sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Sarja-avauksesta yksi piste

Flamesin sarja-avauksessa vastaan asettuivat lohkon ennakkosuosikkeihin laskettavat Sonics (Turku) sekä Paimion Ruoska.

Flames-Sonics 1-4 (1-0, 0-2,0-2)

Ensimmäinen matsi ja vastassa vanha tuttu Sonics. Ensimmäiset minuutit mentiin vastustajan tahdissa, joka lähti karvaamaan yllättävän agressiiivisesti. Nopeasti Flames pääsi kuitenkin peliin mukaan ja kenttätapahtumat alkoivat tasoittua. Vastustajan kohdeltua Rantakömiä kaltoin saatiin erän loppuun yhteensä 7 minuuttia ylivoimaa. Tässä olisi ollut momentum pelin ratkaisemiseksi, mutta ikävä kyllä tätä ei onnistuttu käyttämään. Yksi maali sentään saatiin aikaiseksi, kun Kuuluvainen ampui pallon maaliin Viljamaan syötöstä. Toisesa erässä tasollaan viheltänyt tuomaripari Kontio-Vuorinen päätti tasoitella jäähymääriä ja Sonics kuittasi pelin tasoihin yv:llä. Nopeaan tahtiin vastustaja iski myös toistamiseen, joten toiselle erätauolle lähdettiin tukalassa maalin tappioasemassa. Kolmannessa erässä haettiin tasoitusta kovalla riskillä ja tämä kostautui, kun Sonics ratkoi pelin puhtaan läpiajon päätteeksi. Flamesillakin ratkaisupaikkoja riitti todella paljon, mutta jäätymiset sekä Sonics-vahti Hartmanin huikeat game-saverit pitivät huolen siitä, että "Lieskan" takaa-ajo jäi tällä kertaa torsoksi.

Maalissa: Marko Kaunisharju
Maali: Arto Kuuluvainen
Poissa: Törnström (valmennus), Ketola, Joni Sjöström, Sami Sjöström

Toiseen otteluun saatiin vastustajaksi parin tunnin odottelun jälkeen kuumassa avausottelussaan MarsPan niukasti kukistanut Paimion Ruoska.

Flames- Ruoska 4-4 (0-1,3-1,1-2)

Ottelu alkoi karmaisevasti, kun Ruoskalle lahjoitettiin avausmaali jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä ei enempää osumia sitten nähtykään. Toisessa erässä Ruoska pääsi jo kahden osuman karkumatkalle, kunnes Flames sai päälle oman momentuminsta. Ensin Rantakömi ravisutteli apinaa selästään laukomalla pallon tolpan kautta sisään. Tämän jälkeen kapteeni Anttila piiskasi Flamesin tasoihin "viivakudilla" ja vain parisenkymmentä sekuntia edellisestä Iltanen vei sinivalkoiset jo maalin johtoon. Kolmannen erän alussa Flamesin kokemattomuus kuitenkin kostautui, kun Ruoskalle lahjoitettiin karulla tavalla alivoimamaali. Alle minuutti tästä ja Iltanen vei päivän toisella osumallaan Flamesin taas johtoon. Harmillisesti Flames hölmöili johtoasemansa kuitenkin turhaan jäähyn, jota Ruoska ei jättänyt hyödyntämättä. Viime minuuteilla vastustajalle tarjottiin vielä voittoa jäähyn ja puolustussekoilun seurauksena, mutta näitä ei vastustaja onnistunut onneksi hyödyntämään. Loppulukemiksi siis 4-4 ja pistetili auki. GM:lle jäi ottelun jälkeen sama fiilis kuin Suomi-Saksa matsin jälkeen. Piste olisi etukäteen ollut hyvä suoritus, mutta kun enemmän oli kuitenkin tarjolla...

Maalissa: Antti Leminen
Flames-osumat: Jaakko Rantakömi, Juhani Anttila, Matti Iltanen (2)

Flames jatkaa sarjaa parin viikon päästä, kun vastaan asettuu kaksi ensimmäistä otteluaan kovia vastustajia vastaan hävinnyt Marsalkan Pallo.