lauantai 15. syyskuuta 2012

Flames karsiutui niukasti Cupista

FBT Blue Flamesin cup-urakka päättyi toiselle kierrokselle. Päivän matseihin mahtui kaksi suhteellisen heikkoa esitystä sekä yksi erittäin onnistunut peli. Jatkopaikka oli vielä ennen viimeistä matsia täysin omissa käsissä ja tasapelikin olisi riittänyt jatkoon. Nyt seuraava kierros lipsahti Flames-sotureiden käsistä matsin viimeisten minuuttien aikana. Sellaista on urheilu.

Flames-FBT Pitu 3-3

Ensimmäinen matsi ja vastaan Porin liepeiltä ponnistava III-divarin FBT Pitu. Jengistä ei mitään hajua kellään etukäteen. Flamesin esiintyminen oli läpi matsin melko nihkeää, tosin osittain syynä tähän oli se, että vastustaja pääsi taktiikallaan yllättämään sinivalkoisen pahemman kerran. Juho Simolin vei Flamesin 1-0 johtoon, joka kuitenkin tyrittiin muutamassa sekunnissa 1-2 tappioasemaksi. Todellinen musta hetki, jossa ensin onnistuttiin kämmimään parhaalta sektorilta ollut hyökkäyspään vapari vastustajan 3-1 vastahyökkäykseksi. Seuraava aloitus ja käsittämätön pomputtelu päättyy siihen, että pallo on jälleen Flamesin rysässä. Klassinen esimerkki siitä, kun keskittyminen ei ole voittoon vaadittavalla tasolla. Juhani Anttilan viivaveto tasoitti kuitenkin pelin piakkoin, mutta merkkausvirheen seurauksena vastustaja päästettiin vielä kolmannen erän puolessa välissä uudelleen johtoon. Tämäkin kuitattiin piakkoin Juho Simolinin toisella osumalla. Viime minuuteilla Olli Kankkunen jysäytti vielä pallon Pitun ylärimaan, mutta maaliin saakka ei viime hetkien myllytys koskaan johtanut.

Heikohko esitys Flamesilta, tosin vastustajalle kaikki kunnia onnistuneesta taktiikastaan. Vaikka Pitu pelaakin sarjatasoa alempana, niin kelpo pelimiehiä joukkueesta löytyy. Useampi kaveri on nähty Porin alueen I- ja II-divarijengeissäkin vuosien mittaan. Pitu myös pelasi tasan niin AFC Campusta kuin Pyöveleitäkin vastaan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin oikeutetusti Flamesin Juho Simolin.

Flames-maalit:

1-0 Juho Simolin (Matti Simolin)
2-2 Juhani Anttila (Juho Simolin)
3-3 Juho Simolin (Matti Simolin)

Maalissa: Marko Kaunisharju

Flames- Hämeenkadun Pyövelit 7-3

Toinen matsi ja vastaan lohkon ennakkosuosikki Pyövelit. HäPy oli tasannut ekassa matsissaan pisteet AFC Campuksen kanssa, joten lohkovoiton kannalta ottelulla oli suurehko panos. Flames sai matsiin lentävän lähdön, kun huikean heittokäden omaava Flames-veskari Tamminen vapautti tuulennopean Juho Simolinin läpiajoon. Pyöveleille kuitenkin lahjoitettiin tasoitus, kun merkkauspeli petti lähes koomisella tavalla. Olisikohan ollut Suutala, kun pääsi kenenkään estelemättä neppailemaan tasoituksen puhtaasta läpiajosta. Flames pääsi kuitenkin uudelleen johtoon, kun Pyövelien maalin kulmalla 190 senttisellä rungollaan piiloitellut Arto Kuuluvainen haisteli HäPy-puolustajan harhasyötön ja napautti pallon suoraan vastustajan verkon perukoille. Viime peleissä pimennossa ollut Kuuluvainen vastasi myös Flamesin seuraavasta osumasta kanttaamalla pallon maskin takaa uudelleen Pyövelien maalin perukoille. Flamesin momentum jatkui ja 2-1 ylivoimahyökkäys päättyi Lauri Lindroosin yläpeltikutiin. Pyövelit taisi päästä kaventamaan vielä ennen toista erätaukoa, mutta heti kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa Flames osui jälleen. Tällä kertaa maaliseppona toimi Matti Simolin. Pyövelit tuli kuitenkin pian taas peliin mukaan, kun ylivoimapyörityksen jälkeen loistavasti torjunut Tamminen yllätettiin jäätävän kovalla lämärillä. Seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin hattutemppunsa viimeistellyt Kuuluvainen, jonka rystysipaisu löysi tiensä HäPy-nuottaan. Flamesin seitsemännestä maalista vastasi ylivoimakuvion päätteeksi Juho Simolin.

Flames-maalit:

1-0 Juho Simolin (Aki Tamminen)
2-1 Arto Kuuluvainen
3-1 Arto Kuuluvainen (Lasse Leinonen)
4-1 Lauri Lindroos (Jussi Lamminluoto)
5-2 Matti Simolin (Juho Simolin)
6-3 Arto Kuuluvainen (Olli Kankkunen)
7-3 Juho Simolin (Matti Simolin) YV.

Maalissa: Aki Tamminen

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Flames-vahti Tamminen.

Flamesilta matsi oli vahvaa suorittamista. Jengi tsemppasi hienosti ja tällaista peli-ilmettä soisi näkevän vielä huomattavasti nykyistä useamminkin.

Viimeisessä matsissa Campusta vastaan panoksena oli jatkopaikka. Flamesille olisi riittänyt tasapeli jatkoon, Campus tarvitsi voiton. Flames joutui tekemään pienen kokoonpanomuutoksen, kun Pyöveleitä hattutempulla kurittanut tohtori Kuuluvainen joutui perhepoliittisista syistä vetäytymään Ilpoisten residenssiinsä. Tilalle saatiin kuitenkin hälytettyä viime viikot Keski-Euroopassa lomaillut Severi Nordberg.

Flames- AFC Campus 2-4

Web-toimitukselta jäi tämä matsi välistä, joten raportin kirjoittaminen on suhteellisen hankalaa. Viestit paikallaolleilta kuitenkin kertovat, ettei Flames saanut pidettyä Pyövelit-matsin tasoaan, vaan suorittaminen oli ollut hyvinkin aneemista. Matsi oli kuitenkin vielä saatu tasoitettua muutama minuutti ennen loppua, mutta jälleen kerran seuraavassa vaihdossa vastustaja päästettiin jälleen johtoon. Viimeisen maalinsa Campus oli tehnyt tyhjiin, Flamesin haettua ratkaisevaa tasoitusta. Näin ollen Campus eteni kuin etenikin lohkosta jatkoon. Win the right games, sanoisi Don Tami. Matsin suurin jobin posti oli kuitenkin viime viikot hurjassa maalivireessä olleen Juho Simolinin loukkaantuminen. Flames-johto pitääkin käsiään kyynärpäitä myöten ristissä sen suhteen, että mies saataisiin takaisin ruotuun ennen sarja-avausta Wirmon vieraana.

Flames-maalit:
1-1 Juho Simolin (Matti Simolin)
2-2 Niko Vihriä (Jarno Halén)

Maalissa: Aki Tamminen

Cup-urakka on nyt siis Flamesin osalta paketissa. Paljon saatiin tietoa siitä mitkä osa-alueet on saatava parempaan kuosiin vielä ennen sarja-avausta. Erityisen huolestuttavaa on valtavat tasonheittelyt matsien välillä ja käsittämättömät nukahdukset pelien sisällä. Sarjamatseissa ei enää ole varaa antaa vastustajille näin montaa ilmaista maalia. Toisaalta viime viikot ovat antaneet osviittaa siitä, että parhaalla pelillään liekkimiehet pystyvät kyllä haastamaan suurimman osan muista kakkosdivariseuroista tasaiseen vääntöön. Tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen, eikä sitä voi tässä valossa pitää mitenkään epärealistisena. Jos kaikki menee niinkuin on sovittu, julkaisee Flames parin viikon sisällä vielä yhden kakkosdivaritasolla jo meritoituneen hyökkääjän siirron liekkipaitaan. Tämän jälkeen bändi alkaakin olla kasassa, mutta jos sopiva pelaaja sattuu kohdalle niin näytönpaikkaa varmasti järjestyy myös jatkossa. Lisäksi vielä yhdelle maalivahdille, joka ei pelkää kovaa kilpailua pelipaikasta, voisi löytyä tilaa sinivalkoisesta univormusta.

Ei kommentteja: