sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Neljän pisteen sunnuntai

Flames jatkoi taisteluaan nousukarsintapaikasta tällä kertaa Leaf Areenalla. Vastaan asettuivat viime kausilta tutut Sheriffs ja Isännät, joista jälkimmäinen on ollut poikkeuksetta Sinisille hankala vastustaja.

Flames - Sheriffs 7-5 (1-2, 3-2, 3-1)

Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli päättynyt Flamesin murskavoittoon lukemin 10-2. Tämä näkyi selvästi asenteessa varsinkin ensimmäisessä erässä, jota Sheriffs hallitsi täysin ylivoimaisesti. Ensimmäisen viiden minuutin aikana Flames ei koskenut palloon kuin satunnaisesti, mutta Aki Tammisen huipputorjunnat pitivät Flamesin pelissä mukana. Yhdeksännellä minuutilla Sheriffs sai kuitenkin ansaitun johto-osumansa, ja ilmeet Sinisten vaihtopenkillä muuttuivat entistä vakavammiksi. Kauan Sheriffs ei kuitenkaan ehtinyt johtoasemastaan nauttia, vaan Juho Simolin iski jo seuraavassa vaihdossa lukemat 1-1:een. Peli-ilme oli kuitenkin edelleen aneeminen, ja Sheriffs iski pallon pömpeliin juuri ennen erätaukoa.
Erätauolla valmennuskaksikko Sjöström&Vehmanen veti pelikirjastaan esiin harvoin käytetyn kikan, äänen korottamisen. Lievä tukankuivauskäsittely selvästi toimi, ja Flames lähti toiseen erään selvästi paremmalla asenteella, mikä näkyi nopeasti myös tulostaululla. Matti Simolin ja Arto Kuuluvainen osuivat heti erän ensimmäisellä minuutilla, ja Flames oli yllättäen johtoasemassa. Hyvä alku kuitenkin katkesi nopeasti jäähyilyyn, mutta koko kauden loistavasti toiminut alivoimapeli sai jatkoa. Sheriffs ei pystynyt hyödyntämään edes yli minuutin kestänyttä kahden miehen ylivoimaa. Flames tappoi toisessa erässä kaikkiaan kolme kakkosta, mutta Sheriffs osui kahdesti tasakentällisin. Severi Nordberg maalasi kuitenkin minuutti ennen toista erätaukoa, ja kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa.
Kolmas erä alkoi tasaisesti, ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja johtomaaliin. Viiden minuutin kohdalla Juhani Anttila nousi puolustuksesta hyökkäyksen kärkeen ja tälläsi pallon voimalla yläkulmaan Matti Simolinin loistavasta esityöstä. Sheriffs haki vimmatusti tasoitusta, mutta seuraavankin maalin iski Flames, kun Matti Simolin osui tyhjään maaliin. Peli näytti ratkenneelta, mutta vastustaja tuli vielä maalin päähän 12 sekuntia ennen loppua. Tätä seuranneesta aloituksesta Sheriffs rynnisti hyökkäykseen, ja loistavasti viheltäneet tuomarit jatkoivat linjaansa tuomitsemalla vapaalyönnin Flames-pelaajan selvästä rikkeestä. Laukaus jäi kuitenkin Flames-muuriin, ja Juho Simolin lopetti vastustajan rimpuilun iskemällä pallon tyhjään verkkoon kuusi sekuntia ennen pelin loppua. Tiukalle meni, mutta menköön. Kaksi pistettä lisää Flamesin laariin oli pää- ja tosiasia.

Flames-maalit: Juho Simolin (2), Matti Simolin (2), Juhani Anttila, Severi Nordberg, Arto Kuuluvainen

Maalissa: Aki Tamminen

Flames - Isännät 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Toiseen otteluun lähdettiin melko oudoissa tunnelmissa. Muutamalta Flames-pelaajalta oli varastettu mailat pukukopista, ja vitutus oli ymmärrettävästi korkealla. Huhujen mukaan myös muiden joukkueiden pelaajilta oli tavaraa hävinnyt. Joten jos joku teistä arjen sankareista jostain syystä tätä blogia lukee, niin tehkää elämässänne edes kerran jotain järkevää, ja käykää palauttamassa varastamanne tavarat esimerkiksi Leafin kassalle löytötavaroina. Hiljaiseksi veti kyllä tämäkin tapahtumasarja, kaikkea se leipä elättää.

Ottelu lähti Flamesin kannalta yhtä nihkeästi käyntiin kuin edellinenkin. Vastustaja tarjosi mahdollisuuksia mm. ottamalla kaksi jäähyä vääristä vaihdoista, mutta näitä ylivoimia ei pystytty hyödyntämään. Erän viimeisellä minuutilla Flames sai kuitenkin tärkeän avausmaalin, kun Vehviläisen rannelaukaus leijaili maskin takaa verkkoon.
Toisen erän alku oli Flamesilta jälleen pirteä. Jussi Lamminluoto osui ylivoimalla Juho Simolinin syötöstä jo ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen tuli kuitenkin se legendaarinen maalin jälkeinen vaihto, jonka aikana Isännät iski avausmaalinsa ja ero kaventui jälleen yhteen maaliin. Sekavasta pelaamisesta huolimatta Flames osui toisessa erässä vielä kahdesti, ja kolmanteen erään päästiin lähtemään turvallisessa 4-1 johdossa.
Kolmas erä olikin sitten sitä kuuluisaa pakkopullaa, eikä tarjonnut kolmelle katsojalle mitään kovin kummoista ihmeteltävää. Kuuluvainen iski päivän toisen maalinsa hienon yksilösuorituksen päätteeksi, ja Marko Kaunisharju otti muutaman loistavan kopin vastustajan lukuisista ylivoimahyökkäyksistä. Tärkeät pisteet saatiin, vaikka esitys keskinkertainen olikin.

Flames-maalit: Juho Simolin, Juho Vehviläinen, Jussi Lamminluoto, Juhani Anttila, Arto Kuuluvainen

Maalissa: Marko Kaunisharju