perjantai 3. lokakuuta 2008

Huomenna se alkaa!

Flamesin seurahistorian ensimmäisen kauden aloitus kolkuttelee ovella, kun lauantaina SB Areenalla startataan Länsirannikon III-divisioonan 5.lohko. Sininen Liekki palaa ensimmäisen kerran jo klo 11, jolloin vastaan asettuu Phantomsin kolmosdivarivuosina ylittämättömäksi esteeksi jäänyt Sonics. Toinen ottelu alkaa klo 14, tuolloin vastassa lohkon suurin ennakkosuosikki Paimion Ruoska. Lohkoa on yleisesti ennakoitu tasaisemmaksi kuin koskaan aikaisemmin, joten tiukkaa vääntöä lienee luvassa läpi kauden. Flamesin verkkotoimitus tavoitti kiireisen GM:n udellakseen mieheltä vielä joukkueen viime hetken kuulumisista:

GM, seuran ensimmäinen kausi näkee päivänvalon huomenna, joko vatsanpohjassa kutittaa?

- No en siitä päivänvalosta tiedä. Meteorologi Poudan Peksi tuskin mitään kirkasta taivasta huomiselle lupaa, ennemmin löisin vetoa tihkusateen puolesta. En myöskään myönnä, että Flamesissa riehuisi mikään satiais (Phthirus pubis) epidemia, joten se siitä kutinasta. Nooh, on kai se myönnettävä, että kyllä tässä on sarja-avausta jo odoteltu. Treenimatseja on kuitenkin tahkottu jo todella paljon, joten on aikakin päästä tositoimiin.

Huhut Liekki-leiristä kertovat, että joukkue on viime ajat paininut loukkaantumisaallon kanssa. Missä mennään tällä hetkellä?

- En usko, että tätä jengiä tullaan koskaan näkemään sellaisessa tilanteessa, ettei joku olisi telakalla. Osalla kavereista, kun loukkaantumishistoria lähentelee Jari Litmasen sairaskertomusta. Huomenna pitäisi olla kuitenkin sellaiset reilu kolmisen ketjua miehiä kasassa. Tosin aina pitää jättää viime hetken varaus päälle, sillä yleensähän pelipäivänä puhelin alkaa piristä ja miehiä tippua yksi toisensa perään.

Flames on poikkeuksetta sijoitettu ennakkokaavailuissa varman putoajan paikalle. Mitä mieltä?

- Onhan se selvä, että haastajana sarjaan lähdetään. Kova on kuitenkin usko siihen, että jos ja kun oma pelaaminen saadaan hyvälle tasolle, niin moni jengi tulee yllättymään. Tämä tosin edellyttää sitä, että päästään treenaamaan parhaalla kokoonpanolla. Toistaiseksi tämä ei ole vielä onnistunut erinäisten syiden takia. Odotan jätkiltä kovaa taistelua ja hirveätä tsemppiä matsista toiseen. Ensisijainen tavoite on kuitenkin sarjapaikan säilyttäminen ja sen näen täysin realistiseksi.


Eräällä keskustelupalstalla Flamesia tituuleerattiin nimettömäksi joukkueeksi, mitä mieltä tästä kommentista?

- Eikös jo lainsäädäntö edellytä, että henkilöllä pitää olla nimi jo ihan tunnistettavuudenkin takia? Kyllä meiltä kaikilta nimet löytyy, osalta jopa kaksi. No joo, Flamesin joukkueesta valtaosa on muuttanut Turkuun muualta, joten paikallisissa junnujengeissä ei varmaan ole aikanaan juuri meidän jamppoja pyörinyt. Flames onkin oikea kulttuurien sulatusuuni, kun samassa kopissa pyörii kavereita Kuopiosta, Vaasasta, Karkkilasta, Helsingistä, Keuruulta ja vaikka sun mistä. Salibandytaustaa löytyy useimmilta, mutta osa jampoista on aiemmin pelannut lähinnä lätkää tai futista.

Ketä kannattaa erityisesti seurata huomisen avausmatseissa?

- Tasaisesta jengistä on vaikeaa nostaa ketään yksilöitä esiin, mutta pitkään loukkaantuneena ollut ElQ Viljamaa oli Ryhtiä vastaan ns. kuuma pelaaja kahdella häkillään. Sapattivuodelta palanneelta Kanuuna Kankkuselta voidaan nähdä puolustuksesta Bobby Orr-tyyppisiä nousuja, joiden kanssa moni vastustaja voi vielä olla ihmeissään. Jos en aivan väärin muista, niin Jyrskä Rantasalo pyssytti toissakaudella kolmosessa sellaiset viitisentoista kassia. Vaisun viime kauden jälkeen mieheltä odotetaan taas paluuta Flamesin pistepörssin kärkisijoille. Lisäksi maalivahdit Leminen & Kaunisharju ovat tietty paljon vartijoina. Siinäpä muutama seurattava kaveri. Toivotaan kuitenkin, että onnistutaan nimenomaan joukkueena.

Tähän kommenttiin on hyvä lopettaa. Huomenna siis FBT Blue Flames ensimmäisen kerran liekeissä. Saas nähdä kuinka äijien käy...

Ei kommentteja: