sunnuntai 21. elokuuta 2011

Hanko valloitettu: Flames vei Sportia Cupin

FBT Blue Flames avasi pelikautensa matkustamalla Hankoon, jossa ohjelmassa oli Sportia Cupin nimellä kulkeva harjoitusturnaus. Vastustajat olivat pääosin tuntemattomia, samoin olosuhteet. Poissaolijoiden lista kasvoi melkoisen pitkäksi, mutta matkaan saatiin kuitenkin hyvä jengi. Mukaan lähti myös tämän kauden pelit skippaava Antero Karhu. Peliaika oli 2 x 15 minuuttia, joista vikat 3 tehokasta.

Gusanos (Lohja)- Flames 3-1 (1-0, 2-1)

1-0 Vastustaja
2-0 Vastustaja
2-1 Lauri Lindroos (Arto Kuuluvainen) YV.
3-1 Vastustaja, TM.


Ensimmäinen matsi pelattiin tennishalliin kyhätyllä mattoalustalla. Kuten järjestäjäkin myönsi, meni asennus reisille ja näin ollen olosuhteet eivät todellakaan olleet kummoiset. Matto kupruili ja lähes joka syöttö otti erikoisen kimmokkeen. Vastustajana oli lohjalainen nelosdivarijengi, jonka suoraviivainen taktiikka toimi surkealla alustalla selvästi Flamesin ns. pelaavampaa taktiikkaa paremmin. Yksi epäonninen pomppu, kaverin täydellinen kuti ja vika tyhjiin. Flamesin osuman puttasi ylivoimalla takakulmalta debyyttiotteluaan Flames-paidassa pelannut Lindroos. Huono matsi, kuten kauden ekat matsit tuppaavat usein olemaan. Järjestävä taho teki kuitenkin parhaansa huonon alustan paikkaamiseksi ja näin ollen Flames sai pelata loput ottelunsa Hangon urheilutalolla, jossa oli oikein asiallinen parkettialusta.

Flames-HFT (Halikko) 6-1 (3-1, 3-0)

1-0 Juho Vehviläinen (Jussi Lamminluoto)
2-0 Jussi Lamminluoto (Antero Karhu)
3-0 Juho Vehviläinen
3-1 Vastustaja
4-1 Lauri Lindroos (Arto Kuuluvainen)
5-1 Jussi Lamminluoto (Juhani Anttila)
6-1 Arto Kuuluvainen (Jari Pentinlehto)

Toisessa ottelussa vastaan asettui edelliskauden sarjamatseista tuttu HFT. Vastustajan pelityyli tuntuu sopivan Flamesille ja näin ollen matsista irtosikin voitto melko helposti. Flames paransi peliään ja kun myös olosuhteet olivat selvästi paremmat, nähtiin muutamia näyttäviäkin suorituksia. Esimerkiksi Vehviläinen väläytti käsiään veivaamalla vastustajan pakin niin solmuun, ettei kaveri luultavasti vieläkään ole löytänyt takaisin kotiin...

Flames - Snells AFC (Hanko) 3-1 (1-0, 2-1)

1-0 Jussi Lamminluoto (Juho Vehviläinen)
1-1 Vastustaja
2-1 Arto Kuuluvainen (Olli Kankkunen) YV
3-1 Juhani Anttila

Kolmatta ottelua edelsi pitkä tauko, joka mahdollisti energiavarastojen täyttämisen. Enpä tosin usko, että Flamesin ruokavalio täytti matsia edeltäville tunneille laadittuja ravintosuosituksia. Niin tai näin, Pizzan sun muun voimilla väännettiin pisteet järjestävältä seuralta. Vitosdivaria pelaavaksi jengiksi Snells oli kuitenkin oikein hyvä ja pystyi sumpulla ja pitkillä kukkupalloillaan haastamaan Flamesin ajoittain tasapäisestikin. Vastustajalta myös hylättiin yksi maali hieman kyseenalaisesti. Lopullisesti matsi ratkesikin vasta viimeisillä minuuteilla.


Flames-HaHy (Hanko) 3-2 (3-2,0-0)

0-1 Vastustaja
0-2 Vastustaja
1-2 Juho Vehviläinen (Jussi Lamminluoto)
2-2 Arto Kuuluvainen
3-2 Lauri Kallio (Lauri Lindroos)

Päivän viimeiseen otteluun saatiin vastaan Hangon ykkösjengin viittaa kantava HaHy. Vastustaja oli edelliskaudella ollut todella lähellä nousua kakkosdivariin ja pari kautta sitten jengi oli napsinut mm. SB Vantaan päänahan Cupissa. Sopivan ristiinpelaamisen seurauksena matsissa oli panoksena, ei enempää eikä vähempää, kuin turnausvoitto. Matsi lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä, mutta sitten Flamesille sattui todella musta hetki ja HaHy nakutti kaksi häkkiä aivan putkeen. Vehviläinen toi Flamesin kuitenkin melko pian mukaan peliin. Tasoituksessa pallo pomppi Flamesille suotuisasti vastustajan maalivahdin kauhoessa Kuuluvaisen laukauksen riparin sisään. Tasatilanteessa mentiin päästä toiseen, kunnes vahvasti puolustuksessa luutinut Kallio otti ratkaisijan viitan harteilleen toimittamalla pallon melko kaukaa HaHyn verkkoon. Viimeiset pari minuuttia vastustaja myllytti vielä kuuden kenttäpelaajan voimin Flamesin päädyssä, mutta loppuun asti tsempanneet sinivalkoiset pystyivät peittämään kudin toisensa perään. Näin matsin ja Sportia Cupin voitto Flamesin plakkariin. Viime vuonna voitettiin Warrios Cup Tampereella, nyt Sportia Cup Hangossa. Minne seuraavaksi jäbät?

Jälkipelit olivat jälleen kerran...hulvattomat :)

Kaiken kaikkiaan turnauksesta ja reissusta jäi hyvä maku suuhun. Koko päivän maalissa urakoinut Matti Ketola pelasi koko päivän loistavasti ja valmentajakaksikko Joni Sjöström & Marko Vehmanen hoiti hommansa erinomaisesti. Olosuhteet olivat aamupelissä luokattomat, mutta turnausjärjestäjä oli hyvällä asenteella liikenteessä ja teki kaikkensa saadakseen hommat skulaamaan. Flames jatkaa treenimatsejaan ensi viikonloppuna kohtaamalla SB Naantalin ottelussa, johon on odotettavissa kohtalaisen mukavasti jengiä katsomoon. Näillä näkymin Flames tulee esiintymään viikon päästä hieman eri kokoonpanolla kuin Hangossa. Ja saattaapa mukana olla taas parikin uutta pelimiestä.


Ei kommentteja: