erä alkoi Flamesin kovalla painostuksella. Maalipaikkoja luotiin runsaasti ja pian täysosumia alkoikin tipahdella kuin Maki Kolehmaisen hittitehtaasta konsanaan. J. Simolin ja Nordberg osuivat minuutin sisään, ja kun loistavan pelin pelannut maalivahti Kaunisharju vapautti Oskari Varpelan maalintekoon, alkoi homma näyttää selvältä. Sitä se ei kuitenkaan ollut. Vastustaja jatkoi taitavaa syöttöpeliään ja sai ansaitun kavennuksen erän lopussa.
Kolmas erä jatkui siitä, mihin toinen erä oli jäänyt. Aneemiset liekkipaidat pyörivät kuin venäläiset Anttilassa, kun taitava junnuporukka pyöritti syöttömyllyään. Erää oli pelattu puolisen minuuttia, ja ero oli kaventunut jo kahteen maaliin. Paska alkoi valua lahkeesta. Kaunisharju otti kuitenkin tärkeitä koppeja, ja pelaajatkin alkoivat herätä horroksesta. Kolme minuuttia ennen loppua Jussi Lamminluoto tälläsi pallon ylänurkkaan ja lopetti nuorukaisten kirin. Flames sai tärkeät pisteet, mutta peliesitys ei kyllä mistään parhaimmasta päästä ollut. Omien kritisoinnin lisäksi täytyy kyllä myös kehaista vastustajaa. Tepsi pelasi erittäin hyvän pelin, ja erityisesti joukkueen syöttöpeli ja henkilökohtainen taito tekivät vaikutuksen allekirjoittaneeseen. Tuomareista en rupea sen enempää jauhamaan. Lainaan lyhyesti Juha Tapioa: " Mitä silmät ei nää, sen sydän ymmärtää".

Flames-maalit: Juho Simolin (2), Severi Nordberg (2), Juho Vehviläinen, Oskari Varpela, Jussi Lamminluoto

Maalissa: Marko Kaunisharju (0+2)

Flames-AFC Campus 8-1 (2-0, 2-0, 4-1)

Päivän toisessa klassikossa vastaan asettui AFC Campus. Lyhyestä virsi kaunis - Flames pelasi kauden parhaan ottelunsa. Juho Simolin jatkoi maalitehtailuaan ja Vehviläinen osui kokoonpanoon palanneen Lauri Lindroosin loistopassista. Erätauolle mentiin Flamesin 2-0 johdossa, ja lukemat olisivat voineet olla paljon suuremmatkin.
Toisessa erässä Flames jatkoi kurinalaista puolustuspeliään, ja myös hyökkäyspeliin alkoi löytyä tarvittavaa luovuutta ja rentoutta. Tilanteita luotiin tasaiseen tahtiin ja kuuden minuutin kohdalla Miika Koivula iski kauden avausmaalinsa Arto Kuuluvaisen syötöstä. Viimeisen niitin Campuksen pyristelylle iski Lindroos kolme minuuttia ennen erän loppua.
Ehkä positiivisinta tässä ottelussa oli se, että selkeässäkään johtoasemassa selät eivät suoristuneet, vaan puolustusvelvoitteet hoidettiin edelleen sataprosenttisesti. Luultavasti tämän seurauksena myös hyökkäyspeli alkoi toimia entistä paremmin. Flames iski kolmannessa erässä vielä neljä häkkiä lisää, ja viimeistään tilanteen ollessa 8-0 myös valmennuskaksikon suupieliin alkoi ilmaantua pienimuotoista hymyä. Jos pelistä jotain negatiivista hakee, niin vastustaja sai pilattua loistavasti pelanneen Aki Tammisen nollapelin noin kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Kaikin puolin loistava esitys Flamesilta, tästä on hyvä jatkaa kohti Fort...., maanantain harjoituksia ja tulevia sarjapelejä. Muistakaa äänestää!

Flames-maalit: Lauri Lindroos (2), Miika Koivula, Juho Simolin, Matti Simolin, Jussi Lamminluoto, Juho Vehviläinen, Arto Kuuluvainen

Maalissa: Aki Tamminen