torstai 11. marraskuuta 2010

Friday Special: GM verkkotoimituksen piinapenkissä

Perjantai-aamupäivän ratoksi Flamesin verkkotoimitus tavoitti seuran hallituksen puheenjohtajan pikahaastatteluun. Oliko miehellä painavaa asiaa vai pidättäydyttiinkö tälläkin kertaa sporttijargonissa? Kansa päättäköön.

Guten Morgen herr GM, Wie gehts?

-Danke, gut. Katselen tässä juuri toimistoni kattoterassilta yli harmaan Turun ja odottelen parin viikon Krabin aivoriiheni alkua kohtuullisen innokkaana. Juuri ja juuri olen toipunut Kuopion Palloseuran sensaatiomaisen hopeamitalin aiheuttamasta euforian tunteesta.

Selvä peli. Mitä mieltä Flamesin peliesityksistä tähän mennessä?

- Neljä matsia, neljä voittoa. Ei kai tuohon voi hirveän pettynytkään olla, sillä ei vielä kertaakaan olla saatu aivan parasta kokoonpanoa jalkeille ja jokainen varmasti tietää, että voitoista huolimatta pystytään vielä nostamaan tasoamme parilla pykälällä kun saataisiin vain vähän ehyempiä treeniviikkoja alle. Runsaat poissaolot tahtovat sotkea perinteiseen tapaan viisikkotreenejä. Mutta maksimipisteet tietty tyydyttää ja onnistumisiakin on saatu laajalla rintamalla.

Vielä pari vuotta sitten Flames keräsi pisteensä lähinnä tiukalla puolustustaistolla. Nyt verkko on pölissyt vastustajan päässä kovaan tahtiin. Mikä on muuttunut?

- Kun Flames 2,5 vuotta sitten perustettiin, niin tarkoitus oli muuttaa järjestelmällisesti seurakulttuuria urheilullisempaan suuntaan. Phantoms-aikana touhu oli siis hyvin erinäköistä mitä se seurassamme nykyään on. Edelleen tarkoitus on pitää hauskaa, mutta ainakin omasta mielestäni myös matsien voittaminen on aika olennainen osa hauskuutta. Viimeisen parin vuoden aikana on tehty useita täsmähankintoja vahvistamaan pitkään yhdessä pelannutta ja jo sinänsä melko laadukasta perusrunkoa. Lisäksi valmennuspuolella on menty jatkuvasti eteenpäin. Nurmisto ja Saarinen ovat tehneet hyvää jälkeä ja ovat hommassa mukana suurella sydämellä, koska luonnollisestikaan III-divaritasolla ei juuri rahaa pystytä vastineeksi sitoutumisesta ja ajankäytöstä tarjoamaan. Selvästi myös Flamesiin kohdistuva kiinnostus on noussut huomattavasti parin viime kauden aikana. Siinä missä ennen piti tehdä iso duuni, jotta saatiin houkuteltua meille edes juuri ja juuri III-divarin mitat täyttäviä pelimiehiä, niin nyt hyviä pelimiehiä on ajoittain ollut tarjolla jopa niin paljon, ettei valitettavasti olla pystytty tarjoamaan pelipaikkaa sinivalkoisissa.

Mitä mieltä muista lohkon joukkueista tässä vaiheessa kautta?

- Runu aloitti kauden yllättäen hieman yskähdellen. Tosin jengi ei kuulemma ollut harjoitellut käytännössä lainkaan ennen ensimmäisiä matseja, joten runosmäkeläiset tulevat satavarmasti majailemaan lohkon kärkipäässä jouluun mennessä. Leiskuahan veikkailin yllätysvalmiiksi ryhmäksi jo ennen kauden alkua ja loimaalaiset johtavatkin lohkoa niukasti enne meitä. Ensi turnauksessa kohdataan kärkimatsissa ja siinä jo pedataan hieman asetelmia kevättäkin ajatellen. Majakka taas on ollut selkeä pettymys. Kuitenkin nimilista on melko kova, mutta ainakin viime turnauksessa jampat olivat aika jäässä. Eiköhän sielläkin kuitenkin peli loksahda kohdalleen lähiaikoina. Muista jengeistä nyt en osaa niin ottaa kantaa. Varmasti tulee tiukka taisto taas sarjapaikoista lohkon peräpäässä.

Jos ennakoidaan jo hieman kevättä, niin oletko seurannut toisen III-divarilohkon tapahtumia?

- Sinänsä turhaa ennakointia, että sarjataulukot pyörähtävät vielä ympäri useampaan otteeseen. Toisessa lohkossa Pyövelit ja Vehmaan Bulls vaikuttaisivat selvästi parhailta jengeiltä. Luultavasti Pyövelit tuon lohkon vie, sillä nimilista alkaa olla III-divariin jo erittäin kova nuorten MM-kisakävijöineen ja liigamiehineen. Tietysti toivon, että pystymme luikertelemaan omassa lohkossamme kahden parhaan joukkoon, jotta pääsisimme mittaamaan toisen lohkon osaamistason tai kakkosen heikoimmat jengit. Tosin täytyy myöntää, ettei vielä ole ollut tarvetta edes tutustua sarjajärjestelmiin nousun suhteen. Tällä kaudellahan vain 2 jengiä taitaa pudota suoraan, mikä on mielestäni tervetullut uudistus. Kyllähän esimerkiksi pari vuotta siten putosi jengejä jotka olivat hyvää kolmosen tasoa ja vastaavasti ylöspäin nousi suoraan sanottuna heikkoja porukoita, jotka sitten taas putosivat saman tien takaisin neloseen.

Kiitokset juttutuokiosta. Mitä luvassa ennen seuraavia matseja?

- Treeniä, treeniä. Lisäksi otetaan taas vaihteeksi treenimatsi Aakkereita vastaan. Ei mitään hajua monesko keskinäinen ottelu parin viime vuoden aikana, mutta telakan miehet ovat innokkaita pelaamaan ja pitävät aina kiinni sovituista päivämääristä, toisin kuin eräät muut seurat alueella, joten mikäs näitä on pelatessa.

Ei kommentteja: