perjantai 26. syyskuuta 2008

Viikko H-hetkeen, missä mennään?


Tosipelien alku lähestyy kiihtyvää tahtia, sillä Flamesin sarjaurakka alkaa lauantaina 4.10. Vastus tulee olemaan heti lähes kovin mahdollinen, kun vastaan asettuu sarjakärkeen ennakoidut Sonics sekä Paimion Ruoska. Flamesin verkkotoimitus tapasi Blue Flamesin oman kummisedän Don Kuuluvaisen tiedustellakseen joukkueen kuulumisia näin sarja-avauksen alla.


Sarja-avaukseen enää viikko. Miltä joukkueen terveystilanne vaikuttaa?


- Normaalin huonolta. Flunssaepidemia vaivaa pahasti jengiä. Jo nyt on tiedossa, että sellainen kentällisen verran on odotettavissa poissaoloja sarja-avauksesta. Harmittaahan tuo, että tärkeimmät treeniviikot on mennyt aika läskiksi, kun yli puolet jätkistä on poissa. Osa sairaana, osa töissä, osa varmaan himassa näppäilemässä kiivejä.


Harjoituskausi alkaa vedellä viimeisiään. Mitä mieltä harjoitusotteluiden suorituksista?


- Pelit on menneet aika vaihtelevasti. Masku Cup meni vihkoon jo ennen ensimmäistä ottelua, kun kävi ilmi, ettei saada kasaan edes puolta joukkueesta. Otan tuon osin omaan piikkiini, sillä menin lupaamaan, että paikataan poisjääntiä ennen kuin selvitin sen tarkemmin pelaajatilannetta.


- Treenimatseissa on kaadettu Kalkkilan Majakka pariin kertaan, SBT Aakkerit ja FBC Turku II:nen kerran. Majakkaa vastaan pelattiin ihan hyvää peliä. Aakkereita vastaan esitys oli aika luokaton ja FBC:tä vastaan peli romahti loppua kohti.


- Tuhannen Taalan Turnaus meni hyvin. TPS:n A-junnujen päänahka oli kova skalpeeraus. SalBasta ei ollut vastusta, Campusta vastaan väännettiin tiukasti, kun taas Sheriffs rankoi karmeista virheistä kovalla prosentilla. Kokonaisuutena ihan hyvää peliä kuitenkin meiltä.


- Vaasan turnaus puolestaan meni luokattoman huonosti. Liikaa ulkoisia häiriötekijöitä tai jotain muuta mussutusta voisi selitykseksi keksiä. Totuus on kuitenkin, että keskittyminen ei ollut edes lähellä sitä tasoa, mikä sen tällä jengillä pitää olla että voittoja saadaan plakkariin. Tässä jengissä ei kuitenkaan mitään Gretzkyjä ole, jotka pystyisivät yksin kääntämään pelejä voitoksi.


- Viimeinen treenimatsi pelataan maanantaina, kun vastaan asettuu Nousiaisten Ryhti. Tuossa pelissä haetaan jo koostumukset, joilla aloitetaan sarja.


Mitä mieltä sarja-avauksen vastustajista?


- Sonicsilta ei taidettu Phantoms-vuosina saada pistettäkään. Ainakin aiemmin ollut hyvin organisoitu jengi, jossa paljon kokemusta. En ole nähnyt Sonicsin pelaavan pariin vuoteen, joten ei tässä mihinkään pelikirja-analyysiin ole aineksia.


- Ruoskaa pidetään sarjan suurimpana nousijasuosikkina. Hyvin ovat vetäneet ainakin Cupissa. Mielenkiintoinen mittari heti alkuun, kun päästään mittaamaan omaa osaamista sarjan oletettua kärkijengiä vastaan.


Onko mitään taktisia jippoja takataskussa?


- Ei mitään ihmeempiä. Loogiselta tuntuisi lähteä melko passiivisesti kyttäämään vastaiskuja. Tosin onko meidän pelaamisessa joskus ollut jotain loogista?


Kiitokset Don Kuuluvaiselle haastattelutuokiosta. Sininen liekki palaa siis seuraavan kerran maanantaina, kun vastaan asettuu vanha tuttu Nousiaisten Ryhti.

Ei kommentteja: