keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Bonsoir! GM:n mietteet ennen Rupu-kohtaamista


Flamesin verkkotoimitus onnistui kuin onnistuikin tavoittamaan GM Kuuluvaisen ennen lauantaista Rupu-matsia.

Bonjour Monsieur GM! Mikä meininki Ranskanmaalla?

- Ensinnäkin se on Bonsoir tähän aikaan illasta. Kello on jumalauta jo yli puolen yön. Muuten täällä ranuissa on kyllä aika tiukkaa settiä. Poliisivoimat pistävät parhaillaan rytinää Toulousessa, jossa pitäisi sarjamurhaaja saada kiikkiin. Kovaa menoa, mutta toisaalta IS:n mukaan myös Halisissa oli hieman vastaavaa touhua eilen havaittavissa. Tuo operaatio on kuitenkin käynnissä melkein toisella puolen maata, joten ei ihan hollilla olla.

Sitten asiaan. Lauantaina Siniset sankarimme tekevät ekskursion Huittisiin, jossa vastaan asettuu paikallinen SBS Rupu. Panokset ovat miehekkäät, kun voitolla liekkimiehet kipuavat saman tien kakkosdivariin. Mitä mietteitä tohtorilla asian tiimoilta?

- Täytyy myöntää, että ensimmäisen kerran tämän reissun aikana on käynyt mielessä se, että nyt olisi kiva olla kotona. Jätkät tuntuu olevan fiiliksissä ja syystäkin. Kausi näytti jo menetetyltä, mutta niin vaan Sininen Armada hoiti lohkovoiton. Ei paha. Pirun ylpeä olen tästä joukkueesta jo nyt, kävi lauantaina miten kävi.

Mitä tunteita vastustaja herättää?

- Eipä juuri mitään. Vapaa-aika on sen verran tuntematon käsite, että ei tule seurattua sählysarjoja juurikaan Flames-touhujen ulkopuolella. Huittisistakaan en tiedä muuta kuin sen, että vanha Jukurit&TuTo-veska Reunanen taisi olla sieltä kotoisin. Pikku googlaus paljasti kuitenkin, että jäätävää on ollut vastustajan meno oman lohkonsa kärjessä ja tuntuu olevan muutamia melko kovia pelimiehiä rosterissa. Sinänsä herkullinen tilanne, että Flames pääsee vaihteeksi haastajana askiin. Kun vielä pelataan vastustajan kotiluolassa ja kuulemma yleisöäkin on tulossa kivasti mestoille, niin mikäpäs sen mukavampaa. Meillä kun ei mitään pakkorakoa nousun suhteen ole, niin jannut pääsevät rennolla asenteella haastamaan ennakkosuosikkia. Toivottavasti nähdään iloista peliä meidän jengiltä.

Viime vuoden karsintamatsien alla oli paljon spekulaatiota siitä, että onko Flamesilla edes haluja nousta kakkoseen. Mikä tilanne tänä vuonna?

- Jos nousu sattuu laariin tippumaan, niin kyllä seurajohto näyttää vihreää valoa. Tässä on kolmosta luututtu kuitenkin jo sen verran monta kautta, että uudet haasteet otetaan vastaan jos ovat kohdalle tullakseen. Edelliskaudella paketti oli täysin sekaisin keväällä, kun koutsit vaihtuivat pariinkin otteeseen kauden aikana. Tällä kaudella meininkin on ollut ihan eri luokkaa. Meillä on sitoutuneet valmentajat, pelillinen puoli iskussa ja taustat kuosissa. Talouspuolen osaamistakin seurajohdosta löytyy saletisti enemmän kuin keskivertosählyjengistä, vaikka itse sanonkin. Turha kuitenkaan mennä asioiden edelle. Yhteenvetona, nousupaineita ei ole mutta valmiudet kakkosdivariin ovat kuitenkin tarvittaessa olemassa.

Milloin GM nähdään seuraavan kerran fyysisesti mukana Flamesin seuratouhuissa?

- Tarkoitus on palata Suomeen kesällä, joten viimeistään elokuussa hallilla nähdään. Ostin muuten tänään salikortin. Ajattelin tehdä kesäharjoitteluna pelkästään maksimipenkkiä ja ehkä hieman hauiskääntöä. GM:n fyysinen preesens tulee siis ensi kaudella näkymään nimenomaisesti vastustajan maalin edessä. Pelattiin sitten kakkosta tai kolmosta!

2-divarin karsintamatsi Flames- SBS Rupu Huittisissa ensi lauantaina. Be There or Be Square!

Ei kommentteja: