sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Avausvoitto

FBT Blue Flames avasi voittotilinsä kukistamalla Turun sateisessa iltapäivässä lietolaisen Marsalkan Pallon tiukasti 3-2 (2-0,1-0,0-2)

Flames oli saanut paikalle ennätysosanoton, sillä poissa olivat vain Joni Sjöström sekä lepovuorossa ollut maalivahti Leminen. Näinpä miehiä oli niin paljon, että juuri ja juuri saatiin kaikki mahtumaan pöytäkirjaan. Vastustaja oli liikkeellä yhtä laajalla materiaalilla, joten oli helppo ennakoida, että tänään nähtäisiin vauhdikasta peliä. MarsPa lähtikin heti prässäämään ylhäältä, mutta tällä kertaa Flames sai paremman lähdön matsiin. Pelikello ei ehtinyt vanheta kuin reilun minuutin pelivälineen löytyessä ensimmäisen kerran vastustajan verkosta. Iltasen maalille päin heittämän pallon toimitti verkon perukoille kokenut kehäkettu Saarinen. Lisää seurasi nopeasti, sillä ajassa 4.49 toinen konkari Kankkunen haisteli vaparissa MarsPan puolustuksen nukkuvan ja ampui pallon suoraan sisään. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Flamesin 2-0 johdossa. Toisen erän ainoa maali näki päivänvalon ajassa 22.46, maalintekijänä jälleen Flames. Puolustajan paikalta hyökkäykseen siirretty kolossaalinen Sami Sjöström toimitti palloa maalille jumaloimansa Boston-legenda Cam Neelyn malliin ja tämä palkittiin täysosumalla. Kolmanteen erään lähdettiin puolustamaan kolmen maalin johtoa ja tässä myös onnistuttiin. Tosin Flames ei olisi Flames, jos peliin ei olisi vielä rakennettu nitro-loppua päästämällä vastustaja maalin päähän. Loppuluvut kuitenkin "sinivalkoisille" 3-2.

Pelissä mentiin paljon päästä päähän ja tilanteita syntyi lähes liukuhihnalta. Molemmat joukkueet olisivat voineet surutta tehdä viitisen häkkiä enemmän, mutta pieni huolimattomuus, tolpat ja ylärimat sekä hyvin torjuneet veskarit pitivät numerot näinkin pieninä. Tällä kertaa pallot sattuivat pomppimaan Flamesille, toisin kuin sarja-avauksessa. Pienet nyanssit kuuluisi vanha lätkäklise. Vaikka ottelu vedettiin läpi kolmella ketjulla, ei kaikille riittänyt peliminuutteja. Edelliskausista poiketen Flamesilla on nyt pelimiehiä yli neljään ketjuun, mikä tuo mukanaan mukavasti kilpailua pelipaikoista. Jospa tällä kaudella ei tarvitsisi vetää loppukaudesta matseja läpi kahdella ketjulla :D

Flamesin seuraavassa ottelussa vastaan asettuu ystävyysottelun muodossa vieraita kaukaa Latviasta. Tästä lisää lähipäivinä.

Flames-maalit: Saarinen, Kankkunen, Sami Sjöström
Maalissa: Matti Ketola