torstai 27. syyskuuta 2012

FBT Blue Flames lähtee haastamaan suurempansa


FBT Blue Flames valmistautuminen seurahistorian ensimmäiseen kakkosdivarikauteen on edennyt lähes aikataulussa. Pelaajisto on muuttunut hieman suunniteltua enemmän mikä aiheuttaa aina tietyt haasteensa, mutta toisaalta joukkueen pitkäaikainen runko on säilynyt kohtuullisen hyvin kasassa. Tätä runkoa on pyritty täydentämään kakkosdivarikriteerit täyttävillä pelimiehillä ja Flames hankkikin kesän siirtomarkkinoilta 8 uutta pelaajaa. Näistä jokainen on aiemmalla salibandyurallaan ehtinyt pelata vähintäänkin kakkosdivaritasolla.

Heti sarjanousun varmistuttua viime keväänä Flames-manageri Arto Kuuluvainen kääri hihansa ja ryhtyi laskemaan mitä uusi sarjaporras tulisi vaatimaan taloudellisesti. Kevään ja kesän aikana Flames-johto onnistui onneksi haalimaan muutaman uuden sponsorin ja näin ollen pelaajakohtaiset kustannukset saatiin pidettyä siedettävällä tasolla. Kiitokset yritysyhteistyökumppaneillemme, joiden palveluita luonnollisesti rohkaisemme Flamesin ystäviä suosimaan. Tarkemman listauksen partnereistamme löydät uusilta verkkosivuiltamme.

Sjöströmin hallussa oleva Suomen johtava pelikirja laitetaan pian puntariin
Joukkueen kokoaminen oli lähinnä Flamesin valmennuksesta vastaavien Joni Sjöströmin ja Marko Vehmasen vastuulla. Keväällä näytti siltä, että laadukkaista pelaajista olisi jopa ylitarjontaa, sillä Flamesin try outin osallistujamäärä oli positiivinen yllätys. Muutama valmennusta kiinnostaneista pelaajista päätti kuitenkin jatkaa hieman yllättäen pelejään aiemmissa seuroissaan alemmilla sarjatasoilla. Usean pelaajan kohdalla taas Flamesin valmennus päätti, että näiden kehitykselle on parempi jatkaa suuressa roolissa alemmilla sarjatasoilla. Punaisena lankana oli, ettei Flames kiinnitä pelaajia joiden ei nähdä taistelevan tosissaan pelipaikasta kolmessa pelaavassa kentällisessä. Useampi edelliskauden Flames-pelaaja päätti myös vaihtaa maisemaa. Useinmiten syynä oli se, etteivät pelaajat pystyneet sitoutumaan kakkosdivarin vaatimalla tavalla seuran toimintaan. Tästä ei tietenkään kavereita voi moittia, sillä esimerkiksi perheellisille on erittäin vaativaa sovittaa aikataulunsa jokaviikkoisiin treeneihin ja matseihin.

Joka tapauksessa, monien tekijöiden summana, oltiin heinäkuussa tilanteessa jossa kokoonpanon todettiin olevan määrällisesti selvästi liian pieni kakkosdivarin tiiviiseen pelitahtiin. Elo-syyskuussa saatiin kuitenkin täydennettyä kokoonpanoa useammalla kokeneella pelimiehellä ja näin ollen sarja-avauksen alla pelaajatilanne on jo oikein hyvä. Tällä hetkellä Flamesilla on rosterissaan 2 maalivahtia ja 21 kenttäpelaajaa. On aivan varmaa, että jokainen tulee saamaan pitkän kauden aikana omat näyttöpaikkansa. Flamesin kokoonpanoon pääset tutustumaan SSBL:n sivuilta klikkaamalla tästä.

Toki vain kahdella maalivahdilla operoiminen on tietoinen riski, mutta pitää vain toivoa että Aki Tamminen ja Marko Kaunisharju pysyvät ehjänä koko kauden ajan. Backupina Flamesilla on vielä ässänä hihassaan liekkimiesten vanha luottovahti Matti Ketola. Tämä Folke Westinkin kakkoseksi jättävä maailmanmatkaaja on kuitenkin ulkomaankomennuksilla lähes puolet vuodesta, joten mies ei ikävä kyllä välttämättä matseihin tai treeneihinkään juuri ehdi.

Treenimatsit ja Suomen Cupin matsit menivät erittäin vaihtelevasti. Pelisuoritukset vaihtelivat loistavista katastrofaalisiin. Parhaimmillaan Flames kaatoi selvästi mm. Hämeenkadun Pyövelit ja AFC Campuksen. Heikoimmillaan hävittiin kolmosdivarin SB Naantalille ja voitettiin vain vaivoin nelosdivarin FBC Parainen. On päivänselvä fakta, että kerätäkseen voittoja kakkosdivarissa, on Flamesin kaivettava illasta toiseen esiin paras peli-ilmeensä. Pienikin asennevamma tai herpaantuminen keskittymisessä tulee maksamaan todella paljon. Toisaalta parhaalla pelillään Flames tulee aivan varmasti hakemaan  kauden mittaan myös yllätysvoittoja. Kauden tavoitteeksi asetettu sarjapaikan uusiminen nähdäänkin Flames-johdossa täysin realistiseksi tavoitteeksi.
Edellinen kausi päättyi Flamesin juhliin
On todennäköistä, että Länsirannikon erittäin kovatasoinen kakkosdivari tulee polarisoitumaan kahteen ryhmään. Kärkipäässä tulevat käymään omaa taisteluaan FBC Turku, Loimaan Leisku, Salpa (Salo), SBS Wirmo sekä Hämeenkadun Pyövelit. Lohkon loput jengit sitten vääntävät keskenään muista sijoituksista. Näistä päävastustajista pitäisi Flamesin jättää jokunen taakseen, jotta tavoite saavutettaisiin. Mainitsemisen arvoista lienee myös se, että Flames ja Pyövelit taitavat olla ainoat alueen kakkosdivariseuroista, jotka toimivat vain yhden joukkueen voimin. Toisin sanoen muilta löytyy taustaltaan myös kakkosjengejä ja/tai jonkinnäköistä junnuorganisaatiota. Tästä lähtökohdasta katsottuna sarjapaikan uusiminen olisi kohtuullisen kova suoritus seuran ensimmäisen kakkosdivarikauden päätteeksi.

Flames huilaa ensimmäisen sarjakierroksen ja avaa kakkosdivariurakkansa parin viikon päästä Mynämäellä. Lohkon suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva SBS Wirmo Myniksen perjantai-illan huumassa tulee olemaan komea sarja-avaus Flamesille. Toki Flames lähtee selvänä haastajana Mynämäelle, mutta toisaalta sinivalkoisella armadalla ei ole tuolla reissulla mitään hävittävää.Tarkempi otteluennakko on luvassa hieman lähempänä ottelua.

Ennakon kuvat: Mikko Merranti

Ei kommentteja: