maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kausi päättyi nousujuhliin

Flames lähti lauantain nousukarsintapeliin SBS Rupua vastaan selkeänä altavastaajana. Rupu oli hävinnyt runkosarjassa ainoastaan kerran, ja eräät "asiantuntijat" kehottivatkin Sinisiä keskittymään jatkokarsintaan Karhukoplaa vastaan. Ennakkospekulaatiot ja vähättely saivat Flames-leirissä aikaan positiivisen latauksen, joka purkautui lauantaina voitokkaasti Huittisissa. Ei siis ole tarvetta lähteä Säkylään ensi viikonloppuna.


SBS Rupu - Flames 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Ottelu alkoi odotetusti Rupun kovalla prässillä. Kotijoukkue otti pelin hallintaansa, mutta Flames-maalilla Aki "Seinä" Tamminen oli lempinimensä veroinen ja torjui kotijoukkueen yritykset kerta toisensa jälkeen. Ensimmäinen erä näytti päättyvän maalittomaan, kunnes pari minuuttia ennen erän loppua kotijoukkue onnistui siirtymään johtoon Flames-puolustuksen harhasyötön jälkeen. Tässä vaiheessa tilanne ei Flamesia mairitellut. Kotijoukkue oli maalin johdossa ja pelillisesti täysin niskan päällä. Kovin monta laukausta ei kotijoukkueen maalivahti joutunut ensimmäisessä erässä torjumaan.

Toisessa Flames alkoi päästä paremmin peliin mukaan, ja toiveet ottelun voitosta heräsivät jälleen henkiin. Flames pääsi toisessa erässä kokeilemaan kahdesti ylivoimapeliä, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalisarake näytti nollaa myös toisen erän jälkeen. Minkäänlaista tuskastumista ei vieraiden vaihtopenkillä silti näkynyt.

Kolmas erä olikin sitten Flamesin juhlaa. Erää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia, kun Matti Simolin sai pallon laitaan ja siirsi sen takatolpalle, josta Lauri Lindroos sijoitti pallon varmasti maaliin. Peli oli tasoissa ja momentum täysin Sinisillä. Kahden minuutin päästä Matti Simolin sai pallon keskialueella ja antoi hallitun syötön Vehviläiselle vasempaan laitaan. Vehviläisen rannelaukaus upposi kaukaa yläkulmaan, ja tuuletukset olivat sen mukaiset. Flames oli kymmenen minuutin päässä noususta. Lopusta muodostuikin perinteinen trilleri. Flamesilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu lopullisesti, mutta palloa ei saatu maaliin, joten peli alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Minuuttia ennen loppua molemmat maalit syöttänyt Matti Simolin passitettiin vielä jäähylle, ja Rupu sai jauhaa viimeisen minuutin kuudella neljää vastaan. Flames-puolustus ja ennen kaikkea jokaisen kehunsa ansainnut Aki Tamminen maalissa kuitenkin kestivät. Lopulta tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja raivokkaat nousujuhlat viimein alkoivat.

Flames-maalit: Lauri Lindroos, Juho Vehviläinen

Maalissa: Aki Tamminen


Lopuksi haluan vielä kiittää Rupua kovasta ja rehdistä vastustuksesta, sekä loistavasti järjestetystä ottelutapahtumasta. Kiitokset toki myös koko Flames-porukalle mahtavasta kaudesta. Nousu oli täysin ansaittu ja sitä voi nyt ansaitusti hiukan juhlia. Itse olen ainakin yrittänyt, ja siksi tämä otteluraporttikin ilmestyi pienellä viiveellä.

- JV

Ei kommentteja: