perjantai 31. lokakuuta 2008

Tinatähdiltä takkiin

FBT Blue Flames kohtasi perjantai-illan myöhäisottelussa kaarinalaisen West Coast Sheriffsin. Räntämäessä tahkottu kamppailu ei varsinaisesti sählyhienouksia tarjonnut, mutta yllättävän tasainen vääntö saatiin aikaiseksi.

Flames- Sheriffs 2-4(1-1, 1-1,0-2)

Kakkosdivarissa pelaavan Sheriffsin kohtaaminen ei ollut halpaa lystiä, sillä GM suoritti ennen ottelua lahjuksia tuomareille yhteensä 90 euron edestä. Toisaalta, jos asiat laitetaan oikeisiin mittasuhteisiin, ei tuo summa riittäisi Flamesin saunaillassa juuri mihinkään. Kun seuraavan päivän saunailta peruttiin, niin itseasiassa tässähän melkeinpä säästyi rahaa. Ja sitten asiaan...

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle Flamesin kannalta hyvin tunnustelevasti. Sheriffs sai turhankin rauhassa pyörittää peliään ja pallo kaivettiinkin melko nopeasti ensimmäisen kerran Flames-verkoista. Hyvässä liekissä ottelussa ollut ketju Lamminluoto-Saarinen-Rantakömi kuittasi pelin kuitenkin pian tasoihin. Ensimmäisessä erässä ei ulkomuistista lisää maaleja nähty. Vaikka Sheriffit peliä veivätkin, niin Flames pääsi iskemään vaarallisesti vastaan. Palloa taottiin pariin otteeseen tolppiinkin, mutta sisään peliväline ei suostunut menemään.

Toinen erä oli päivän parasta Flamesia. Peliä saatiin painettua mukavasti kaarinalaisten maalille ja kolme-yksi hyökkäyksen päätteeksi Lamminluoto herkutteli, tosin vaikeimman kautta, pallon maaliin. Sheriffit saivat vielä pelin kuitattua kuitenkin tasoihin, sahaamalla Flames puolustuksen parilla syötöllä kappaleiksi.

Kolmannen erän alkupuolella Flames sai viisi minuuttia ylivoimaa, Sheriffs-pelaajan ajettua tarpeettomasti Rantasalon suoraan toimitsijapöytään. Tuomarit palkitsivat tämän hölmöilyn punaisella, mutta Flames ylivoima oli todella hampaatonta. Osaltaan tähän tosin vaikutti se, että koska läpi ottelun kierrätettiin ketjuja, niin "ykkösketju" joka on eniten "yyveetä" hieronut oli jo villassa. Surkean ylivoimaesityksen jälkeen Sheriffs menikin johtoon. Ottelussa nähtiin vielä yksi häkki, Flamesin kannalta nihkeää oli tosin se, että maali oli kaarinalaisten käsialaa. Loppulukemat siis 4-2 Sheriffeille.

Flames kierrätti ottelussa neljää ketjua ja peliaikaa annettiin nyt myös niille, jotka ovat viime aikoina olleet pienemmällä vastuulla. Myös kaikki kolme veskaria olivat tänään kehissä ja saivat arvokkaita peliminuutteja. Positiivista oli Saarisen ketjun tehojen löytyminen, jospa huomenna latvialaisia vastaan myös muut ketjut saisivat tehoja peliinsä. Sheriffs ei peluuttanut ihan kirkkaimpia tähtiään, mutta toisaalta myös Flamesilla oli jokunen poissaolo. Kokonaisuudessaan ihan hyvä treenimatsi, tosin pirun kallis sellainen.

Flames-maalit: Jaakko Rantakömi, Jussi Lamminluoto
Maalissa: I erä: Matti Ketola, II erä Antti Leminen, III erä Marko Kaunisharju

Flamesin pelit jatkuvat jo huomisaamuna klo 10, kun vastaan asettuu latvialainen Lauvas-jengi.

Ei kommentteja: