maanantai 15. syyskuuta 2008

Vaasan reissu penkin alle

Flamesin harjoitusotteluiden rupeama alkaa vihdoin kääntyä loppusuoralleen. Tällä kertaa uusin peliasuin varusteltu joukkio kävi pelaamassa Vaasassa.

Vaasan turnaukseen startattiin lauantai-aamuna klo 07.00 ja lähes koko porukka oli saatu kasaan. Ensimmäinen ottelu alkoi klo 13 ja vastassa oli turnauksen voittanut paikallinen kolmosdivarijengi FB Vaasa. Tasainen matsi, joka kääntyi lopussa vaasalaisille luvuin 5-3. Tasuria haettiin loppuun saakka, kunnes vastustaja rokotti viimeisen maalinsa tyhjään Flames-nuottaan. Heti perään kohdattiin niinikään vaasalainen PB/GC Team (4.divari). Matsi oli täysin hallussa aina kolmanteen erään saakka, kunnes parin maalin johto muuttui hetkessä tappiotilanteeksi. Lopussa saatiin vielä tasoitusosuma, joten maalirikas ottelu päättyi lukemiin 6-6. Viimeisessä pelissä vastaan asettui turnausisäntä Woodcutters II (3.divari). Tämäkin ottelu oli ajoittain täysin hallussa, mutta niin vain vastustaja rokotti paikoistaan armottomalla prosentilla. Lopulta takkiin tuli tästäkin kamppailusta luvuin 2-4.

Pelillisesti turnaus meni todella heikosti. Kaikki edellisissä otteluissa toimineet hyvät asiat tuntuivat unohtuneen Turkuun. Pienen osan surkeasta pelaamisesta selittänee todella pieni kaukalo ja perin omalaatuinen tuomarilinja, mutta suurin tekijä konttaamisen taustalla löytyy jokaisen pelimiehen paidan sisältä. Jos peleissä olisi ollut edes puolet siitä energialatauksesta joka oli joukkueesta aistittavissa (ja kuultavissa) paikallisen Sky Barin loungessa puolen yön aikaan, niin kaksinkamppailuja tuskin olisi hävitty liukuhihnalta, toisin kuin nyt.

Kokonaisuutena pelit olivat siis melkoista alisuorittamista, niin maalivahdeilta kuin kenttäpelaajiltakin. Jälkipeleillä "sinikone" sen sijaan oli lähes äärimmäisen kuumassa liekissä. Mutta se on jo toinen tarina se...

Flames pelaa viimeisen treenimatsinsa sarja-avausta edeltävänä maanantaina, kun vastaan asettuu kakkosdivarin Nousiaisten Ryhti.

Ei kommentteja: