sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Flames jatkoon Suomen Cupissa- syysdepressiosta huolimatta...

FBT Blue Flames eteni Suomen Cupin toiselle kierrokselle. Minkäänlaisiin riemunkiljahduksiin ei kuitenkaan todellakaan ole varaa, sen verta kuraista oli Flamesin peli pitkin päivää. Raportin kuvista kiitokset Mikko Merrantille.

Flames- West Coast Sheriffs 2-1

Ensimmäisenä vastaan asettui Sheriffs, jota oli edelliskaudella viety kolmosdivarissa pariin otteeseen. Kaarinalaiset olivat kesällä haalineet uutta verta riveihinsä, pääosin TPS:n junnuista. Tiedettiin, että vastaan tulee nuori ja taitava porukka, jonka heikkoudet ovat aikaisempina vuosina olleet pääosin fyysisellä puolella ja heikossa hermokontrollissa.

Jo tämä matsi ennakoi vaikeaa päivää. Käsittämättömän helposti annettiin ote alemmalla sarjatasolla pelaavalle jengille ja Flames hyökkäykset olivat lähinnä puolihuolimatonta sähläystä. Tästä huolimatta Flames meni johtoon Matti Simolinin rystylaakaisulla. Taisipa olla tämän maalin jälkeen, kun Flamesilta hylättiin käsittämättömällä tavalla maali. Kalle Keskinen laukoi pallon ns. viivasta verkkoon. Maaliverkossa oli kuitenkin reikä, jonka kautta pallo kimposi maalin katolle. Pienen neuvottelun jälkeen dumarikaksikko päätyi hylkäämään osuman. Matsin jälkeen useampi katsoja tuli ilmoittamaan, että kyseessä oli päivänselvä maali. GM kävi myös henkilökohtaisesti tarkastamassa maaliverkon ja sieltähän löytyi aivan selvä aukko. No, eipä tästä enempää. Harmi homma.

Kapteeni Kankkusella riitti ihmeteltävää matsin aikana.

Sheriffs päästettiin tasoihin toisen tuomareista lahjoittaman ylivoiman johdosta. Jopa vastustajan koutsi kävi matsin jälkeen kertomassa, ettei kyseisestä tilanteesta olisi pitänyt viheltää edes vaparia. Jäähystä puhumattakaan. Kertonee jotain erään tuomarin päivän tasosta...

Flamesin laiska peliote jatkui ja Sheriffeille tarjottiin hopeatarjottimella lisäosumia lukuisien ylivoimien ja rankkarin muodossa. Nuori vastustaja ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään paikkojaan ja pari minuuttia ennen matsin loppua Tero Yli-Sipilä pisti pallon pussiin ja varmisti Flamesille jatkopaikan kannalta tärkeät pisteet. Surkea esitys tästä huolimatta. GM ei anna matsista puhtaita papereita muille kuin maalissa hyvin torjuneelle Tammiselle, pelin ratkaisseelle Yli-Sipilälle sekä kivensä jengin eteen uhranneelle Keskiselle.

Flames-maalit:

1-0 Matti Simolin (Lauri Lindroos)
2-1 Tero Yli-Sipilä (Niko Vihriä)

Maalissa: Aki Tamminen

Flames - FBC Parainen 5-4

Toinen matsi ja vastaan neloseen noussut FBC Parainen, joka oli ensimmäisessä matsissaan hävinnyt tiukasti FBC Turun A-junnuille. Vastustajasta oli tiedossa se, että pelaavat kamikaze-karvauksella kovalla vauhdilla ja fyysisesti. Taitotasoltaan ja taktiselta osaamiseltaan paraislaisten pitäisi olla selvästi Flamesia jäljessä.

Peli lähti tällä kertaa käyntiin Flamesin komennossa. Jokunen paikka taidettiin tuhlata ennen kuin Jouni Kirjavainen tälläsi liekkimiehet maalin edestä johtoon. Tämän jälkeen saatiin vielä jokunen paikka lisäosumiin, mutta jostain syystä Flamesin peli romahti pian täysin. Käsittämätöntä kuraa ja munatonta peliä esittänyt Flames päästi vastustajan jo 1-3 johtoon, kunnes Markus Iltanen hakkasi tahtomaalillaan pallon vastustajan nuottaan. Seuraava vaihto ja jälleen käsittämätöntä pomputtelua, jonka päätteeksi vastustaja jälleen kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa GM:nkin valtasi epäusko. Flamesin peli oli niin sekaisin, ettei vastaavaa oltu nähty vuosiin. Maalineduspelaaminen- luokatonta, helpot avaussyötöt suoraan vastustajan lapaan, hyökkäyspään kudit aina ensimmäiseen vastustajaan. Huh, huh.

GM:n alkutsemppaus oli tässä matsissa tyhjää puhetta.

Matsia jäljellä viisi minuuttia ja Flames kaksi maalia takissa. Yhtäkkiä, kuin valokatkaisimesta kääntäen, Flames sai viimeisellä mahdollisella hetkellä kuitenkin valot päälle. Ensin Niko Vihriä upotti ruotsalaishenkisen hitaan rankkarin ja tilanteeksi 4-3. Heti perään Yli-Sipilä rankaisi pelin tasoihin. Jälleen hetki ja Jussi Lamminluoto sinetöi Flamesille voiton. Viisi minuuttia omalla tasolla riitti voittoon tällä kertaa, mutta kakkosdivarissa tällaisella esityksellä olisi tullut tukkaan todella lujaa.

 Flames-maalit:

1-0 Jouni Kirjavainen (Tero Yli-Sipilä)
2-3 Markus Iltanen (Olli Kankkunen)
3-4 Vihriä RL
4-4 Yli-Sipilä (Lindroos)
5-4 Jussi Lamminluoto (Vihriä)

Maalissa: Marko Kaunisharju

Flames- FBC Turku A 1-2

Viimeinen matsi ja vastaan FBC Turun Akatemia-jengi. Molemmat jengit olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa, joten sinänsä ottelulla ei enää sen suurempaa panosta. Flames-soturit olivat jo kahden matsin jälkeen fyysisesti aivan rikki, mutta sinänsä saatiin kohtuullisen mukava sählymatsi aikaiseksi junnujen kanssa. Ennen matsia GM:lle valkeni, että kun pelasin ensimmäiset miesten otteluni vuonna 1996, niin nämä BeeCeen pojat kulkivat vielä vaipoissa. Karu osoitus siitä, että kyllä tässä viedään viimeisiä kilometrejä sählykaukaloissa tämänkin herran osalta :)

Ensimmäistä kertaa koko päivän aikana Flamesin pelaamisessakin alkoi näkyä tuttuja elementtejä ja jengi alkoi vihdoin toteuttaa myös treenattuja juttuja. Vastustaja vei matsin ensimmäistä puoliskoa, mutta toisella puoliskolla myös Flames sai konettaan käyntiin. Harmillista, että tehot olivat lähes tyystin poissa ja suurin osa hyökkäyksistä jäi jälleen kerran alakolmion hieromiseen, tyypillisenä ratkaisuna epätoivoinen kuti suoraan ensimmäiseen peittoon. Kolmannen erän alussa saatiin vastustajan puolustus kuitenkin kertaalleen revittyä kappaleiksi ja tämän tuloksena Lasse Leinonen latasi namin pussiin. Matsin loppuun saakka pyrittiin aktiivisesti hakemaan tasoitusta, mutta tulos oli yhtä onnistunut kuin Sara Siepin lähentymisyritykset Mikke Granlundin suuntaan Stadin yössä.

Flames-maalit:

1-2 Lasse Leinonen (Arto Kuuluvainen)

Maalissa: Aki Tamminen

Mikko Merrantin ottamia kuvia matseista löytyy täältä: http://s1093.photobucket.com/albums/i429/taikatatti/Flames%20SuomenCup%20020912/

Jatkopaikasta huolimatta Flamesin esitys oli pääosin luokattoman huono. Tekosyitä surkealla peli-ilmeelle on turha etsiä poissaoloista, vaikka esimerkiksi Juho Simolinia olisi todellakin kaivattu päivän mittaan. Pari viikkoa aikaa laittaa paketti kasaan, jotta pystytään haastamaan seuraavalla Cup-kierroksella vastaan asettuvat AFC Campus, Pyövelit ja FBT PiTU. Seuraavalla viikolla sparrataan juurikin treenimatsissa Campusta vastaan.


Ei kommentteja: