keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Harjoitusottelusta tasapeli - katseet kohti viikonlopun sarjapelejä

Flames palasi tositoimiin kahden sarjatappion jälkeen harjoitusottelun muodossa. Vastaan asettui nelosdivarijoukkue TVA, jonka liekkipaidat kaatoivat syyskuussa nihkeän esityksen jälkeen lukemin 5-2. Lisäväriä keskiviikkoiltaan toivat uudet tuulipuvut, jotka GM Kuuluvainen oli kontakteillaan joukkueelle hankkinut. Tuulitakin selkäpuolella komeileva sanaliitto Frontier Hockey takaa varmasti sen, että Flames-soturit eivät voi lenkkipolulla välttyä anelevilta parittelukutsuilta. Näin ollen pukeutumisen lisäksi myös naisasiat lienevät joukkueellamme kunnossa. Tukevoituneen ylävartalonkin voi hyvin selittää jääkiekkoon liittyvällä voimaharjoittelulla. Mutta se tuulipuvuista ja seuraavaksi muutama rivi itse ottelusta.

FBT Blue Flames - TVA 4-4 (0-0, 2-2, 2-2)

Valmennuskaksikko Sjöström&Vehmanen oli hieman muokannut pelikirjaansa, ja Flames lähti otteluun korkealla miesvartiointikarvauksella. Peli lähtikin mukavasti käyntiin, ja tiukan karvauksen avulla saatiin luotua lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli jälleen kovin tuskaista. Anttilan tolppakutia lähemmäs maalintekoa ei Flames avauserässä päässyt, ja kun vastustajakaan ei maalinteossa onnistunut, päättyi avauserä maalittomaan. Toisessa erässä keskittyminen alkoi herpaantua, ja vastustaja pääsi rokottamaan kahdesti pahojen merkkausvirheiden seurauksena. Tästä alkoi Flamesin hetkellinen ryhtiliike, jonka aikana Lindroos ja Matti Simolin takoivat pallon lähietäisyydeltä verkkoon ja päätöserään päästiin lähtemään tasatilanteessa. Kolmannen erän alku oli kuitenkin jälleen sitä itseään. Löysää puolustusta, harhasyöttöjä ja vastustaja oli jälleen kahden maalin karkumatkalla. Ottelun viimeinen kymppi olikin lähinnä kasvojenpelastusoperaatio, jonka aikana toisessa erässä onnistuneet Lindroos ja Simolin osuivat vielä kertaalleen ja ottelu saatiin tasoitettua. Paikkoja voittomaaliinkin lopussa kieltämättä oli, mutta tasapeli oli täysin oikeutettu tulos, sen verran halutonta peliä Flames tänään esitti. Jostain syystä oikeastaan kauden kaikissa harjoitusotteluissa on ollut havaittavissa pienimuotoisia motivaatio-ongelmia, joiden seurauksena myös peliesitykset ja harjoitusotteluista haettu hyöty ovat jääneet olemattomiksi. Toivottavasti huono kenraali lupaa jälleen hyvää ensi-iltaa, koska viikonlopun sarjapeleistä on käytännössä pakko napata kaksi voittoa, tai haaveet nousukarsinnasta ovat historiaa.

Maalit: Lauri Lindroos (2), Matti Simolin (2)

Maalissa: Tamminen/Kaunisharju

Viikonlopun asetelma onkin sitten Flamesin kannalta hyvin selkeä. Voittoja on ruvettava tippumaan tai loppukausi saadaan pelailla pois alta ilman sen kummempaa panosta. Launtaina on edessä kaksi mielenkiintoista koitosta ja myös kaksi hyvin erilaista vastustajaa. Ensimmäisessä ottelussa Flames kohtaa TPS 2:n, jonka se on tällä kaudella onnistunut jo kahdesti voittamaan. Syksyn harjoitusottelussa Flames oli parempi maalein 8-4 ja joulukuun sarjapelissä lukemat olivat Flamesin hyväksi 7-1. Mopoautoikäisiä vastustajia on kuitenkaan turha ruveta aliarvioimaan. Joukkue on täynnä henkilökohtaista taitoa, mutta joukkuepelissä ja fysiikassa on luonnollisesti vielä suuria puutteita, ja näihin ongelmiin Flames onkin aiemmissa kohtaamisissa onnistunut iskemään. Odotettavissa on varmasti tasainen taisto etenkin sen takia, että TPS:n tähtipelaaja Robin Packalen on ollut viime aikoina erittäin kovassa pelivireessä. Täytyykin toivoa, ettei se täydellinen frontside ollie onnistu juuri liekkipaitoja vastaan. Lauantain toisessa ottelussa vastassa on vanha tuttu, AFC Campus. Flames on tällä ja viime kaudella onnistunut Campuksen poikkeuksetta kaatamaan, mutta voitot ovat kerta toisensa jälkeen olleet enemmän tai vähemmän nihkeitä. Lokakuun sarjapelissä Flames onnistui nappaamaan Campuksesta nihkeän 3-2 voiton viime hetken maalilla, joten tämäkään peli ei missään nimessä mikään läpihuutojuttu tule olemaan. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

- JV

Ei kommentteja: