maanantai 19. maaliskuuta 2012

Flames jyräsi lohkovoittoon

Flames lähti runkosarjan viimeiseen turnaukseen tavoitteenaan lohkovoitto, jotta noususta päästäisiin taistelemaan yksittäisessä ottelussa maakuntalohkon ykköstä, SBS Rupua vastaan. Taalintehtaalta lähtikin illalla kohti Turkua hymyilevä Flames-ryhmä, niin suvereenin näytöksen Siniset järjestivät. Kahden ottelun maaliero 15-1 ei jättänyt kenellekään mitään jossiteltavaa.

Flames - KIK 6-1 (3-0, 2-0, 1-1)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui vanha tuttu pisteautomaatti KIK, joka joutuu ensi kaudella hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa. Peli lähti käyntiin tutulla kaavalla, Flames piti palloa ja KIK tiputti sumppunsa puoleen kenttään. Vastustajan viivytystaistelu kesti tällä kertaa hiukan yli kahdeksan minuuttia, kunnes Lasse Leinonen lähetti viuhuvan rannarin kohti maalia, ja Lauri Lindroos ohjasi pallon komeasti verkkoon. Kun myös Jussi Lamminluoto ja Juho Simolin osuivat kahden minuutin välein, lähti Flames erätauolle turvallisessa kolmen maalin johdossa. Seuraavat kaksi erää olivatkin sitten pelailua vailla todellista kamppailua ottelun voitosta. Flames-leirissä jännitettiin lähinnä sitä, nappaako Marko Kaunisharju kauden ensimmäisen nollapelin tililleen. Lähellä se oli, mutta reilu minuutti ennen loppua onnistui vastustaja rikkomaan kuparisensa, ja loistavasti torjunut Kaunisharju joutui antautumaan.

Flames-maalit: Lauri Lindroos, Juho Simolin, Jussi Lamminluoto, Severi Nordberg, Miika Koivula, Lasse Leinonen

Maalissa: Marko Kaunisharju

Flames - SBS Lieto 3 9-0 (2-0, 3-0, 4-0)

Päivän toisessa ottelussa oli vastassa SBS Lieto, joka oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kaatunut lukemin 4-0, mm. kolmen alivoimamaalin avulla. Lieto lähti otteluun ilman minkäänlaista panosta, kun taas Sinisillä oli lohkovoitto pelissä. Flames sai otteluun parhaan mahdollisen startin, kun Juho Simolin laukoi pallon maalin jo 17 sekunnin pelin jälkeen. Harva uskoi tämän jäävän ottelun voittomaaliksi, mutta niin siinä vain kävi, kun hyvin taistelleet sinipaidat jaksoivat puolustaa asenteella loppuun asti ja Aki "Seinä" Tamminen maalissa hoiti loput. Ottelu oli Flamesilta kaikin puolin loistava ja kurinalainen esitys, tähän oli todellakin hyvä lopettaa runkosarja. Kahden ottelun maaliero 13-0 ei myöskään jättänyt mitään mietittävää joukkueiden välisestä paremmuudesta tällä kaudella, vaikka otteluiden loppulukemat ehkä hiukan Flamesia mairittelevatkin. Myös Liedolla oli maalipaikkansa niin tässä kuin ensimmäisessäkin kohtaamisessa, ja se ehdottomasti ansaitsi paikkansa lohkon ylemmässä keskikastissa.

Flames-maalit: Juho Simolin (2), Miika Koivula (2), Lauri Lindroos, Oskari Varpela, Juhani Anttila, Niklas Törnström ja yksi oma maali

Maalissa: Aki Tamminen

Flames on tulessa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun taistelu paikasta kakkosdivisioonassa alkaa toden teolla. Ottelu SBS Rupua vastaan Huhkolinnassa alkaa klo 14.30, ja ottelun voittaja pelaa ensi kaudella kakkosdivaria, häviäjä jatkaa karsintoja Karhukoplaa vastaan.