lauantai 27. elokuuta 2011

Hawaii in Maijamäki- Can you feel it baby?

Mitä saadaan kun heitetään Maijamäen laatikkoon viisikkotreenaamisen puutteesta kärsivä Flames ja rajusti uusiutunut SB Naantali? Saadaan lukemat 8-8. Täh?

Flames- SB Naantali 8-8 (1-2, 3-1, 4-5)

Nii-in. Flames oli saanut kutsun sparrata SB Naantalia ko. seuran päivätapahtumassa ja yleisöä olikin kivasti löytänyt paikan päälle, huomioiden sen, että normaalisti kolmosdivarijengien treenimatsien yleisömassat ovat laskettavissa yhden käden sormin. Oli musiikkia ja kuulutukset sekä uusittu parketti. Oli kohtuullisen hyvän kokoonpanon jalkeille saanut Flames. Oli viimeiset helteet. Mikäs siinä sitten, nami keskelle ja pelakkaa pojat.

Flames-koutsi Sjöström oli matkustanut Armadan mukana Jyväskylään todistamaan Interin karmaisevaa tappiota, joten penkkikoutsauksen ottivat vastuulleen Vehmanen ja GM. Pelianalyysin tekeminen lauantai-illan huumassa on melkoinen pähkinä, sillä sen verta sekava tapahtuma oli kyseessä. Itse asiassa matsin tapahtumat olivat niin sekavat, että GM:lle tuli mieleen vanha klassikkoleffa Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Tai sitten mies itse oli edelleen niin sekaisin eilisestä KuPSin tappiosta. En tiä.

Flamesilla oli momentuminsa toisen erän alusta kolmannen puoliväliin ja Naantali taas oli vahvempi matsin alussa ja loppuhetkillä. Vielä reilut viisi minsaa ennen loppua sinivalkoiset johtivat matsia 8-6, mutta pari lahjamaalia toivat lopputulokseksi härskistä maalijuhlasta kielivät 8-8 luvut. Voisihan sitä viimeisen minuutin ylivoiman käyttää muutenkin kuin päästämällä vastustajan matsin toisella alivoimaosumalla tasatulokseen, eikä niitä jalkakyniäkään nyt välttämäti tarvitsisi alimpana miehenä juurikaan viljellä. Vaikka pelirohkeutta tietty toivotaankin ja toki yleisö viihtyi...

Viisikkopeli, puhumattakaan erikoistilanteista, oli aika ajoin sekaisin kuin Flames-jantteri Hangon Tivolin tanssilattialla, mutta mitäpä muuta voi odottaa kun osa jampoista pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä, tai ylipäänsä Flames-univormussa. Flames-tradition mukaisesti debytanteista osuivat heti eka matsissaan niin Severi Nordberg kuin Lasse Leinonenkin. Maanantaina aloitetaankin treeneissä erityisesti avauspelin hierominen, sillä tällä hetkellä minkäänlaista systeemiä ei vielä ole saatu sisäänajettua. Faktahan on, että pelkällä fläppitaululla ennen matsia läpikäyty avauskuvio ei ole koskaan toiminut, eikä tule toimimaankaan. Jokunen toisto siis myös treeneissä vielä tarvitaan.

Ensi viikolla vastus sen kuin kovenee kun Flames kohtaa TPS:n B-junnarit sekä kakkosdivarin Leiskun Loimaalla. Saapa nähdä miten Flames koneessa riittää bensa Loimaan 3 x 20 minsaa tehokasta myllyssä, kun sen verran kypsää janaria oli jo Naantalin 3 x 15 juoksevaa matsin jälkeen. Toisaalta, mikäs sen parempi tilaisuus polttaa kesäkiloja kuin tämänkaltaiset kova tempoiset treenimatsit. Matsi osoitti, että ainakin Flamesin seniorisiipi on nähtävästi nauttinut kesästä viimeiseen tippaan. Sen verran hapokkaalta tuo kolmannen erän loppu näytti.

Loppuun vielä Naantalille tsempit, sillä seura näyttää taas olevan oikeassa kurssissa. Useita vahvistuksia oli naarattu ylemmistä divareista ja vanha kettu Petsku nähtävästi koutsaa Nådea, vaikkei miehen habitusta tänään Maijamäestä bongattukaan. Hissijoukkueeksi kolmosen ja nelosen väliin jumittanut jengi ei tänä vuonna salettiin tule putoamaan takaisin nelosen syövereihin. Sille GM antaa tehtaan takuun.

Flames-maalit: Jussi Lamminluoto (3), Matti Simolin, Juho Simolin, Severi Nordberg, Lassi Leinonen, Lauri Lindroos

Maalissa: Matti Ketola/Marko Kaunisharju

Seuraavan kerran myllätään Virusmäentiellä torstai-iltana. Ole siellä tai ole neliö.

Ei kommentteja: